reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

RELACJE PO USG

oj Klara, ja wiem bardzo sie staralam na tym zdjeciu dobrze wypasc, w koncu konkurs to konkurs, ale moja cera na nim to efekt starannego makijażu...
Moja buzia przed ciążą może nie była idealna, ale nie musiałam się malować, a teraz codziennie jakiś wulkan mi wyskakuje, mimo racjonalnego odżywiania... a najgorsze jest to że włoski mi się nie chcą układać... dlatego uważam że podczas ciąży zbrzydłam... Ale dziękuję że mimo to jestem chwalona :) hihi może nie jest tak źle???
Moja mama była przepiękna w ciąży ze mną, wszyscy jej mówili że chłopak bo promieniała, a to ja się urodziłam :) także to przepowiadanie to nie do końca się sprawdza :)

reklama
Ja mam Misiu to samo jak coś mi sie zagoi na twarzy to drugie wychodzi i to jeszcze takie bolesne krostki gojące sie tydzien wiec mam pod ręka zawsze korektor, puder i robimy charakteryzację! Aha słuchajcie czy wam tez tak włoski wypadają jejku ja myje je codziennie i zawsze mnóstwo na grzebieniu zostaje
mam nawet szampon z czarnej rzepy kiedys używałam ale nie wiem czy w ciaży można ? Dobrze że mam grube włosy bo bym już łysa była ;D

Ja, Stara Jarucha, prawdę Wam powiem, w oczy zajrzę, w karty spojrzę i co gwiazdy mówią powiem:
Myfa - chopca się doczekasz
Antares - dziewuszkę pod serduszkiem nosisz
Remeny - synka los Ci niesie
sobie pierdoła wywróżyć nie umiem - chyba babeczka będzie, bom zbrzydła okrótnie

No to ladnie :o
moj jeden glos za dziewczynka na Waszych szesc za chlopcem
moze ktos mnie jednak wesprze? ;)

Ej Babeczki, chyba to nie tak z tym odbieraniem urody, znam sliczne mamy coreczek i mamy chlopcow ktore przytyly po trzydziesci i kilka kilogramow, mysle ze to zalezy od indywidualnych sklonnosci.
Choc ja nie narzekam, wloski calkiem w porzadku, pryszcze sporadycznie, przytylam straaaasznie ale startowalam z niedowagi i jakos mi sie te kilogramy rownomiernie rozkladaja w organizmie (nawet mi kolana zgrubly hihihi)

Ja miałam od początku ciąży jakiś wstrętny trądzik bleeeeeee. Mój mąż to mówił, że pizzerie powinnam otworzyć bo pizzę mam na twarzy hueh. A teraz jak ręką odjął. Żadnego syfka, buzka gładziutka:)

To masz szczęście Madziu, ja mam dziedziczną wadę przysadki mózgowej i dzięki niej cerę wulkaniczną (w wersji optymistycznej cerę wiecznej nastolatki) i bez przerwy jakieś torbiele mi się robią i robiły będą. Teraz mam 2 w tarczycy i 1 w macicy, ale one są niegroźne i wiele osób ma w sobie coś takiego, tylko o tym nie wie i nigdy się nie dowie, bo to w niczym nie przeszkadza i się niczym nie objawia.
Ja latam jak głupia na różne testy i badania bo lubię mieć wszystko pod kontrolą i co się zbadam to mi coś wyjdzie. Dlatego pani na USG nie pozwoliła mi przychodzić przed 30 tygodniem, śmieje sie ze mnie, że jak będę się tak namiętnie badała to na pewno sobie coś znajdę i na to umrę. I ma rację muszę przyznać, lepiej nie przesadzać z tym szukaniem dziury w całym.

Dynia ja o torbielach wiem troszkę ponieważ po moim tacie odziedziczyłam torbiele w szczęce. Miałam już 5 zabiegów z czego 2 to były operacje pod narkozą. Na razie odpukać nic mi się nie odnawia ale straciłam przez to wszystkie siódemki i szóstki no i muszę się powoli zastanowić nad implantami. Tylko to cholerstwo drooooooooogie. Najgrosze to, że pani doktor twierdzi, że tego rodzaju torbiele córka dziedziczy po ojcu a syn po matce,więc mój synek może mieć to co ja. ODPUKAĆ

To u mnie ta teoria się sprawdza, bo to po babci ma ojciec a ja po nim moje siostry też już miały na jajnikach i w piersiach ale nie panikujemy, jak są duże i przeszkadzają to usuwamy i tyle.
A odnośnie zębów to inwestuj w nie kochanie, bo babeczka bez ząbków to nieciekawy obraz. I nie zwlekaj z tym, moi znajomi są protetykami i mówią, że szybko trzeba uzupełniać braki, bo dziąsła po dłuższej swobodzie nie chcą trzymać sztucznych ząbków.

reklama
Co do urody to z Matim nie wyglądałam najlepiej, szczególnie pod koniec - zapuchnięta, przytyta. A teraz jest znacznie lepiej (chociaż to jeszcze nie koniec, więc zobaczymy). A o ząbki dbac, dbac i jeszcze raz dbać (kto pójdzie za mnie do dentysty bo sie boję?)

Karolla mi włoski troszke lecą, ale nie za dużo. Niestety pamiętam, że mniej więcej jak Mati miał 7 miesiecy to zrobily mi sie zakola jak u mojego męża. W kucyku chodzić nie mogłam, bo było strasznie widać. Ale odrosły, tylko już nie takie gęste jak przed ciążą.

Do góry