no z tym farbowaniem to jeszcze jestem w stanie uwierzyc, bo przeciez gdybysmy takiej farby odpowiednio wczesnie nie zmyly to by nam wlosy wypalilo, wiec rzeczywiscie stezenie chemikaliow musi byc tam duze, ale perfumy, dezodoranty?
reklama
Hmmm, ja z tym lakierem to rzeczywiście gdzieś słyszałam, bo to jednak siedzi te kilka dni na paznokciach... Dlatego ja teraz maluje paznokcie takim żelem z wapniem i ładnie to wygląda, jak lakier bezbarwny
Ja czytałam kiedyś taki artykuł o niektórych rodzajach perfum, nie pamiętam jakie to były ale chodziło o konkretną substancję w nich zawartą i jakieś badania udowodniły że ich używanie zwiększa ryzyko zachorowania na raka. Ja używam perfum od czasu do czasu za to dezodoranty idą w ruch codziennie.
Może tutaj tez chodzi o takie działanie jak olejki eteryczne? Bo wiadomo, że nie są wskazane do stosowania u kobiet w ciąży
Ja czytałam kiedyś taki artykuł o niektórych rodzajach perfum, nie pamiętam jakie to były ale chodziło o konkretną substancję w nich zawartą i jakieś badania udowodniły że ich używanie zwiększa ryzyko zachorowania na raka. Ja używam perfum od czasu do czasu za to dezodoranty idą w ruch codziennie.
Może tutaj tez chodzi o takie działanie jak olejki eteryczne? Bo wiadomo, że nie są wskazane do stosowania u kobiet w ciąży
Ja tam nie wiem, ale z dezodorantu rezygnowac nie bede. ;D
Misia_q dopiero teraz sie doczytalam ze tez juz jestes po usg (sorki), ciesze sie bardzo, ze dzidzia zdrowa, i bardzo pieknie Ci to wszystko opisali ze wszystkimi szczegolikami, u mnie to wyglada duzo bardziej ogolnie. Juz jestem ciekawa jak dzidzie beda wygladaly za miesiac
Misia_q dopiero teraz sie doczytalam ze tez juz jestes po usg (sorki), ciesze sie bardzo, ze dzidzia zdrowa, i bardzo pieknie Ci to wszystko opisali ze wszystkimi szczegolikami, u mnie to wyglada duzo bardziej ogolnie. Juz jestem ciekawa jak dzidzie beda wygladaly za miesiac
karola7
Fanka BB :)
A ja w pierwszej ciąży paznokcie mialam pomalowane codziennie, ale za to wałsy byly bez farby. A mały urodzil sie zrowiuteńki. Ale słyszałam o fryzjerce, która urodziła 2 chorych dzieci - podobno ze względu na opary, które wdychała podczas farbowania. Ale my przecież nie farbujemy sie kilka razy dziennie tylko kilka razy w trakcie ciązy - więc myślę, że wszystko bedzie OK. A co do perfum - mh.... nie wiem, ale troszkę mi szkoda nie używać. No to może nie będę zbyt intensywnie się psikała.
Dziewczynki ja uważam że nie można dać się zwariować wszystko w odpowiedniej ilości, ja do fryzjera chodze raz na 2 miesiące bo
robię pasemka wiec to chyba dzidzi nie zaszkodzi, perfum używam jak używałam bo uwielbiam ładnie pachnieć
a nasze dzidzie też na pewno chcą miec śliczne i zadbane mamy więc nie dajmy sie zwariować!
robię pasemka wiec to chyba dzidzi nie zaszkodzi, perfum używam jak używałam bo uwielbiam ładnie pachnieć
a nasze dzidzie też na pewno chcą miec śliczne i zadbane mamy więc nie dajmy sie zwariować!
ja wczoraj byłam u fryzjerki,zrobiła mi lekkie pasemka(w sobote idę na wesele i jakoś wyglądać trzeba).Poprzednim razem nie farbowałyśmy (w 8 tyg).Poza tym fajnie było,bo cieżrówka przyszła Synowa mojej fryzjerki jest na tym samym etapie co ja z moim Krasnoludkiem.
A co do dezodorantów,wolę uzywać niż niemiło pachnieć
reklama
Aska K
Mama Marcelka:)
etam, moja kuzynka ma gabinet kosmetyczny, jestem tam dosc czesto i widze, ze kobiety w ciazy przychodza robic paznokietki i depiluja nozki, wasiki przeciez musimy ladnie wygladac!!
Farbowanie rownie znie szkodzi. Z tego co sie orientuje to na pewno do porodu nie wolno miec pomalowanych paznokci.
A teraz....kobiety badzmy piekne i pachnace!!
Farbowanie rownie znie szkodzi. Z tego co sie orientuje to na pewno do porodu nie wolno miec pomalowanych paznokci.
A teraz....kobiety badzmy piekne i pachnace!!