reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z wizyt u lekarza, zdjęcia USG i zdrowie naszych Skarbów

reklama
My wrescie po pierwszym szczepieni mała strasznie marudna ale udało mi się ją wreście uśpić:D
Doktorka nas straszyła ze to ostatnie momenty zeby zaszcepic dziecko a przeciez nie ktorzy wogole nie szczczepia
Mala ma za duzo plytek krwi i czekaja nas kolejne badania najpierw ponowna morfologia a potem wizyta u hematologa:(

Ja dziś byłam ze swoimi maluchami u lekarza. Mikuś w końcu zaszczepiony:-):-):-). Dostał dwie szczepionki bo tą na pneumokoki mamy darmową:-D Nic u niego nie wysłuchała mimo że się troszke się "umęczył" i dyszał.
A Majce w końcu zrobiłam ten bilans, ale żeby nie było tak cudownie, to mamy skierowanie z nią do chirurga dziecięcego, ale nie chcę tak oficjalnie pisać o co chodzi (sprawy kobiece):-(

bylismy na szczepieniu, mała zdrowa więc kłucie jej nie ominęło:)
z ważniejszych dla mnie info to:
ob. kl. pierśiowej 40cm
ob. główki 39 cm
waga 5410 g i tu malutki problem.. gdyż faktycznie powinna ważyć o ponad pół kg więcej.. mamy zlecone karmienie mieszane i cebion multi bo być może jej czegoś brakuje poza niedojadaniem.. a być może taka jej natura, okaże się za 3 tyg. na kontroli wagi.
Dodatkowo zlecona morfologia i mocz tak na wszelki wypadek.

Wizyta w poradni patologii noworodka i u gastrologa wczoraj:
waga 6400 (aż trudno uwierzyć że urodził się 1890)
Wzrost 62 cm ( za każdym razem mówią co innego więc nie wiem w co wierzyć)
Obwód główki 40
Osłuchowo ok
Brzuszek ok
Próby wątrobowe powoli wracają do normy
Morfologia słaba ale wcześniaki tak czasem mają

My po USG. Pan dr na monitorze nie widzial jakiejs kropki (główka stawów) wiec za 3 mies mamy sie zglosic do kontroli do poradni preluksacyjnej. Na razie kazal sie nie martwic bo mowi ze u kazdego dziecka wszystko idzie w swoim tempie i jest jeszcze czas. Ale skontrolowac pózniej trzeba.

Byłyśmy dzisiaj na kontroli po tym szpitalu..
Na Martulę mamy teraz chuchać i dmuchać, bo oskrzela lubią wracać..w ogóle była w szoku, jak pooglądała wypis ze szpitala, a tam o rozedmie płuc, zaczopowaniu części płucka itd.. Ale już jest oki na szczęście
biggrin.gif
Waży 6900g i lekarka stwierdziła, że wygląda i zachowuje się jak 6,7-miesięczny bobas
yes2.gif
Za dwa tygodnie na szczepienie i wtedy też da nam skierowanie do alergologa..

reklama
Byłam dziś u lekarza z obiema dziewczynkami. Ola kontrolnie bo nadal kaszle i smarka a Kasia właśnie zaczyna. Odebrałam dziś wynik z badania kupki malutkiej na krew utajoną i uff wyszło że nie ma. Kasi niestety mam dać antybiotyk ale zacząć jak się jej pogorszy. Kupiłam też czopki w razie co na zbicie gorączki a Ola kryzys ma chyba za sobą ale też mam recepte na antybiotyk jakby co bo w oskrzelach jej nadal gra. Kasia waży 6400/pare tyg temu miała 66cm

Do góry