reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Relacje z wizyt u lekarza, zdjęcia USG i zdrowie naszych Skarbów

Dziewczyny

Ja dzisiaj po usg, wszystko ok, malutka waży 2 364g:szok:, chyba jakiegos slonika będe miala:-D, chyba to po tatusiu, bo ja to raczej niewielka jestem, serduszko bije okolo 140 na min, łozysko ok I stopien, płyn owodniowy tez w prawidłowej objetosci
Wymiary
BPD-84mm
HC-306mm
AC 304 mm
FL-65mm
Termin porodu przesunał mi sie na 28 listopada, mala jest wieksza o prawie 2 tygodnie, ale najwazniejsze ze wszystko ok, na ktg pokazuja sie nadal skurcze,ale szyjka długa i zamknieta.
Aha i malutka ma taka bujną czupryne,az sie gin robiacy usg smial, szkoda tylko ze zdjecia kiepskie:-( wiec nawet nie bede wstawiac

reklama
tak jak już wam wspomniałam wczoraj miałam wizytę.
serduszko bije 155 razy na minutę, płyn owodniowy w porządku, mały nadal ułożony główką w dół (mam nadzieję, że się już nie obróci...)wszystkie pomiary w porządku tylko martwi mnie waga bo Michaś ma 1840 no i wydaje mi się że to ciut mało a z wrażenia oczywiście co? zapomniałam zapytać!:zawstydzona/y:  ogólnie wszystko dobrze wyszłam bardzo szczęśliwa ale ledwo dojechałam do domu bo mnie tak bolały stopy i kręgosłup że myślałam że nie wyrobię...następna wizyta w okolicach 8 listopada:):)

Dzisiaj miałam wizytę u położnej. W Norwegii chodzi się w czasie ciąży do lekarza rodzinnego i do położnej. I tylko na dwa USG.
No więc Pani zmierzyła brzuszek, wszystko jest ok. Hania ułożona główką w dół. Ciśnienie mam w normie. Serduszko bije jak należy. 1 listopada mam razem z mężem "zwiedzanie" oddziału gin.-poł.

Jestem po wizycie USG:-)Alanek wazy 1827 g ,wiec na cukrzyce ciazowa idealnie :tak:płyny w normie,156 uderzen /min (dosc sporo ) ale wchodzilam po schodach na Ip i dodatkowo stres:-D
Niunio ułożony podłużnie głowka w dół, łożysko II stopien dojrzalosci ( tym mam sie nie przejmowac) aha i malenstwo ma w lewej komorze serduszka "ognisko hyperechogenne" ale to podobno normalne i sie zdarza i mam sie nie przejmowac:tak:
Następne USG 37.t.c :tak:

Teraz ja;-)
Moja Martusia waży już 2660g:szok::tak:, więc cholercia, chyba będzie większa niż Marysia..leży główką w dół, moje ciśnienie ok, szyjka w normie, wód płodowych jest także w normie. Następne badanie za dwa tygodnie - 2 listopada..jak to lekarka stwierdziła, przed nami ostatnia prosta:szok::-)

No to na koniec i ja dopiszę :)
Wymiarów nie pamiętam, ale wszystkie mieszczą się w granicach normy. Anielka waży już 2200g :szok: SMok przez 3 tygodnie przytył o 650g!
Szyjka jest skrócona, ale "trzyma". Poza tym stwierdził, że na 100% dziewczynka. Jak zaczęliśmy się śmiać, że najwyżej nas zaskoczy, to stwierdził, że najwyżej w falbankach będzie chodził bo na początek mu będzie wszystko jedno, ale stwierdziliśmy, że miałby potem traume jakby zobaczył zdjęcia z dzieciństwa :)
No ale generalnie wszystko dobrze :) Następna wizyta w skończonym 37 tygodniu i już z KTG.

Witam mamusie:-)
Może pora żebym i ja pochwaliła się moim skarbem:-)
Usg robione w 18 tyg ciąży i wtedy dowiedziałam się, że mój malutki skarb to chłopczyk!! Byłam prze szczęśliwa bo mam już dwie córeczki w wieku 15 i 10 lat.
KONIECZKO_4.jpgKONIECZKO_9.jpg

Na pierwszym zdjęciu mój synuś w pełnej okazałości, na drugim pokazał co tam chowa między nóżkami:-)

Kochaniutkie wrzucam Wam jeszcze filmik mojego Oskarka który był również z robiony w 18-tym tygodniu ciąży:-)

[video=youtube;jrlRRl7D0xk]http://www.youtube.com/watch?v=jrlRRl7D0xk[/video]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć dziewczyny ,
Wczorajsza wizyta tak szybko mi minęła że już nie mogę się doczekać następnej. Wczoraj się okazało że rośnie mi spory kawaler w brzuszku bo waży już 2134g i wyprzedził mój termin porodu wg.om o całe 10 dni.
Dodatkowo miałam pobrany wymaz na paciorkowca i teraz czekam na wyniki . Kolejną wizytę mam za 3tygodnie .
Dodatkowo zalecono mi smarowanie plecków Voltalenem na moją rwę a także wprowadzenie diety by ograniczyć moje kg.

Ja już po dzisiejszej wizycie i ...
Moje Maleństwo jest chłopcem ślicznie wszystko pokazał :)
Wszystko w normie rozwija się prawidłowo ułożony jest główkowo.
BPD 81,95
FL 65,88
AC 294,24
Serduszko czterojamowe bije 150/ min :-)
Nasza "Kruszynka" waży 2900 heh :-)
No i oczywiście mam jakąś infekcje i dostałam globulki na tydzień, pozatym p.doktor zrobiła cytologię i w środę będą wyniki.

reklama
Hej!:-)
Ja tez juz po... uffff:) Maly wazy 1800g, dzis jest 29 tydz 6 dni wg OM, polozenie glowkowe, a lozysko II stopien dojrzalosci. Wszystkie narzady, kosci ok. Ale jestem szczesliwa....:-) Jutro zrobie skanik i postaram sie wstawic jakies zdjatko z profilu:-)

Do góry