reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

RELACJE PO USG

Ja mam cos takiego jak chce mi sie siusiu a nie pójde długo to mam uczucie że mi ktoś kamień wszył w dół brzusia i rwie mocno!!
Czasem to bez powodu mam takie rwanie ale po kilku minutach przechodzi wiec sie tym nie martwie!!
Ciekawe czy moja Olcia pokopie tatę jak wróci w niedziele ? ;)

reklama
Karolla sama bym tego lepiej nie opisala ja mam to samo, wiesz uspokoilas mnie to musi byc widocznie rosnaca macica....
buziaki...

Myfa -  super, że masz możliwość postudiowania kasety. Ja nagranie mam tylko z 12-tego tyg. bo później byłam państwowo ale za jakiś miesiąc na pewno pokuszę się i pójdę prywatnie bo nie wyrobię ;D

Dydek ja chodzę na zwykłe USG z nagraniem na kasetę VHS płacę 60 zł ale jestem bardzo zadowolona z lekarza - jest dokładny i rzetelny a przy tym nie naciaga na koszty ;D Chodzę na Pragę Południe bo i tu mieszkam, jeśłi będziesz zainteresowana do wrzucę dokładniejsze namiary. :D

Dziewczynki a dostałyście może skierowanie na glukoze bo ja mam przed kolejną wizytą to zrobić!! Trzeba wypić roztwór 50gram glukozy z wodą
i potem po 1h mierzą jaki jest poziom !!

ja nie dostalam...ale pytalam sie dzisiaj w labolatorium jak robilam na AFP i babka powiedziala mi ze jesli nie ma przeciwskazan czyli poziom cukru we krwi jest w porzadku to nie ma potrzeby robic tego testu krzywej cos tam bo to tak sie chyba nazywa....moj gin mowil mi o tym ale chyba na nastepnej wizycie dostane skierowanie tak zeby kolo 27 tyg zrobic...aaa badanie polega na tym ze popieraja ci krew przed wypiciem szklanki slodkosci i po godzinie znowu.... musisz karolla spytac sie w labolatorium czy samemu trzeba zakupic w aptece glukoze czy juz maja ja panie na miejscu.....
zdaj relacje jak to przezylas.....z tego co wiem to nic strasznego nie jest jesli ktos slodkosci lubi :-)

Tak ja to dostałam na ostatniej wizycie i nawet dzisiaj miałam iść ale pójdę za tydzień ;D przed wizytą do gina sobie to zrobię :D
U mnie te badania są w standardzie i każda ciężarna to robi a glukozę to oni już ci sami rozcieńczają w wodzie i nie musisz sama kupować ;D Czytałam, że powinno się je robić, żeby wykluczyć cukrzycę ciążową i przeprowadza się je w 5 miesiącu.

Karolla ja też dotslam skierowanie na glukoze, do tego jeszcze zwykla morfologia i mocz.

Czarnulka ja już na zwolnieniu i dostałam normalnie na Jutrzeniki - mial bloczki ze soba i z tego co pamietam to zazwyczaj tam je ma. Bo widzialam, jak dziewczyny ze zwolnieniami wychodzily. Może w sobotę zapomnial i dlatego do szpitala.

Myfa dzwoniłam do dwóch laboratoriów w jednym mają glukoze na miejscu i kasują 35 zł za badania a w drugim biora 8zł ale trzeba glukoze kupic
już byłam w aptece i zapłaciłam za nią 1.90zł pojadę przed kolejną wizytą u gin zrobić ten test czyli ok.- 20.10 dopiero :(

reklama
Do góry