reklama
No i kochane jestem juz po. Z dzidzia wszystko ok. Synus wazy bagatelka 650 g ;D, wszystkie wymiary w normie, choc ich nie notowalam to generalnie na podstwie wymiarow z ekranika data porodu waha sie od 25.01 do 06.02. Zdjatko jest takie sobie, pozniej jak bede miala chwilke to wkleje, ale na ekraniku bylo w miare dobrze wszystko widac, nawet buzke i moja gin stwierdzila ze jest podobny do mnie Na co moj maz sie oczywscie obruszyl. No a poza tym teraz ta wizyta to juz byla zabawna, no bo i ja z brzuchem a moja gin jeszcze wiekszym ;D cos w rodzaju: przychodzi ciezarna do lekarza a lekarz tez ciezarna ;D No ale juz dzis wypytalam ja dokladnie o wszystko, wiec ma rodzic pod koniec listopada, no wiec ja oczywscie a co ze mna? No i tak: za miesiac ma jeszcze byc, potem rodzi, a potem jak wypadnie wizyta w grudniu to ma juz byc ponosc z powrotem. To sie nazywa kobieta pracujaca. Ale ja w kazdym razie spokojniejsza, ze jednak nie zostane bez gina pod koniec ciazy.
Aha, no i jednak powinnam zrobic szczepionke na tezec (na wszelki wypadek), badanie na glukoze i jeszcze jedno, ktore zapomnialam na czym ma polegac : TIT cos tam o proteinach mowila, ale musze meza dopytac. Brac dalej zelazo i tyle.
Oj jaka jestem szczesliwa ze wszystko w porzadeczku.
Aha, no i jednak powinnam zrobic szczepionke na tezec (na wszelki wypadek), badanie na glukoze i jeszcze jedno, ktore zapomnialam na czym ma polegac : TIT cos tam o proteinach mowila, ale musze meza dopytac. Brac dalej zelazo i tyle.
Oj jaka jestem szczesliwa ze wszystko w porzadeczku.
Tetka, moje gratulacje!!!No spory chlopak bedzie. Jakie mialas USG, 3d, czy zwykle.
Ja bede miala usg normalne. U mnie zaden lekarz czy przychodnia nie ma 3d, wiec odpuscilam. Za to na badanie jade do szpitala, gdzie jest ponoc lepszy sprzet i wszystko wyrazniej widac. Mam nadzieje, ze bedzie rzeczywiscie dobrze widac i ze moj maz laik wreszcie zobaczy swoje dzieciatko(bez zastrzyku z wyobraźni)
Ja bede miala usg normalne. U mnie zaden lekarz czy przychodnia nie ma 3d, wiec odpuscilam. Za to na badanie jade do szpitala, gdzie jest ponoc lepszy sprzet i wszystko wyrazniej widac. Mam nadzieje, ze bedzie rzeczywiscie dobrze widac i ze moj maz laik wreszcie zobaczy swoje dzieciatko(bez zastrzyku z wyobraźni)
dytek
Fanka BB :)
Tetka synio rosnie jak się patrzy, ale to dobrze, bo nasze dziewuszki czekaja na silnych mężczyzn . Ale najwazniejsze że wszystko OK.
Wczoraj byłam u gina, mam dalej brać leki- co najmniej do 28tyg. Pozwolił na powrót do pracy, ale baaaardzo ostrożnie i jakby cos siędziało to mam wracać na zwolnienie. Ja mam umówione USG na piatek (zwykłe) i jestem bardzo ciekawa jaki duży jest ten mój bobasek. A potem idę na usg szyjki- zobaczymy co się z nią dzieje, mam nadzieję, że nie będzie tak źle.
Wczoraj byłam u gina, mam dalej brać leki- co najmniej do 28tyg. Pozwolił na powrót do pracy, ale baaaardzo ostrożnie i jakby cos siędziało to mam wracać na zwolnienie. Ja mam umówione USG na piatek (zwykłe) i jestem bardzo ciekawa jaki duży jest ten mój bobasek. A potem idę na usg szyjki- zobaczymy co się z nią dzieje, mam nadzieję, że nie będzie tak źle.
reklama
teraz bylam na zwyklym usg, i mam wrazenie, ze z kazdym usg troche jakby gorzej widac (obraz jest jakgdyby bardziej zamazany), no bo i maly juz nie taki maly i nie mozna go zobaczyc w calosci, ale gebusie to widzielismy :laugh: Ale generalnie to wydaje mi sie ze moja ginka ma dosc dobry sprzet dletego tez w miare dobrze mozna sie wszystkiego dopatrzec.
No a ja teraz na kolejne usg bede czekac caly miesiac
No a ja teraz na kolejne usg bede czekac caly miesiac