reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z wizyt u lekarza, zdjęcia USG i zdrowie naszych Skarbów

Dziewczyny

Ja dzisiaj po usg, wszystko ok, malutka waży 2 364g:szok:, chyba jakiegos slonika będe miala:-D, chyba to po tatusiu, bo ja to raczej niewielka jestem, serduszko bije okolo 140 na min, łozysko ok I stopien, płyn owodniowy tez w prawidłowej objetosci
Wymiary
BPD-84mm
HC-306mm
AC 304 mm
FL-65mm
Termin porodu przesunał mi sie na 28 listopada, mala jest wieksza o prawie 2 tygodnie, ale najwazniejsze ze wszystko ok, na ktg pokazuja sie nadal skurcze,ale szyjka długa i zamknieta.
Aha i malutka ma taka bujną czupryne,az sie gin robiacy usg smial, szkoda tylko ze zdjecia kiepskie:-( wiec nawet nie bede wstawiac

reklama
tak jak już wam wspomniałam wczoraj miałam wizytę.
serduszko bije 155 razy na minutę, płyn owodniowy w porządku, mały nadal ułożony główką w dół (mam nadzieję, że się już nie obróci...)wszystkie pomiary w porządku tylko martwi mnie waga bo Michaś ma 1840 no i wydaje mi się że to ciut mało a z wrażenia oczywiście co? zapomniałam zapytać!:zawstydzona/y:  ogólnie wszystko dobrze wyszłam bardzo szczęśliwa ale ledwo dojechałam do domu bo mnie tak bolały stopy i kręgosłup że myślałam że nie wyrobię...następna wizyta w okolicach 8 listopada:):)

Dzisiaj miałam wizytę u położnej. W Norwegii chodzi się w czasie ciąży do lekarza rodzinnego i do położnej. I tylko na dwa USG.
No więc Pani zmierzyła brzuszek, wszystko jest ok. Hania ułożona główką w dół. Ciśnienie mam w normie. Serduszko bije jak należy. 1 listopada mam razem z mężem "zwiedzanie" oddziału gin.-poł.

Jestem po wizycie USG:-)Alanek wazy 1827 g ,wiec na cukrzyce ciazowa idealnie :tak:płyny w normie,156 uderzen /min (dosc sporo ) ale wchodzilam po schodach na Ip i dodatkowo stres:-D
Niunio ułożony podłużnie głowka w dół, łożysko II stopien dojrzalosci ( tym mam sie nie przejmowac) aha i malenstwo ma w lewej komorze serduszka "ognisko hyperechogenne" ale to podobno normalne i sie zdarza i mam sie nie przejmowac:tak:
Następne USG 37.t.c :tak:

Teraz ja;-)
Moja Martusia waży już 2660g:szok::tak:, więc cholercia, chyba będzie większa niż Marysia..leży główką w dół, moje ciśnienie ok, szyjka w normie, wód płodowych jest także w normie. Następne badanie za dwa tygodnie - 2 listopada..jak to lekarka stwierdziła, przed nami ostatnia prosta:szok::-)

No to na koniec i ja dopiszę :)
Wymiarów nie pamiętam, ale wszystkie mieszczą się w granicach normy. Anielka waży już 2200g :szok: SMok przez 3 tygodnie przytył o 650g!
Szyjka jest skrócona, ale "trzyma". Poza tym stwierdził, że na 100% dziewczynka. Jak zaczęliśmy się śmiać, że najwyżej nas zaskoczy, to stwierdził, że najwyżej w falbankach będzie chodził bo na początek mu będzie wszystko jedno, ale stwierdziliśmy, że miałby potem traume jakby zobaczył zdjęcia z dzieciństwa :)
No ale generalnie wszystko dobrze :) Następna wizyta w skończonym 37 tygodniu i już z KTG.

Witam mamusie:-)
Może pora żebym i ja pochwaliła się moim skarbem:-)
Usg robione w 18 tyg ciąży i wtedy dowiedziałam się, że mój malutki skarb to chłopczyk!! Byłam prze szczęśliwa bo mam już dwie córeczki w wieku 15 i 10 lat.
KONIECZKO_4.jpgKONIECZKO_9.jpg

Na pierwszym zdjęciu mój synuś w pełnej okazałości, na drugim pokazał co tam chowa między nóżkami:-)

Kochaniutkie wrzucam Wam jeszcze filmik mojego Oskarka który był również z robiony w 18-tym tygodniu ciąży:-)

[video=youtube;jrlRRl7D0xk]http://www.youtube.com/watch?v=jrlRRl7D0xk[/video]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć dziewczyny ,
Wczorajsza wizyta tak szybko mi minęła że już nie mogę się doczekać następnej. Wczoraj się okazało że rośnie mi spory kawaler w brzuszku bo waży już 2134g i wyprzedził mój termin porodu wg.om o całe 10 dni.
Dodatkowo miałam pobrany wymaz na paciorkowca i teraz czekam na wyniki . Kolejną wizytę mam za 3tygodnie .
Dodatkowo zalecono mi smarowanie plecków Voltalenem na moją rwę a także wprowadzenie diety by ograniczyć moje kg.

Ja już po dzisiejszej wizycie i ...
Moje Maleństwo jest chłopcem ślicznie wszystko pokazał :)
Wszystko w normie rozwija się prawidłowo ułożony jest główkowo.
BPD 81,95
FL 65,88
AC 294,24
Serduszko czterojamowe bije 150/ min :-)
Nasza "Kruszynka" waży 2900 heh :-)
No i oczywiście mam jakąś infekcje i dostałam globulki na tydzień, pozatym p.doktor zrobiła cytologię i w środę będą wyniki.

reklama
Hej!:-)
Ja tez juz po... uffff:) Maly wazy 1800g, dzis jest 29 tydz 6 dni wg OM, polozenie glowkowe, a lozysko II stopien dojrzalosci. Wszystkie narzady, kosci ok. Ale jestem szczesliwa....:-) Jutro zrobie skanik i postaram sie wstawic jakies zdjatko z profilu:-)

Do góry