reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

RELACJE PO USG

Karola 7 nie ma za co:) wiem jak to boli wiec dzialaj tylko wiedz ze musisz dlugo pomoczyc pupcie i pare razy najlepeij tez sie tym podmywac ja mialam tak na poczatku ciazy ciagle lapalam a teraz odpukac!!!!nie ma wiec chyba ok a cytryna ma duzo witaminy C wiec powinno pomoc:)

reklama
Witam wszystkie mamusie. Dawno nie pisałam, bo przy tylu wątkach zanim je przeczytam to zawsze brakuje mi czasu. Napiszcie co jaki czas robicie USG swoim maluszkom?
Karola 7 bardzo ci współczuję - ja borykałam się z problemem złych wyników moczu od początku ciąży. W 18 tygodniu doszło do tego, że miałam 80 leukocytów, białko i bardzo liczne bakterie. Mój ginekolog jednak niczego nadal mi nie przepisywał bo akurat wszystkich tych leków jak np urosept w ciąży nie uznaje. Nadal kazał bardzo dużo pić. Ale moja siostra która jest lekarzem tak mnie przestraszyła, że wysiądą mi nerki, że zaczęłam z tym walczyć na własną rękę. Piłam bardzo dużo wody, ciągła kąpiel i bardzo dużo żurawiny pod każdą postacią tzn sok tymbarku i herbatki typu "żurawinowy relax" itp. I naprawdę podziałało. Teraz wyniki moczu wyglądają jak nie moje tzn same "minusiki" - ani jednej bakterii czy leukocytu. i to po 3 tygodniach kuracji. Życzę CI abyś też szybko uporała się z tym problemem dla swojego zdrówka. Powodzenia.

Agatko ja mam USG na każdej wizycie u gin czyli co 4-5tyg zależy jak wypadnie !! DO tej pory miałam 4 USG w poniedziałek 24.10 następne hurra!!

Dzięki za odpowiedź Karolla i Miasia, ale musicie o to prosić swojego lekarza, czy też on sam zawsze z własnej woli to robi. Mój bowiem uważa, że standard to 20 i 30 tydzień i to wszystko.

Ja dokładnie tak samo, najpierw rutynowe badanie na foteliku a potem myk na łóżeczko, gasimy światełko i oglądamy malucha,
u mojej gin każda cieżarna ma 30min na wizyte bo zawsze ma usg robione wiec to standard aha chodze prywatnie wiec to pewnie tez
ma znaczenie w sensie płacisz to lekarz ma inne podejscie tak mi sie wydaje!!!

Agatka dzięki. Mam wrażenie, że już jest troszke lepiej - bo mnie swędzi. Urosept, nasiadowki i piję, piję i jeszcze raz piję.

Co do USG ja tez mam przy każdej wizycie i tez bez proszenia (tylko swiatelka nie gasimy ;)). No ale też chodzę prywatnie, a państwowo to rzeczywiście 20 i 30 tydzień. No i jeszcze przed samym porodem, żeby ulożenie dzidzi sprawdzić.

Dziewczyny ja też chodzę prywatnie ale mój ginekolog nie ma swojego USG i zaprasza zawsze do siebie na oddział więc pewnie dlatego preferuje tylko 2 badania przez całą ciążę. Ale coś za coś. Jest podobno bardzo dobry i pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić z mężem tzn na Polnej w Poznaniu. Poza tym choruję na nerwicę wegetatywną lękową a on jest tak opanowany i spokojny, że po wizycie u niego zawsze jestem pewna i spokojna że wszystko jest i będzie ok. - a to dla mnie najważniejsze.

reklama
Najważniejsze Agatko że masz zaufanie do swojego lekarza to podstawa z tym USG to wiadomo wiecej radości dla nas niż dla naszych pociech ;)
fajna pamiątka jest tylko po tym USG !!! Moja gin tez pracuje w szpitalu w którym chce rodzic ;)

Do góry