reklama
inamorate
marcóweczka 2012 :)
U mnie jakaś masakra od dwóch dni
Piersi bolą mnie niemiłosiernie nie tylko przy karmieniu :--( Do tego mała ma pleśniawki w buzi, no całą buźkę jej wysypało. Wyczytałam w necie że to może być grzybica piersi Kurcze przy karmieniu to już w ogóle taki ból że ten na początku to był pikuś. No ja pierdziele umre chyba
Piersi bolą mnie niemiłosiernie nie tylko przy karmieniu :--( Do tego mała ma pleśniawki w buzi, no całą buźkę jej wysypało. Wyczytałam w necie że to może być grzybica piersi Kurcze przy karmieniu to już w ogóle taki ból że ten na początku to był pikuś. No ja pierdziele umre chyba
ivi
uzależniona;) // I.2010
ina - jeśli pleśniawki przeszly Ci na piersi to biegiem do pediatry po leki! będzie coraz gorzej, domowymi sposobami nic nie zdziałasz. Goń po leki, bo zaraz Ci się rany na piersiach porobią!! ja miałam takie rany że aż się sączyło delikatnie z nich.. A piersi nie byłam w stanie młodej podać bo łzy płynęły.. Więc marsz do lekarza po leki.. np nystatynę albo coś silniejszego od razu.. Myśmy dostali nystatynę+aftin+vit. C + vit. A (cały aftin do nystatyny plus po 10 kropli z witamin) i taką miksturą się smaruję buźką młodej i swoje piersi 3 razy dziennie. Powoli pomaga. W międzyczasie sutki smaruje bephantenem.
Ewstra
Fanka BB :)
dziewczyny czy ta masc bepanthen masc jest bez splukiwania?bo znajoma mowi mi ze tak a na ulotce ze trzeba umyc piers przed podaniem ,no ja mam tak porzarte sutki ze wczoraj poszla w ruch ta masc i kapturki bo bol jak...
Angel.
Zwierzoholik;)
ja tez kupiłam za wczasu ta masc w uk, ale nic nie pisze by byla na sukti tylko na pupe
mata-kow
mama do kwadratu :)
Ja bepanthena nie zmywam, ale nakładam bardzo cienką warstwę tuż po karmieniu
Ina współczuję bólu - może jednak przejdź się do lekarza jak radzi Ivi - po co sie męczyć, a może to być właśnie cos na tle chorobowym...
u mnie laktacja na sczęście ostro ruszyła po powrocie ze szpitala, popijam herbatke hippa 2-3 razy dziennie, do trgo kompocik jabłkowy jak radziła Ivi i jest ok, jesli chodzi o ilośc mleka
mamusie cycusiowe a podajecie witamine D i K? U nas z rana poszła pierwsza dawka no i maluch mega marudny, mało spi i brzuszke męczy... wiem, że z Dobrusia przy witaminie K też bły takie jazdy, a teraz kupiliśmy 2 w 1... zobaczę jeszcze jutro, jak dalej tak będzie, to jak nic odstawiam tą witamine K....
Ina współczuję bólu - może jednak przejdź się do lekarza jak radzi Ivi - po co sie męczyć, a może to być właśnie cos na tle chorobowym...
u mnie laktacja na sczęście ostro ruszyła po powrocie ze szpitala, popijam herbatke hippa 2-3 razy dziennie, do trgo kompocik jabłkowy jak radziła Ivi i jest ok, jesli chodzi o ilośc mleka
mamusie cycusiowe a podajecie witamine D i K? U nas z rana poszła pierwsza dawka no i maluch mega marudny, mało spi i brzuszke męczy... wiem, że z Dobrusia przy witaminie K też bły takie jazdy, a teraz kupiliśmy 2 w 1... zobaczę jeszcze jutro, jak dalej tak będzie, to jak nic odstawiam tą witamine K....
Ostatnia edycja:
reklama