reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

RELACJE PO USG

Helol. Misia gratulacje,ciesze sie, ze wszystko w porzadeczku!!I wiesz co, mamy ten sam termin, 5 luty. Klara chyba tez, tak? Ale fajnie:) Czuje , ze Dzieciaczki z 5 to bede boysy:)
Pozdrowionka. Moje badanie 04.10...moze sie w koncu dowiem, co mi sie w brzuszku kryje:p

reklama
Noo dziewczynki to razem mamy nadal niespodziankę ;D ;D w brzuniu -są to na pewno dzieci i najważniejsze, że całe i zdrowe.  :D :D

Myfa nieźle waży ten twój szkrabik - ale nic się nie przejmuj na 100% ma dobrą wagę wcale nie porównuj z kalkulatorami bo tam jakieś wymiary chyba dla miniaturowych ludzi podają ( nie obrażając nikogo). Moje maleństwo w 20 tyg. ważyło 384 gramy a gdzieś przeczytałam, że do 25 tygodnia waży koło 350 gram - więc jeśli lekarz powiedział, że ok to nie masz co sobie głowy zachodzić. :D

Moje w 20 tyg. to:
BPC 52,8 mm
AC 143 mm
HC 182 mm
FL 33,1 mm
EFW 384 g

nie przejmuje sie waga, Tetka mi kazdy mowi ze chłopaka w brzusiu nosze....noi na usg tez serduszko biło jak na chlopaka ;-) a co do duzych dzieciaczkow w sumie ja mała nie jestem i mąż tez :-) poza tym nie wiem czy ta materna to mi nie powoduje tego...wazne ze nie jest za male..... a gin wie  co mowi chyba jesli w porzadku to wporzadku :-) jade dzisiaj magvit b kupic....bo serducho mi zaczyna walic....i jakas nerwowa jestem - niedobor magnezu....chyba, a wlasnie czy mialyscie robione badnie AFP? teraz dostalam skierowania chodz gin powiedzial ze wczesniej  w sumie mogl mi dac.... to jedno z tych  zapobiegwaczych ;-)
kurcze brzuszek mi twardnieje co raz czesciej...znajoma powiedziala  ze to normalka...(ona w sierpniu urodzila corcie)
wkurzylam sie jeszcze bo po antybitykach co prawda krwinek juz nie mam czerwonych w moczu ale te cholerne bakterie i jakis cholerny drozdz ...... dowiedzialam sie ze te bakterie i infekcje wogole zawdzieczamy WKLADKA ale kurde jak bez nich chodzic???????????

Karola7 dzieki :-), a na teh stronce juz bylam noi wszytsko wskazuje na 20-21 tydzien ciazy czyli tak jak mi lek mowi......czyli wszytsko w normie :-)
zaluje ze male nie pokazalo plci, widzialam tylecze...kurcze mam film ngrany i chyba bede sie wpatrywac moze cos znajde ;-) tylko kurcze nie wiem czego szukac Karola7 moze wrzucisz to zdjatko z siusiakiem o ktorym mowilas :-)
pozdrowionka

Myfa wrzuce, tylko zapomniala jak nazywa sie program do skanowania a męża zapominam zapytac jak jest. Może wy wiecie - mam skaner Canona. Jak któraś z was zna nazwę programow to napiszce a ja sobie poszukam w komputerku i wtedy od razy zeskanuję

kurcze nie mam pojecia Karola7 :-(
znalazlam te dane co do wagi maluszkow oczywiscie byly na innym forum, no ale skleroza nie boli ;-) wg tego moje male to juz 23 tyg ma i wiecie co to by sie zgadzalo z tym co ja przeczowalam......ze zaszlam dwa tyg przed okresem ostatnim.....no ale nie ma co spekulowac...trzeba czekac :-)
wg"dziecko"

10tydz 5g
11tydz 8g
12tydz 10-14g
13tydz 13-20g
14tydz 25g
15tydz 50g
16tydz 80g
17tydz 100g
18tydz 150g
19tydz 200g

20tydz 260g
21tydz 300g
22tydz 350g
23tydz 450g
24tydz 550g
25tydz 700g
26tydz 900g
27tydz 1000g
28tydz 1100g
29tydz 1250g

30tydz 1300g
31tydz 1600g
32tydz 1800g
33tydz 2000g
34tydz 2300g
35tydz 2500g
36tydz 2800g
37tydz 3000g
38tydz 3100g
39tydz 3250g
40tydz 3500g

Noo Myfka - gdyby tak było to jest szansa - że styczniówką zostaniesz ;D A może jednak to synek Ci w brzuniu dorodny rośnie ;D

Ej coś te wagi kłamią jak ja byłam na ostatniej wizycie w 16 tyg to moja córcia ważyła 162 gramy
a tu pokazują że powinno miec 80 gram a lekarz mówi że waga ok!!! Chyba że mam w sobie drugą Agatkę Wróbel ;D   :laugh: ;)

No Rybka widzę że u Ciebie magiczna 20 jest na suwaczku brawo gratuluje u mnie juz jutro połowinki!! A dzisiaj mam meża imieninki :)

reklama
Dziewczęta :) Misiu i Myfo :) serdeczne gratulacje z okazji spotkania  z Dzieciaczkami :) NO i oczywiście bardzo si ecieszę, ze wszytko w porządku :)

Do góry