reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy na temat wózków :)

przecież to jest jakaś bzdura, po co ja miałabym kupować fotelik? samochodu brak, taksówkami tez nie mam zamiaru jezdzic, a jak bede jezdzic komunikacja miejską, to dziecko bedzie w wózku.

reklama
LEKKI WÓZEK GŁĘBOKI HEBART CLASSIC + GRATIS (2175075245) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

może mi któraś z Was wytłumaczyć czym tak bardzo różni się ten wózek od jakiejś Mutsy, że nieużywany kosztuje 400zł? ...
albo np wózki firmy anmar, tez do dostania za mniej niz tysiac złotych.
bo odnosze wrażenie że przeważająca wiekszosc wybiera droższe wózki. po co?

możliwe, że to ma sens, ale ja po prostu jakoś mało wiem na ten temat i chcialabym sie dowiedzieć czy to tylko kwestia wyglądu, marki... czy faktycznie warto uzbierać więcej pieniążków.

Ostatnia edycja:
Hmm, wiesz, wydaje mi się, że aby to ocenić, trzeba postawić te wózki obok siebie. Ja porównywałam różne wózki i MUTSY wydaje się wart pieniędzy. To dobry stosunek jakości do ceny.

Nataszka, fajny ten wózek, tylko ma niepokojąco maleńkie kółeczka...

oj mala di dziwne to pytanie;-). Możesz kupić bluzkę na targu za 20zł i w maxmarze za 2000 wybór i ocena jakości zależy od Ciebie .... rozpietośc cenowa jak ze wszystkim jest duża i tak jest ze wszystkim a kupujesz to na co cię stać. Być może taki tańszy ma jakiś szkodliwy materiał albo koła, może jest nieporęczny, może nietrwały, może się zacina mechanizm składania albo przeciera i blaknie tapicerka a podnoszenie w gondoli przestaje działaś po tygodniu. Ja miałam tani wózek i żałuję bo prowadziłam lepsze i nie ma porównania. Musisz iść do sklepu i podjąć swoją decyzję

Ostatnia edycja:
mala.di, kakakarolina ma trochę racji. Jest tańszy, bo jest na pewno trochę gorszy. Aczkolwiek zdarza się i tak, że coś jest tańsze, mimo że nie jest wcale tak strasznie złe. Dlaczego? Bo po prostu nie jest markowe. Niestety najczęściej za ceną idzie prawie zawsze jakość, wytrzymałość, nowoczesność. Nie stawiałabym może od razu na szkodliwe materiał, ale na pewno jego wytrzymałość i dbałość producenta o detale nie ma się co równać z droższymi markowymi wózkami. Patrząc na wózek, który wskazałaś - wygląda mi dość mało nowocześnie i mało solidnie. Nie twierdzę, że taki faktycznie jest... Przede wszystkim nie możesz porównywać jego ceny do cen wózków już tutaj gdzieniegdzie pokazywanych. To jest sama gondolka. Nie ma spacerówki, nie ma na przykład zmienianej na dwie strony rączki, skrętnych kółek i innych dodatkowych funkcji - stąd też i niższa jego cena. Nie wiem, czy tylko przykładowo pokazałaś ten wózeczek, czy myślisz o jego kupnie... Mnie wydaje się, że nie ma co kupować samej gondoli. Chwilę pojeździsz i zaraz będzie potrzebna spacerówka.
Ja niestety do bogaczy nie należę, w totka też ostatnio nie wygrałam, na docenienie mnie przez firmę w której pracuję się nie zanosi :-D, więc też będę wybierała spośród tańszych wózków. Nie czuję się z tym gorzej, mój Bąbel tym bardziej nie będzie się wstydził, że nie pojeździ wózkiem za 3000,00zł (chociaż strasznie mi się podobają :zawstydzona/y:). Nie mam już też ochoty wyszukiwać aukcji używanych wózków z mojej okolicy, jeździć i sprawdzać ich stan. Zdecydowałam się na wózek, tańszy, polski, ale nowy: http://www.babymerc.pl - mają kilka modeli. Ale gdybyś znalazła jakiś inny niedrogi, mało popularny i ciekawy zestaw 2 w 1 to daj znać :-).

Ostatnia edycja:
Mała.Di wózek trochę tobie posłuży, a jak pisałaś, że nie masz auta to będziesz go eksploatować ile się da, nam się właśnie spacerówka parasolka rozkraczyła, śruby popękały w pół i do śmieci w sumie, niby żadna strata bo rok posłużył, ale w ten sposób jesteśmy trochę bez wózka, mam tylko wielką spacerówkę, która średnio nam się mieści w bagażniku, więc też kicha :confused:

No właśnie, ja szukając używanego wózka, szukam takiego z komisu, po przeglądzie z gwarancją :) bo osoby prywatne, to w większości tez mają wózki z drugiej ręki, więc mogą być juz zajechane. A w komisach i jest możliwość zwrotu i jest gwarancja :)

Pokłociłam się ze swoim odnośnie wózka wrr nie oto, że chcialabym ten za 3000 PP(dalej chce ale nie dam tyle kasy pchociaż do sierpnia cos bym odłożyła, zaraz zwrot z podatku itp) ale oto, że mój stwierdził że zadnego używanego wózka nie chce w domu, że on nie bedzie jezdził po innym dziecku no jasny szlag mnie trafi!!
Szukam wózka, który zmieści się bez problemu do bagażnika auta bo ja często jezdze sama i jeśli juz ma być wózek to mnie ma być wygodnie go wciskać. a nie mam zamiaru siedziec ciągle w domu bo sama nie włoże wózka! A ja jestem jak najbardziej za kupnem lepszego wózka a używanego.
No to się wygadałam.
Mała.di najlepszym wyjściem jest pojechanie do sklepów i obejrzenie/dotknięcie zlożenie wózka itp. Uwierz, wiele się wtedy wyjaśnia i czesto jest tak, że zmienia się zdanie.
Ja np. Ogladałam MAxi Cosi Mura na allegro podabał mi się (używany oczywiście) ale dziś zobaczyłam go na żywo- to odpadł bo spacerówka taka, że ja 8 miesięczne dziecko nie położyłabym w niej/zero bocznej ochrony.

Dziś Pani mi też polecała Wózek Polski JEDO model z 2011 (ma dwa stelaże do wyboru) całosc wychodziła jakoś 1200-1300 zł. Też ciekawy wózek- spacerówka szeroka i duża i cena też nie zwala z nóg.

k8lliby odonosnie tych kółeczek na żywo sa troche większe, W bebe Club jest ten wózek

reklama
Do góry