reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z wizyt u lekarza, zdjęcia USG i zdrowie naszych Skarbów

Także jestem po wizycie ale tylko USG - to byla ostatnia wizyta przed porodem, a wiec maly wazy 2950g ,lekarz powiedzial ze bedzie kruszynka:-)i powiem wam ze sie ciesze moze łatwo wyjdzie z brzuszka:-Dszacowana waga porodowa to 3100,3200g .Wody płodowe w normie ,łożysko III stopien dojrzałosci ,Ogniska w lewej aorcie brak :tak:czyli znikło;-)Ze wzgledu na cukrzyce ,powiedzial ze dobrze bedzie jak urodze przed terminem,ogólnie nie powinno sie przechodzic terminu z cukrzyca;-)wiec z USG jestem zadowolona.

reklama
Wczoraj mialam wizyte u poloznej i z moim Syneczkiem jest wszystko w porzadku serduszko bije idealnie ulozony glowka w dol takze wizyta udana bo wszystko ok :-) Nastepna wizyte mam za 3 tyg o ile Malutki nie przyjdzie na swiat wczesniej wizyta 12.12 to badanie ginekologiczne ktore powinno wywolac porod jak to sie nie powiedzie to 19.12 kolejne badanie gin a jak to sie nie uda to wywolywanie poprzez zaaplikowanie jakiegos czopka z hormonami do pochwy a jak to sie nie powiedzie to kroplowka a potem jezeli Maly jeszcze nie przyjdzie na swiat to cesarka . Wczoraj polozna mnie wazyla i przytylam od poczatku ciazy 15.6 kg.

I ja melduję się po wizycie :)
Emilka w ostatnim czasie sporo podrosła. Waży 2950g i jak tak dalej pójdzie, to będę miała dziecko większe niż się spodziewałam ;) Ja przytyłam niewiele - prawie wszystko, co mi przybyło, poszło bezpośrenio do niej ;)
U pana doktora była bardzo grzeczna - chyba przy obcych się stresuje ;)
Jeśli o mnie chodzi, to gin powiedział, że już nie będzie oglądał szyjki, bo dziecko donoszone, więc nie ma zmartwienia. Wód płodowych nadal mam dość dużo, łożysko II stopnia, skurczów na KTG brak. Nic nie wskazuje na to, żebym w najbliższym czasie urodziła, więc spokojnie umówiliśmy się na następną wizytę za 3 tygodnie :)
Serduszko małej bije 135 x/min, a moje ciśnienie to 110/60.

Nie musiałam już prosić o fotkę, gin sam stwierdził, że ładne proporcjonalne dziecko i trzeba się pochwalić ;) Najładniej wyszło pierwsze ujęcie, ale gość chciał lepiej i go nie zapisał. No i potem kolejnych 5 czy 6 z których dla mnie każde było super, a dla gina niewystarczające ;) W końcu coś wydrukował, ale nie był zadowolony z siebie ;) Mój dzieć wygląda trochę jak facet, ale nie widziałam jeszcze usg 3D, żeby było widać po buźce, że to panienka ;)

Emi.jpg

no więc ja też po utęsknionym usg termin z usg na 1.12 Oskar ma się świetnie kopie,szaleje i pokazać się nie chce ale serducho 135 miarowo bije łożysko 2/3 dojrzałe płyn AFI 12 czyli ok, waga 3340 więc też ok bo mówi że w terminie ok 3600 więc zupełnie normalnie jeszcze jak na chłopca super nie jest duży, położenie główkowe główka niżej ciut zeszła więc jest ok, nie powinien się już wysunąć uffff, tego bałam się najbardziej bo on taki energiczny i powiedział mi ciekawostkę że dobrze jest leżeć przy porodzie i nie tylko po stronie gdzie dzidzia ma kręgosłup jest łatwiej oddychać i wygodniej rodzić :happy::happy:. to już ostatnie usg a mój synuś wogóle nie chciał się pokazać pokazał nam ładnie dziurki w nosie czyli tam gdzie nas ma a resztę buźki zakrył rączką:-D i machał klejnotami rodowymi

ja również po wizycie- ze mna wszytsko ok, narazie raczej nie urodze:p z mała również jak najbardziej ok i jak to gin stwierdzil- DORODNA Z NIEJ DZIEWUSZKA, bo wazy 3 kg! i termin wg usg przesunal mi sie na 18 grudniia i nie wiem teraz na ktory bardziej sie nastawiac:) mowi, ze widac ze dziecko dobrze odzywione :D

HEJ!
Ja równiez dzisiaj po wizycie. Mój syn waży około 3560g (początek 38 tygodnia), lekarz stwierdził, że dobrze, że pierwsze dziecko urodziłam spore, bo obecne może nawet przekroczyć 4000g, a pierwszy poród "przetarł" szlaki i powinnam dać radę!! HA! I juz strach sie bać:szok: Dziecko w pełni rozwinięte, ilosc wód płodowych odpowiednia. Moja waga od miesiąca stoi w miejscu i przytyłam do teraz 13 kg. Szyjka scentralizowana ( co podobno świadczy o rychłym początku rozwierania sie jej) skrócona,miękka. Lekarz mówił, że nie chce obiecywać, ale raczej uda mi się tym razem urodzic przed terminem. Bardzo bym mi to odpowiadało z resztą ;-) Jeżeli mie urodze do 9.12, to mam jeszcze wpaść na wizytę. Także nie pozostaje nic, tylko czekać;-)

reklama
Witam i ja po 2,5godz spędzonych w szpitalu myślałam, że jajko zniosę.Czekanie na KTG i USG.
KTG wyszło w porządku, USG też-płód pojedynczy, położenie główkowe. Postawa I. Łożysko na ścianie tylnej. Stopień dojrzałości łożyska II. Przepływy pępowinowe prawidłowe. Ilość wód płodowych prawidłowa. Kacperek waży 3216g, kawał chłopa z niego.

DSC00227.jpgA tu podobno widać jajeczka i siusiorek Kacperka

Do góry