Dzisiaj rano Lenka pierwszy raz w życiu zagorączkowala 38,1. Od razy dałam jej nurofen, po godzinie temp zmalała do 37,2...Udaliśmy się do pediatry. Osłuchowo wszystko ok...mamy czekac co będzie dalej i podawać leki... nurofen,dodatkowo drosetux, nasivin... Kontrola w czwartek...Pani doktor zasugerowala że może to byc trzydniówka...i żeby byc przygotowanym że małą może wysypać...
reklama
Mój m. właśnie wrócił od pediatry (nie zdążyłam nawet zmruzyc oka, a myslałam że odpocznę). Mała ma wirusową anginę...ma wybroczyny w gardełku, których jeszcze wczoraj nie miała. Mamy podawać te leki które do tej pory oraz hasco sept i neosin...Nie zmuszac do jedzenia, nawadniać...w poniedziałek na kontrolę...
Pyszczek28
Fanka BB :)
wizyta w patologii noworodka. Ważymy 9480, mierzymy 75 cm. Niestety Krzyś przytył tylko 200 g w 1,5 miesiąca więc czeka nas morfologia - najprawdopodobniej anemia. Poza tym jest ok. a przy okazji ja się zaszczepiłam na grypę.
dorotar110
Rano zawiozłam Melę do przedszkola, mama z małym poszła zając kolejkę do lekarza ja do nich zaraz doszłam i mamy katar(który trwa już 2 tygodnie) gardło zawalone i na dokładkę uszy-prawdopodobnie winowajca kiepskich nocek.
Dostaliśmy na gardło:TANTUM VERDE do psikania, FENISTIL krople, PULNEO i MUCOSOLVAN i na uszy: DILOSHELT (czy jakoś tak, może źle przeczytałam) i OSPAMOX-antybiotyk.
Dostaliśmy na gardło:TANTUM VERDE do psikania, FENISTIL krople, PULNEO i MUCOSOLVAN i na uszy: DILOSHELT (czy jakoś tak, może źle przeczytałam) i OSPAMOX-antybiotyk.
a_gala
Rano byliśmy na kontroli u pediatry. Ogólnie jest poprawa, ale kaszel nadal się utrzymuje. Jeszcze przez tydzień mamy podawać te same leki co do tej pory i znów do kontroli. Cieszę się, że się udało uchronić małą przed zapaleniem oskrzeli.
Halincia po badaniach i konsultacji kardiologicznej-WSZYSTKO JEST W JAK NAJLEPSZYM PORZĄDKU uffff...odetchnęliśmy. Wizyta jednorazowa i więcej już nie będzie potrzeby badać serduszka,przynajmniej zowzględu na to przebyte leczenie propranololem.
Jesteśmy po dzisiejszej wizycie kontrolnej. Lenka ma jeszcze ślady wysypki. Lekarka przypuszcza że to jakis wirus, ale nie wie jaki. Wysypka nie jest charakterystyczna dla trzydniówki, bo jest wypukła..., podejrzewa również "budapeszkę"...Zmiany na gardełku cofnęły się, osłuchowo w porządku...Mamy odstawic wszystkie leki, a gdyby była gorączka pojawić się...Szczepienie odłożone na dwa tygodnie...
M. był dzisiaj z Misią u pediatry. Czarny jęzorek to prawdopodobnie połączenie skłonności do łapania infekcji w jamie ustnej (mam na myśli sporą pleśniawkę, z której wyszliśmy już jakiś czas temu) i pokarmu, który mógł zabarwić nadwrażliwy język (główny podejrzany: kaszka z owoców leśnych). Nic złego się nie dzieje, to najważniejsze. Dostaliśmy coś do pędzelkowania (nie wiem jeszcze co).
Waga Emilciaka: 10 400g. Jestem mile zaskoczona, bo myślałam, że klocuszek waży już ponad 11 kg
(co do sugestii o gronkowcu to podobno w ogóle nie wchodzi w grę, ponieważ od gronkowca jest jasny nalot)
Waga Emilciaka: 10 400g. Jestem mile zaskoczona, bo myślałam, że klocuszek waży już ponad 11 kg
(co do sugestii o gronkowcu to podobno w ogóle nie wchodzi w grę, ponieważ od gronkowca jest jasny nalot)
reklama
kasia2011
my dzisiaj mieli kontrole lekarska w zlobku i mala zdrowiutka ma tylko ten katar wodnisty ale to przez trzonowki
za tydzien mamy szczepienie na ospe bo sanepid sponsoruje dzieciom zlobkowym wiec 400 zl jestesmy do przodu znowu
za tydzien mamy szczepienie na ospe bo sanepid sponsoruje dzieciom zlobkowym wiec 400 zl jestesmy do przodu znowu