reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o karmieniu piersią / butelką

Mini wiem, że z wit. K jakies przekręty były, z tym, że ponoc dzieci teraz w szpitalu nie dostają dużej dawki po porodzie i niby dlatego trzeba podawać. A wit. D będe podawac, bo Dobrusia miała podejrzenie krzywicy... ale codziennie raczej dawać nie będę - co drugi dzień może...

Mi tez zostały witaminy po ciąży i chyba będę co drugi dzien jeśc, ale dopiero jak antybiotyk skończę...

reklama
cholera ja podaję też 2w1 i co mówicie że to od tego mogą być problemy z brzuszkiem? u nas ogromny problem z tym jest, Mały nie ma jeszcze tak sprawnego układu trawiennego i męczy się boli brzuszek, kupki rzadko robi ale w szpitalu jak był to nic się na brzuszek nie skarżyli :shocked2: nie wiem co robić boję się sama odstawiać z lekarzem też mamy problem bo niby deklarację wypełniliśmy i niby dziś badała ale widzę że nic nie kuma babka jeśli chodzi o wcześniaki, u nas w mieścinie nie ma nikogo ze spec. neonatologiczną ;/ a lekarz, który go prowadził w szpitalu tu nie przyjmuje tylko w częstochowie..

u mnie mala dostala witamine k w 6 dobie i znow ma dostac w 28, a tak pozatym nic jej nie daje....

dziewczyny z uk masc na cycki polecam :Lansinoh , droga ok 10 £ za tubke ale moje sutki uratowala, przynosila ulge natychmiast...:happy:

Renia my 2 razy dawaliśmy wit. d+k (bobik) no i praktycznie godzinę po podaniu rewolucja - kupka za kupka, prężenie się, bączki i tak ok. 8 h. Damy jeszcze raz i będziemy obserwować, jak dalej będzie jazda na samą wit. d sie przerzucimy. Z Dobrusią mielismy podobnie - nie tolerowała tej wit. k

2 dni nie podałam ale u nas było bez zmian żadnej poprawy ani pogorszenia natomiast pediatra z prokocimia, z którą rozmawiałam mówiła, żeby podawać koniecznie bo mniej dziecku kolki zaszkodzą niż niedobór wit. K.. tak więc podajemy nie codziennie ale też nie rezygnujemy całkiem

Laski mam pytanie
Jeżeli dokarmiam smoka swojego to położne mówiły w szpitalu, że tyle ile ma dni tyle ml ma dostać z butki. Dziś jest 4 dzień więc dostaje 40 ml, ale codziennie mam zwiększać tą dawkę?
To co jak będzie miał 2 tyg to ma dostawać 140 ml? To strasznie dużo chyba
No i odnośnie tych witamin, to wit K od kiedy podawać?

co do ml to ja nie pomogę, ja dokarmiałam ze 3-4 razy, ale dawałam max 60 ml, a co do witamin ja na wypisie miałam napisane, że od 8 doby

ivi ty chyba masz ta butele calma?ja ci mala z niej je?bo ja staralam sie 2 razy je podac mleko i nic nie wypila tak jak by nie potrafila pociagnac, sama sprawdzalam i trudno mi sie ciagnelo hmmm.

Atomówka 140ml to na pewno za dużo dla 2tygodniowego szkraba, dzieciom się dawkuje wg wagi ale jak to dokładnie się przelicza to nie wiem, mój dostaje butle raz dziennie z probiotykiem dajemy mu ok 100ml potem najwyżej cyca dostaje troszkę wcześniej

reklama
Atomowka, moj synek ma prawie 3 tyg i jednorazowo zjada ok 90 - 110 ml. Jesli podaje mu swoje mleko to zje 110, czasem nawet 120, a jesli mm to 90ml. Polozna powiedziała, ze to w sam raz.

Do góry