reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

RELACJE PO USG

Agatko, chyba jednak to, ze gin nie ma swojego sprzetu nie wplywa na to, ze nie masz co wizyte badan. Ja tez chodze prywatnie, podobnie jak Karolla, za kazda wizyte place tyle samo, czy mam usg czy nie. A nie mam na kazdej wizycie. Do tej pory mialam tylko 2 razy ( plus 1 wizyta na ktorej stwierdzil ciaze) . Juz ten temat byl kiedys poruszany na forum i rozne sa opinie jedni lekarze twierdza, ze usg jest szkodliwe dla Dziecka, inni, ze nie jest. Ja sama dokladnie nie wiem, jak to jest, ale tak ja Misia, ufam swojemu lekarzowi, ktory mowi, ze usg niejejst tyle szkodliwe dla Bejbusia co niezbyt przyjemne - jak dla nas pisk zatrzymujacego sie pociagu. Mysle, ze kazdy ma swoja wiedze, doswiadczenie i wie co robi.
Ja kolejne badanie usg mam 2 listopada...i juz nie moge sie doczekac, hihiih

reklama
Ja tez chodze prywatnie, gin ma swoje usg, ale nie robimy na kazdej wizycie. Najpierw szalal i bylo bardzo czesto ( 5 tyg., siodmy tydz., 11 tydz, 14 tyd., 18 tydz.) i w miedzyczasie u innego gina jeszcze dwa....
A teraz ostatnio mowil, ze wlasciwie to jeszcze po 30 tygodniu potrzebuje, a jesli ja bardzo chce to po 25 bedzie + to po 30...
Mysle, ze to dlatego ze na poczatku stwierdza sie rozne wazne rzeczy (czy jest ciaza, czy nie jest mnoga, czy lozysko sie rozinelo prawidlowo, przeziernosc karku etc.), a pozniej to juz bardziej kontrolnie, bo najwazniejsze rzeczy juz sie wie....
Ja mojemu ufam i nie namawiam na wiecej (a na wizytach jestem co 3 tyg, wiec uzbieraloby sie tego juz troche).

Agatko, ja chodzę na prywatne wizyty do pani orydynator i ona u siebie w gabinecie nie posiada ultrasonografu. Na to badanie chodziłam do innej pani doktor, mojej dawnej sąsiadki, która zna mnie od dziecka, wie jak emocjonalnie do wielu rzeczy podchodzę i przekonała mnie, że nie ma potrzeby wykonywać ich często. Trzy na całą ciążę wystarczą. Na począku najlepiej 12-14 tydzień stwierdza się, że ciąża istnieje, stwierdza się czy pojedyncza czy mnoga i czy jest prawidłowo zlokalizowana i prawidłowo się rozwija, ocenia się również łożysko. Po 20 tygodniu kontroluje się rozwój maleństwa: serduszko, mózg, kręgosłup i ogólny rozwój całej ciąży. Na ostatnie badanie mam przyjść nie wcześniej niż po 30 tygodniu - tu już pewnie więcej szczegółów odnośnie samego porodu się ustali, położenie dziecka, jego rozmiary i może płeć w końcu podejrzymy.

Cos Wam pokaze. A konkretniej kogos :-)
To moja ksiezniczka.... A raczej jej portret...
Przegladalam sobie jeszcze raz nagranie z 15 wrzesnia (wiec troche nieaktualne) i zrobilam na stopklatce takie zdjatko :-)
Chyba wreszcie w piatek dostane plytke z tego ostatniego badania, wiec wtedy moze cos nowego bedzie do pokazania z zaleglosci :-)
malpka44zt.jpg

aaaaa jak zobaczylam to zdjecie to doszlam do wniosku, ze sliczna ta moja corcia, tylko zdjecie wyglada raczej jak rysunek dziecka :-)

Karolla a wiesz może ile kosztuje takie usg z filmem. Hmmm byłam dziś w spółdzielni o USG 3D i z filmem ale panie niedoinformowane moim zdaniem bo powiedziały, że 55 zł

reklama
Słuchaj ja nie pytałam nigdzie o USG 3D moja gin ma ponoć możliwosc zrobienia fotki dzidzi ale filmik robi czarno-biały
tylko fota ma byc brązowa cena taka chyba jak za wizyte z badaniem 100zł
Ale widziałam reklame u lekarzy specjalistów przy City Forum że robią 3D i 4D ale ceny nie znam może zadzwoń i spytaj bo 55zł to stanowczo za mało
tak mi sie zdaje!!!
Pozdrowionka!!!

Do góry