reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

RELACJE PO USG

no z tym farbowaniem to jeszcze jestem w stanie uwierzyc, bo przeciez gdybysmy takiej farby odpowiednio wczesnie nie zmyly to by nam wlosy wypalilo, wiec rzeczywiscie stezenie chemikaliow musi byc tam duze, ale perfumy, dezodoranty?

reklama
Hmmm, ja z tym lakierem to rzeczywiście gdzieś słyszałam, bo to jednak siedzi te kilka dni na paznokciach... Dlatego ja teraz maluje paznokcie takim żelem z wapniem i ładnie to wygląda, jak lakier bezbarwny :)

Ja czytałam kiedyś taki artykuł o niektórych rodzajach perfum, nie pamiętam jakie to były ale chodziło o konkretną substancję w nich zawartą i jakieś badania udowodniły że ich używanie zwiększa ryzyko zachorowania na raka. Ja używam perfum od czasu do czasu za to dezodoranty idą w ruch codziennie.
Może tutaj tez chodzi o takie działanie jak olejki eteryczne? Bo wiadomo, że nie są wskazane do stosowania u kobiet w ciąży :)

Ja tam nie wiem, ale z dezodorantu rezygnowac nie bede. ;D
Misia_q dopiero teraz sie doczytalam ze tez juz jestes po usg (sorki), ciesze sie bardzo, ze dzidzia zdrowa, i bardzo pieknie Ci to wszystko opisali ze wszystkimi szczegolikami, u mnie to wyglada duzo bardziej ogolnie. Juz jestem ciekawa jak dzidzie beda wygladaly za miesiac :)

A ja w pierwszej ciąży paznokcie mialam pomalowane codziennie, ale za to wałsy byly bez farby. A mały urodzil sie zrowiuteńki. Ale słyszałam o fryzjerce, która urodziła 2 chorych dzieci - podobno ze względu na opary, które wdychała podczas farbowania. Ale my przecież nie farbujemy sie kilka razy dziennie tylko kilka razy w trakcie ciązy - więc myślę, że wszystko bedzie OK. A co do perfum - mh.... nie wiem, ale troszkę mi szkoda nie używać. No to może nie będę zbyt intensywnie się psikała.

No o dezodorantach to nie wspominam. Bo samopoczucie mamy tez jest wazne a jak bym miała przez 9 mieisęcy niezbyt ładnie pachnieć - to nie wiem.

Dziewczynki ja uważam że nie można dać się zwariować wszystko w odpowiedniej ilości, ja do fryzjera chodze raz na 2 miesiące bo
robię pasemka wiec to chyba dzidzi nie zaszkodzi, perfum używam jak używałam bo uwielbiam ładnie pachnieć
a nasze dzidzie też na pewno chcą miec śliczne i zadbane mamy więc nie dajmy sie zwariować!

:)
ja wczoraj byłam u fryzjerki,zrobiła mi lekkie pasemka(w sobote idę na wesele i jakoś wyglądać trzeba).Poprzednim razem nie farbowałyśmy (w 8 tyg).Poza tym fajnie było,bo cieżrówka przyszła :D Synowa mojej fryzjerki jest na tym samym etapie co ja z moim Krasnoludkiem.
A co do dezodorantów,wolę uzywać niż niemiło pachnieć ;)

reklama
etam, moja kuzynka ma gabinet kosmetyczny, jestem tam dosc czesto i widze, ze kobiety w ciazy przychodza robic paznokietki i depiluja nozki, wasiki:) przeciez musimy ladnie wygladac!!:)
Farbowanie rownie znie szkodzi. Z tego co sie orientuje to na pewno do porodu nie wolno miec pomalowanych paznokci.
A teraz....kobiety badzmy piekne i pachnace!!

Do góry