reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z wizyt u lekarza, zdjęcia USG i zdrowie naszych Skarbów

My rowniez po wizytcie...
A wiec dziewczynka jest nadal,nic nie uroslo:p
Wazy 1777g:) ulozenie glowkowe...ale jeszcze moze sie obrocic i znow przekrecic:)
lozysko na przedniej scianie 2 stopien...Z pomiarow termin wyszedl na 24 grudnia!!!;/ale ja sie trzymam 31,12:p
Od poczatku cizy przytylam 6 kilo..takze luzik...
Na nastepna wizyte mam zrobic badania,te co zawsze..
Ogolnie wszystko ok.Wiecej wypoczywac:)
Nastepna wizyta 9 listopada..

reklama
my również po wizycie
Aleksy waży 1657g
BPD 8,16
FL 5,79
AC 26,40

póki co ułożony poprzecznie ale mam nadzieję,że się jeszcze przekręci!
łożysko na tylnej ścianie, 4,7cm od UW więc dość nisko ale 1 stopień!
szyjka uformowana, zamknięta, długość 3,6cm
wg pomiarów termin porodu możliwy już od 13.12 lub 24.12 :szok: no ale liczę że jednak święta spędzimy w domu!!

co mnie jedynie martwi duża ilość wód płodowych!!!:-( norma AFI do 25 u mnie 23! więc górna granica normy.
kolejna wizyta 9 listopada i zobaczymy czy coś się zmieni!
zerknęłam do dr google i trochę się zmartwiłam więc nic więcej nie czytam i czekam cierpliwie do następnej wizyty!!
bóle brzucha i twardnienie mam obserwować- magnez i nospa! a jak dla mnie to za mało, bo ten ból jest niie do wytrzymania!!!

A.jpg

Ostatnia edycja:
A to moja relacja z wczorajszej wiz. i USG: ojjjjjj....rośniemy,rośniemy:tak: Jedna Gwiazdeczka jest cały czas ułożona główką w dół i waży 1978g (śmialiśmy się z M.bo to jego rocznik ur.),a druga Niunia która do tej pory była w "gorszym" położeniu bo ułożona bardzo nisko i ciasno i cały czas była mniejsza odwróciła się główką do góry i wyrosła nam :tak:waży 2075g.ma dłuższe nóżki od siostrzyczki i zadarty nosek-CZYSTY TATUŚ!
Serduszka pracują prawidłowo.Wody są w ilości odpowiedniej na ten czas ciąży,łożyska st.1,szyjka na szczęście od ostatniej wiz.się nie skróciła i jest twarda i zamknięta.Na wadze +17,5kg.
Kolejna wiz.15.11. i wtedy już dostanę skierowanie do szpitala i czeka mnie leżenie pod okiem lekarzy bo jak stwierdziła pani doktor lepiej dmuchać na zimne,a to już mi się zacznie 9 m-c.także w każdym momencie mogą podjąć decyzję o CC.Obym za długo tylko tam bezczynnie nie leżała:szok:.

Ostatnia edycja:
Po skanie i cała szczęśliwa bo maluszek cały i zdrowy! Super mieć skan w 3d ;) potem wkleje fotki. Ma ok 2100g +/- 300g, wod plodowych ładna ilość, krew przepływa pięknie, lozysko przednie, szyjka zamknięta!!! A w sumie mam fotkę na telefonie ;) są ładniejsze ale ta tez może być ;)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    12,1 KB · Wyświetleń: 92
U mnie kiepsko, szyjka znowu sie skróciła, lekarz mnie straszy wcześniakiem, do tego pojawiła się jakaś kosmiczna dawka glukozy w moczu i muszę jutro powtórzyć badanie, bo nie wiemy czy to nie pomyłka. Miałam badanie obciążenia glukozą i wyszło świetnie, a teraz nagle wyszłaby cukrzyca? Jestem podłamana. Ide sie położyć, bo do tego wszystkiego jestem jeszcze przeziębiona. :-(

Ja tez po wizycie, bakteri w moczu ubylo, ale dalej jeszcze są. Ziolowe tebletki, urosept mam na nie brac. Serduszko maluszka ladnie bije, dostalam L4 na nastepne 2 tyg. A i jeszcze taka ciekawostka, zapytalam lekarza o wspolzycie, bo z mężem mamy troche obawy, w koncu to juz 35 tydzien. I wiecie co mi powiedzial? "Mozna do samego końca, tylko nie bardzo ostry seks."
Kurcze, jakos mi sie tak głupio zrobilo...:zawstydzona/y:

No to dla poprawy jakosci zdjecia, zrobilam nowe z plyty DVD ktora dostalam ;) smiesznie tak ogladac twarz maluszka :o zaluje, ze z Zuzia nie mialam bo fajna pamiatka :(

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    10,5 KB · Wyświetleń: 101
Właśnie wróciłam od lekarza,dzisiaj bez USG, więc wymiarów nie mam.A tak chciałam się dowiedzieć ile dzidzia urosła...
Szxyjka na razie w porządku, mam zrobiony wymaz(już do porodu).Na stałe już no-spa i duże dawki magnezu.Mocz i morfologia bez zarzutu.

Ja też już po wizycie. Rozwarcia nie ma, szyjka trzyma, synek potwierdzony na 100%:-D:-D:-D, ułożony już główką w dół, waży 2186g, termin z usg na 5,6 grudzień, ale trzymamy się tego z OM. Co do skurczy to nospa i leżeć jak mnie złapią. Mogę urodzić trochę wcześniej, ale nie koniecznie. Wody ok, i reszta też. Trochę się uspokoiłam.

reklama
hej!
Ja po wizycie. Niestety tym razem usg nie było, więc nie wiem jakie wymiary i waga mojego "maluszka". Jednak za 3 tygodnie mam kolejną wizytę (22 listopad) i wtedy wszystkiego się dowiem, no i przede wszystkim będziemy określać wagę dziecka zeby było wiadomo na co sie szykować (OMG!!! juz sie boję). Serduszko bije prawidłowo, szyjka mocna, ale dziecko sie sporo obnizyło i naciska na kanał, więc mam sie przez najblizsze dwa tygodnie(do 36t.c) szanować, odpoczywać na 100% normy i nie współżyć. Ciekawa jestem czy w związku z tym szybkim obniżeniem sie dziecka bede rodzić szybciej...bardzo bym chciała, bo Błażej urodził sie 2 tygodnie po terminie, a uwierzcie, ze to czekanie było koszmarem. Także to tyle jeśli chodzi o moja wizytę ;)

Do góry