reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o karmieniu piersią / butelką

nie trzeba wybudzać do karmienia, dziecko powinno zjadać od 6 do 12 posiłków na dobę, także czy je co 2 czy co 4h tak i tak jest dobrze
a ile dokładnie to zależy od wagi dziecka, jak pisze kasiulek ok 100ml

reklama
U mnie jakaś masakra od dwóch dni

Piersi bolą mnie niemiłosiernie nie tylko przy karmieniu :-:)-( Do tego mała ma pleśniawki w buzi, no całą buźkę jej wysypało. Wyczytałam w necie że to może być grzybica piersi :eek::eek: Kurcze przy karmieniu to już w ogóle taki ból że ten na początku to był pikuś. No ja pierdziele umre chyba :eek::eek::dry:

ina - jeśli pleśniawki przeszly Ci na piersi to biegiem do pediatry po leki! będzie coraz gorzej, domowymi sposobami nic nie zdziałasz. Goń po leki, bo zaraz Ci się rany na piersiach porobią!! ja miałam takie rany że aż się sączyło delikatnie z nich.. A piersi nie byłam w stanie młodej podać bo łzy płynęły.. Więc marsz do lekarza po leki.. np nystatynę albo coś silniejszego od razu.. Myśmy dostali nystatynę+aftin+vit. C + vit. A (cały aftin do nystatyny plus po 10 kropli z witamin) i taką miksturą się smaruję buźką młodej i swoje piersi 3 razy dziennie. Powoli pomaga. W międzyczasie sutki smaruje bephantenem.

dziewczyny czy ta masc bepanthen masc jest bez splukiwania?bo znajoma mowi mi ze tak a na ulotce ze trzeba umyc piers przed podaniem ,no ja mam tak porzarte sutki ze wczoraj poszla w ruch ta masc i kapturki bo bol jak...

Ja bepanthena nie zmywam, ale nakładam bardzo cienką warstwę tuż po karmieniu :tak:

Ina współczuję bólu - może jednak przejdź się do lekarza jak radzi Ivi - po co sie męczyć, a może to być właśnie cos na tle chorobowym...

u mnie laktacja na sczęście ostro ruszyła po powrocie ze szpitala, popijam herbatke hippa 2-3 razy dziennie, do trgo kompocik jabłkowy jak radziła Ivi i jest ok, jesli chodzi o ilośc mleka :tak:

mamusie cycusiowe a podajecie witamine D i K? U nas z rana poszła pierwsza dawka no i maluch mega marudny, mało spi i brzuszke męczy... wiem, że z Dobrusia przy witaminie K też bły takie jazdy, a teraz kupiliśmy 2 w 1... zobaczę jeszcze jutro, jak dalej tak będzie, to jak nic odstawiam tą witamine K....

Ostatnia edycja:
Lekarka wczoraj była i przypisała Aftin i nystatynę może pomoże bo ja umieram i wyję przy każdym karmieniu a małej buźka MASAKRA cała biała :-(
mata-kow ja podaję małej witaminki, też kupiłam te 2w1

Ostatnia edycja:
Mata ja nie podaje witamin ... Bez sensu jak dla mnie . witamina K chyba od 2006 roku została wprowadzona dopiero :dry: , a witamina D to ewentualnie w zimie będę dawać , bo teraz moim zdaniem bez sensu :sorry2:

reklama
Ja też podaję witaminki... jak nie zapomnę ;-);-) a dodatkowo biorę ciągle pharmaton - został mi jeszcze z okresu ciąży więc kończę opakowanie :-):-):-)

Do góry