Kira wlasnie sama sie zamartwialam tym ale wiesz ja mieszkam w Anglii tutejsza medycyna jest powolna nie masz pojecia jak ja sie panicznie denerwuje ze jeszcze nic nie mialam robionego tylko cisnienie i w szpitalu krew z palca i mocz i nic wiecej(a do szpitala trafilam bo strasznie wymiotowalam gdybym wtedy nie pojechala to pewnie wogole jeszcze nic nie mialabym robione dziwne nie??)wiec teraz czekam znow na wizyte...i chyba zeswiruje bo moje malenstwo jeszcze nie kopie czy ja panikuje??
reklama
Mhm.... z tego co wiem, to istotnie w UK troche z tym gorzej, ale.... dziewczyny w innych watkach (chyba kwietniowki, lub majowki) pisaly o usg w Anglii... Tam za ciaze uznaje sie dopiero plod od 12 tyg. i od tego momentu nastepuje wszelaka diagnostyka. Mysle, ze powinnas jednak poszukac innego gina, bo troche za bardzo sie ociaga...
A to ze nie czujesz ruchow, to... masz jeszcze czas.... Niby w pierwszej ciazy dwudziesty tydzien to standard, ale jeszcze ze dwa tygodnie gora mozesz poczekac...
Ale usg powinno byc!!!!!!
A to ze nie czujesz ruchow, to... masz jeszcze czas.... Niby w pierwszej ciazy dwudziesty tydzien to standard, ale jeszcze ze dwa tygodnie gora mozesz poczekac...
Ale usg powinno byc!!!!!!
pewnie tutaj usg zrobia mi wtedy co mam wizyte 4 listopada no bo polozna pytala sie mnie czy chce a ja powiedzialm ze tak.Na dodatek tu nie ma ginekologow inaczej jest niz u nas w Polsce tutaj sa polozne pierwsze do niej sie idzie ona wypelnia papiery (ja na wizyte do poloznej czekalam ponad miesiac) pozniej wysyla te papiery do szpitala i czerka sie w domku az przyjdzie list ze szpitala z terminem wizyty.I daletgo to tak wszytsko dlugo trwa ale zaczynam sie niepokoic.Jednak odpukac nawet dobrze sie czuje tylko jak wychodze po schodach kreci mi sie w glowie no i od 4 dni boli mnie kregoslup,biodra i kosc ogonowa tak ze nie moge sie ruszac czuje sie jak babcia.
Ja własnie słyszałam ze w Angli nie chca podawać płci dziecka bo były pozwy skierowane przeciw lekarzom za złe diagnozy nie wiem czy ktos sobie to
wymyślił czy jest tak rzeczywiście ? Dziwi mnei że w UK jest taka opieka nad ciężarną w zasadzie można mówić o braku opieki hmmm niby nasza służba
zdrowia jest mało przyjazna pacjentowi ?
wymyślił czy jest tak rzeczywiście ? Dziwi mnei że w UK jest taka opieka nad ciężarną w zasadzie można mówić o braku opieki hmmm niby nasza służba
zdrowia jest mało przyjazna pacjentowi ?
karola7
Fanka BB :)
Maggusia ja mam właśnie koleżanke w Londynie, która ma termin na koniec kwietnia. Ale jest juz po pierwszym USG, miała je jakis tydzień temu. Więc ty też juz powinnaś mieć - tak gdzieś po 12 tygodniu, bo w UK, rzeczywiście wcześniej to sie ciężarną raczej nie zajmują. troszkę to dziwne, ale co zrobić.
A co do zakładów to ja 2x chłopak i u Misi i u Myfci.
A co do zakładów to ja 2x chłopak i u Misi i u Myfci.
Maggusia, ja Bebiczka pierwszy raz poczulam ponad tydzien temu, dokladnie w 20 tygodniu i piatym dniu ciazy Wczesniej juz panikowlalam ze cos musi byc nie w porzadku. Teraz tez nie codziennie czuje Malucha, ale w zeszlym tygodniu lezac w szpitalu zrobili mi usg i podobno wszystko w porzadku. Widocznie ten typ tak ma wiec sie nie denerwuj, moj gin powiedzial ze przy pierwszej ciazy dopiero po skonczonych 22 tygodniach mozna sie zaczac zastanawiac dlaczego nie czuc ruchow.
reklama