reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozstępy po ciąży - jak się pozbyć?

Dziewczyny spamuje na wszystkich foach, blogach itd. bo sama borykam się z rozstępami i wiem jaki to kompleks i defekt ale jeżeli nie możecie zaakceptować swoich rozstępów i chcecie je zredukować lub pozbyć się ich całkowicie to w przyszłym tygodniu (początek stycznia 2020) w Instytucie Kosmetologii Maeve w Kielcach rusza akcja "Pozbądź się rozstępów do lata za 150zł". Jak już zapewne wiecie jedną z najskuteczniejszych metod jest usuwanie rozstępów laserem frakcyjnym, działa również na blizny i właśnie teraz będziecie mogły skorzystać z tych zabiegów w cenie 150zł za 1 partię ciała czyli np. brzuch lub uda przód, pośladki itd.. Promocja będzie trwała aż do wiosny także można wykonać małą seię zabiegową. Więcej Info maeve.instytut.kosmetologii@gmail.com oraz FB. Zabiegi wykonywane są laserem Alma Harmony XL PRO

reklama
Ważne jest tez nawilżanie i zapobieganie, bo potem są problemy, ja całą ciąże się smarowałam, kupowałam na doz kosmetyki dedykowane ciężarnym :)

Racja Pati28, całą ciążę powinno sie dbać i smarować i jeszcze po, jesli się pojawiły. I bardzo oleje pomagają Mamuski drpgie, polecam z całego serducha, a najlepszy z najlepszych jaki sprawdziłam sobie ( i używam dalej) to olej Busajna - mega ujędrniający i nawilżający i likwidujący rozstępy. Rewlacja po ciąży na rozciągnięta skórę też a to ma kazda - sprawdcie sobie , nie zaszkodzi - zresztą antyalergivzny jest. Zalet ma mase, nawet opryszcze mi wyleczył nie raz :yes:

Ja nie smarowalam ,ani w trakcie, ani po ,i wszystko znikło, chyba to zależy od skóry, jak mają być to będą, i nic nie pomoże

Dziewczyny spamuje na wszystkich foach, blogach itd. bo sama borykam się z rozstępami i wiem jaki to kompleks i defekt ale jeżeli nie możecie zaakceptować swoich rozstępów i chcecie je zredukować lub pozbyć się ich całkowicie to w przyszłym tygodniu (początek stycznia 2020) w Instytucie Kosmetologii Maeve w Kielcach rusza akcja "Pozbądź się rozstępów do lata za 150zł". Jak już zapewne wiecie jedną z najskuteczniejszych metod jest usuwanie rozstępów laserem frakcyjnym, działa również na blizny i właśnie teraz będziecie mogły skorzystać z tych zabiegów w cenie 150zł za 1 partię ciała czyli np. brzuch lub uda przód, pośladki itd.. Promocja będzie trwała aż do wiosny także można wykonać małą seię zabiegową. Więcej Info maeve.instytut.kosmetologii@gmail.com oraz FB. Zabiegi wykonywane są laserem Alma Harmony XL PRO
Byłeś może na tych zabiegach ? Ciekawa jestem rezultatów

Tak całkiem całkiem to raczej niemożliwe. Niestety ale sama z powodu skłonności genetycznych dorobiłam się wielu rozstępów na brzuchu podczas ciąży (dużo też przytyłam tak wieć trochę w tym mojej winy - wiadomo, ze jak brzuch większy to rozstepy również znacznie bardziej się odznaczają).
Wcieranie kremów niestety nie pomogło, kremy takiej mocy nie mają aby usunąć trwałe zmiany na skórze ;) Ale zastanawiam się nad poddaniem sie jakiemuś zabiegowi na skórę. Link do: Stomatologia i medycyna estetyczna - Arte Clinic Gliwice
Jakbyś się zdecydowała na zabieg to chętnie zobaczę efekty. Ja też przytulam więc postanowiłam sobie, ze dopiero jak wrócę do starej wagi zafunduje sobie zabieg. 😀

Ja smarowalam sie kremem do kobiet w ciazy 3 razy dziennie i olejek pod prysznic , przytylam dosc sporo i mam bardzo malutko roztepow .😊

reklama
Jak bardzo duże rozstępy to pozostaje tylko zabieg, jak mniejsze to można próbować "domowym sposobem". Ja sobie chwalę ten specyfik, stosowałam zarówno na (nieco mniejsze) rozstępy i rozstepy Bio-Oil Skincare.
Swoje też robi czas i systematyka. Moze te rozstępy w 100% nie zniknnęły, ale z czasem się rozjaśniły i nie są jakoś mocno widoczne, trzeba się przyjrzeć :p

Do góry