reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z porodow.........

Juana wszedzie od poloznych slyszalam, ze drugi porod jest najszybszy. Oby tak bylo u Ciebie

reklama
Nameczylas sie troche ale dobrze ze juz czujesz sie coraz lepiej i masz kochanego wspanialego meza no i oczywiscie cudowna Marysie :) Widzielismy ja :) A nie bylo opcji zeby odrazu zropbili ci cesarke przy tym błedniku?

nie mówili nic o cesarce. Ja stawialam mocno na naturalny poród i szczęśliwa jestem ,że tego doznalam. Nie wiem czy lekarze taka opcje roważali czy nie , bo nawet nie pytali. Ale znając angielska słuzbe zdrowia to raczej nie. Musze jednak przyznać,że położną miałam cudowną...

Dotkass też mam taką nadzieję :-), że będzie szybko, łatwo i przyjemnie :-)

tyle sie napisalam o swoim porodzie i mnie wywalilo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: sprobuje jeszcze raz ale az plakac mi sie chce no:angry::angry::angry::angry:

reklama
To tak....
U mnie zaczelo sie o 1.30 w nocy wstalam bo chcialo mi sie na kibelek... skurcze zaczelam mierzyc i byly juz co 10 min... ale byly slabe wiec nie sadzilam ze to porodowe:baffled:

obudzilam Kube i poszlam do wanny siedzialam pol godziny i troche wiecej bolalo wiec zjadlam wypilam herbate i pojechalismy o 3.20 bylam w szitalu... skurcze byly juz co 5 min..
na izbie okazalo sie ze mam juz 3cm rozwarcia jak weszlam na gore i podlaczyli mnie pod Ktg i juz bylo 5cm... jak wstalam i zaczelam chodzic to rozwarcie bylo szybko 6 8 i pelne..
pozniej mialam 6 skurczy partych 2 na stojaco pozniej dwa jak sie polozylam i odeszly wtedy wody..a poaniej dwa z oksy..bo byly za slabei maly wyszedl

Do góry