reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

RELACJE PO USG

Czesc Dziewczyny!! :) jeszcze troszke i będę się też chwalić, to już we wtorek, ale się cieszę!! ;D Pozdrowionka ;D

reklama
Dawno sie nie odzywalam, bo mialam dola po moim ostatnim USG. Jutro ide na kolejne i mam nadzieje, ze juz cos zobacze. Jak ja Wam zazdroszcze. Wszystkie jestescie "dalej" o minimum dwa tygodnie i wiekszosc widziala juz serduszka.
I mam pytanko, bo ja jak zwykle nie mogę się połapać w "matematyce": czy to, co macie na suwaczkach, to wiek ciazy od zaplpdnienia, czy tak jak liczy na stronce wg. terminu porodu (roznica 2 tygodnie).... no pocieszcie mnie ;-)

Kira25 kochana, ja to co mam na suwaczku to moment od teoretycznej miesiaczki, czyli nadprogramowe 2 tygodnie :) Nie martw się Słonko, wszystko będzie ok, niedługo zobaczysz swoją kruszynkę :)

No wlasnie mam nadzieje jutro zobaczyc :-)
Czy 4 tygodnie i 4-6 dni po szaczunkowym terminie zaplodnienia bedzie juz poikalo??? Wyczytalam, ze serduszko zaczyna bic w 25 dniu...

Kira25 licz wiek dzidzi od pierwszego dnia ostatniej miesiączki i od tego momentu również liczy się od kiedy bije serduszko ;D

Rybko, dziekuje, ale to sie sprawdza przy regularnych cyklach zblizonych do 28 dni.
Ja nie dosc, ze nie unormowalam sobie cykli po odstawieniu tabletek (ponad pol roku temu), to jeszcze sa one dosc dlugie (przed tabletkami 34-36 dni)...
Za to znam date zaplodnienia (3-4 czerwca), wiec jest to jedyny orientacyjny termin jakiegokolwiek liczenia.
Wg daty ostatniej miesiaczki to jest osmy tydzien, wg. tarminu zaplodnienia piaty.
Pytam o to serduszko tak dokladnie, bo jesli dzisiaj jest za wczesnie, to wole przelozyc sobie wizyte, niz sie rozczarowac.

kochane, wczoraj odebrałam wyniki badan morfologii i sie przerazilam lekko podwyzszona iloscia krwinek bialych w tym limfocytow dodam ze dzien przed badaniem badaniem zaczelam chodzic do stomatologa, zzeby mnie nie bola ale niektore plomby sa juz nie szczelne i w jednym nawet byla powazna pruchnica, czy to podwyzszenie moze byc wynikiem zabiegow u stomatologa? pomozcie prosze
Ewa

Kira25 no to rzeczywiście lepiej liczyć od daty zapłodnienia ale poczekaj serduszko zaczyna bić w 7 tygodniu od ostatniej miesiączki (5 tygodniu od poczęcia) - to na 100% tak wyczytąłam w kilku mądrych książkach i na stronkach netu ;D ;D

Myfa80 ja się nie znam za bardzo na wynikach ale wydaje mi się, że stomatolog to raczej nie ma za wiele wspólnego z twoimi wynikami ;) Podejrzewam, że ząbki robisz bez znieczulenia?

oczywiscie bez znieczulenia ....a infekcje zębne maja wplyw na ilosc bialych krwinek, ktore stanowia podstawe ukladu obronnego organizmy....tak wyczytalam...

reklama
No to masz odpowiedź na swoje pytanie ;D jak już wcześniej pisałam nie znam się na tym ale wydawało mi się, że nie ma nic wspólnego ale skoro gdzieś czytałaś to i ja na przyszłość będę wiedziała ;D

Do góry