O! Nie tylko ja dojrzałam Baby Merc
:-).
Amna, to chyba model Q7X? Wersja Q7 Classic jest wzruszająca
. Ja stawiam na trochę mniej wypasiony i tańszy model - Solar. Miałam kilka punktów, których szukałam w wózkach i chyba ten najbardziej mi się wpasował biorąc pod uwagę ograniczone fundusze, które możemy przeznaczyć na wózek. Po pierwsze - pompowane, duże kółka. Żadnych maleństw z przodu, żadnych piankowców. Już sobie wyobrażam brnięcie w śniegu lub w terenie z takimi małymi kółeczkami jak w tych modnych obecnie wózkach... Raczej skończyłoby się na ciągnięciu wózka niż jego pchaniu ;-). Po drugie - cztery kółka. Mamy, które kupują obecnie modne Joggery chyba same nie wiedzą do czego te wózki zostały stworzone... Po trzecie - musi być zestaw 3 w 1. I wiem wiem, ponoć foteliki samochodowe z takich zestawów są gorsze... Gdyby nie dawały bezpieczeństwa myślę, że nie byłyby sprzedawane. I tak najważniejsze jest to, czy fotelik pasuje do siedzenia samochodu. Nawet najdroższy i najbardziej wypasiony fotelik akurat do mojego samochodu może zwyczajnie nie pasować i nie siedzieć sztywno. Po czwarte - tak mi się wymarzyło, żeby jednak czasem pobujać moje Maleństwo ;-), a jednak większość nowych wózków ma sztywne mocowania. A Solaris paseczki. Będzie bujanko
. I jeszcze kilka innych - wysoko umieszczony kosz na zakupy (wzruszają mnie markowe wózki szurający "brzuchem" po ziemi), przekładana rączka (jak wieje - chronię Maleństwo zakładając rączkę z przodu, jak piękna pogoda - niech podziwia świat z rączką z tyłu) i takie tam drobiazgi. Poza tym Baby Merce mają maaaasę kolorów do wyboru - to jest genialne. I ich wygląd wpada w mój gust. Być może nie będą tak wytrzymałe jak te droższe, ale myślę, że damy radę. Samochodu też nie mam najdroższego a jeździ i genialnie nam służy nasz kombiaczek. Myślę, że i Baby Merc da radę
. Mam tylko problem ze znalezieniem go w Krakowie fizycznie. Wiadomo, kupię pewnie przez Internet, ale chciałabym go najpierw wypróbować. Chciałabym przymierzyć fotelik do samochodu... Muszę się chyba zwrócić do producenta gdzie można tego ich cuda dotknąć. Bo na stronie internetowej niestety zero informacji.