reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozstępy - jak zapobiegać, jak się pozbyć

Witam dziewczyny;)dolacze sie do watku;)ja jestem w 27t.c. i ani jednego rozstepu;)tzn na brzuszku bo na piersaiach mi sie kilka pojawilo.od poczatku ciazy stostuje oliwke dla dzieci jonhson&jonhson baby.tyle ze piersi zaczelam smarowac pozniej.a brzuszek caly czas gladki bez rozstepow.a co do tych kremow(jaki najlepszy)to tak naprawde chodzi tu o nawilzenie skory zeby nieswedziala tak bardzo(bo gdy sie naciaga to bardzo swedzi)a to czy bedziemy miec rozstepy zalezy od tego czy w rodzinie kobiety mialy rozstepy w ciazy i od poziomy kolagenu w naszym organizmie.trzeba uwazac z tymi kremami bo jeszcze sie jakiegos uczylenia nabawimy i tyl e z tego bedziemy miec,a rozstepy jak beda mialy sie pojawic to i tak sie pojawia.;)przykre ale prawdziwe;)hehe

reklama
Ja też używam zwykłej oliwki dla dzieci:-) Na szczęście na razie ani śladu rozstępów...ale nie mówię hop, bo wiem, że to różnie bywa;-)

używałam hym... raczej szybciej bym doszła czego nie używałam ale guzik dało - rozstępy się pojawiły i wyglądałam jak zebra :/ ale cóż...

Ja praktycznie do ostatnich tygodni ciąży nie miałam ani jednego rozstępu- a jak się pod sam koniec pojawiły.... wielkie sine rozstępy, to niestety walczę z nimi do teraz. Jestem już 6 miesięcy po porodzie, rozstępy bardzo zbladły i już nie są sine lecz blade- ale mimo wszystko je widać. Całą ciąże smarowałam brzuch oliwką i kremem przeciwko r. ale mimo wszystko się pojawiły :(

gdy byłam w ciazy z coreczka to odkad sie dowiedziałam smarowałam brzusio oliwka dla dzieci :) koniec ciazy, juz sie cieszyłam ze uda mi sie uniknac rozstepow a tu psikus jakos tydzien przed porodem sie pojawiły :( niestety
teraz jeszcze nie mam nowych (odpukac) ale tamte troszke sie porozciagały niewiem jak to bedzie wygladało gdy juz urodze ( o ile nie pojawia sie zadne nowe )

Ja od początku ciązy wcierałam w siebie w oliwkę, ale niestety juz na początku 4 miesiąca rozstępy sie pojawiły;( a skóra po oliwce była bardzo wysuszona. Przerzuciłam się na Mustelę. Teraz jestem w 8 mc i roztępów póki co nie przybywa.

To z tych wpisów można stwierdzic ze mozna smarować niewiaodmo czy a i tak się pojawią jak się pojawić mają.ja stosuje krem na blizne i na rozstępy i super jest,ale niestety trzeba stosować regularnie co u mnie mozna tego powiedziec

Jak ktoś nie ma sprężystej skóry to ie wiem czym by się smaorwał i tak nie pomoże ...moze da efekt bledszego koloru ale rozstepy tak i tak będą ..... ja mialam cc i mi brzuszek opadł juz na drugi dzień macica się skóczyła ładnie i nie mam rozstepów i zadnych fałdków skórnych i niczym sie nie smarowałąm ..poprostu ro zależy od naszej skóry jej elastycznosći Pysia29d no i myślę że może i tobie pomaga ten kremik aleprzedewszystkim masz elastyczna skórę i dlatego nie masz rozstępów ...

reklama
Do góry