reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rok po roku

MADZIA super ten wózek, jeszcze takiego nie widziałam:-)
tyle, że ja raczej już pasuje z wózkami:no:
bo i tak nigdzie dalej sie nie ruszę bo w sumie bede miała trójkę maluchów...

tynka GRATULUJE!!!

mój drugi poród też był łatwiejszy:tak:
może przy trzecim dziecko już same wyskoczy;-) :-D

reklama
MAMAOLI podziwiam trójeczka dzieciaczków z tak małą różnicą wieku:-) Super! Na pewno będą miały świetny kontakt. Parkę już masz, ciekawe kto będzie następny? Znasz już płeć? A może bliźniaki ;-)?

Ja też na dwójce nie poprzestanę. Marzy mi się czwóreczka, ale jeszcze raczej nie teraz.

amko będzie córeczka, Kamila:tak:
i przyznaje, że to był dla nas szok
trzecie dziecko planowaliśmy ale za kilka lat...
no ale bedzie już całkiem niedługo, mam nadzieje, ze starczy nam sił i jakos damy rade

Niedawno sie dowiedziałam ze jestem w ciąży mój synek Igorek ma 13 miesiecy miedzy dziecmi bedzie róznica 18 miesiecy . Jestem pełna obaw jak to bedzie jak Igor zareaguje na braciszka lub siostrzyczke ? Jak przygotować go na to ze bedzie mniał rodzenstwo ?

ja Hani jakos specjalnie nie przygotowywalam, moze dlatego ze nawet jak jej mowilam ze bedzie miala siostre to nie bardzo wiedziala o co chodzi, po prostu pewnego dnia przyszlam do domu z Helenka:-)
u nas roznica jest 16 miesiecy
jest w miare ok, generalnie Hania bardziej sie cieszy z siostry niz jest zazdrosna (chociaz troche zazdrosci tez zaobserwowalam niestety), Hania stara sie opiekowac Helenka na tyle na ile tak male dziecko potrafi, dla mnie to wiekszy klopot, bo jak jej wytlumaczyc zeby tak mocno sie nie przytulala, albo nie pchala smoczka plastikowa czescia do buzi? albo zeby ie bujala tak mcno bo Helena wypadnie z fotelika?
ale w sumie jest to rozczulakace jak hania przynosi jej zbawki i chce sie bawic:tak:

nie martw sie bedzie dobrze, musi nie ma innego wyjscia:cool2:

dzieki za odpowiedz :) zastanawiam sie nad kupnem wozka dla blizniaków bo jakos sobie niewyobrazam ze mój Igorek bedzie szedł ładnie koło wózka :) I tym razem zdecydowalismy razem z mężem ze niechcemy wiedziec co bedzie zrobimy sobie niespodzianke :)

Czesc dziewczeta
dawno tu nie zagladalam. Ale na szczecie nie mialam wiele nadrabiania:-) .
Natalko u mnie tez bedzie dokladnie 18 miesiecy roznicy i tez Nasz synek ma na imie Igor:tak: :-D :-) I podobnie jak ty nie chcemy znac plci drugiego malenstwa. a na kiedy masz termin?
Co do wozka to my juz sie zdecydowalisy na kupno wozka dla dwojki bo pomomo ze Igor juz sprawnie maszeruje to nie da rady zeby szedl przy wozku a czasem jeszcze ucina sobie drzemki w trakcie spaceru. do tego w wiekszosci to ja chodze sama na spacery i do sklepu wiec wozek jest Nam potrzebny. Juz wczesniej pisałyśmy o tym i jak poszukasz to znajdziesz linki do stronek z fajnymi wozkami dla dwojki.

A reszta dziewczynek jak tam u Was? radzicie sobie? Wasze malenstwa coraz wieksze jak ze spaniem budza sie i starsze i mlodsze w jednym czasie?Mam nadzieje ze wszystko jest w porzadku i radzicie sobie na medal:tak: :-) :-)

reklama
Hej

A propos wózków to nie kupujcie w ciemno na Allegro - widziałam w sklepie takie podwójne Graco, bo musieliśmy się zdecydować czy kupić spacerówkę dla Ignaca czy podwójny wózek i te siedzonka były tak mikroskopijne ze sorry... Kupiliśmy ogromną spacerówę dla Ignaca - bo ten mój synek jest naprawdę duży.
Wychodzę z założenia że i tak sama z dwójką dalej niż do ogrodu nie będę chodzić, a w do ogrodu Igu może iść na nóżkach.

Pzdr

Agnieszka

Do góry