reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

RELACJE PO USG

Jeszcze nie ma relacji po USG ale za tydzień będę w końcu je miała , postawiłam sie u lekarza że powinnam już mieć:-) Troche miał skwaszoną minę

reklama
No my juz po. Dzidzia pomachała nam raczką, ale za bardzo sie nie wierciła. No ale ulożyła się boczkiem - więc nadal niespodzianka. Nasz starszak rozczarowany - "Wszystko tylko szare i białe, mogę iśc do kolegi?".

Ale bylo super - no i już jestem spokojna. Tym bardziej, że w poczekalni dała mamusi popalic - wygibasy straszne. :laugh: No i od tatmet pory też sie już troszkę powierciła. To chyba już tak na stałe te ruchy.

No to jeszcze zdjecie - widać głównie główkę i pepowinę

dzidziasierpie324small3co.jpg

Tetka z wrazenia zapomniałam powiedziec, że maly jest piekny. U ciebie na zdjeciach sporo widać - pewnie to tez zaleta lepszego USG. Nasz lekarz powiedział, żebyśmy za 2 miesiące przyszli do inego gabinetu to bedzie lepiej widać no i nagranie na plykę też zrobimy

Ano mam, ale to nic. Może za mieisąc, albo dwa. no najpóźniej w lutym ;) to w końcu nie tak długo. Ważne, że dzidzia zdrowa no i że kopie

A co do wagi w 16 tygodniu to w kalendarzu w gazecie wyborczej piszą tak:
Dziecko ma 10-12 cm długości, wagy tyle, co pół kubeczka jogurtu (około 80 g).

No dziewczynki, super wiesci i zdjatka.
Ja tez poogladalam dzisiaj moja kruszynke. Ale moja mlodsza, wiec ma dopiero 66mm :-)
Ale jest zdrowa jak rydz i wyglada na to, ze chyba jednak jest troszke wieksza, niz wynika z suwaczka :-)
A najwazniejsze, ze przeziernosc ok, i ze serduszko ok.
No i rozwalil mnie komentarz gina o wypelnionym pecherzu i zoladku (oczywiscie dzidzi, nie moim ;-) )
Malenstwo czesto pokazywalo, ze nic miedzy nozkami nie widac :-)
Albo za wczesnie, albo.....
Zreszta ja obstaje przy tym, ze wole, zeby gin nic na temat plci nie mowil, ale...... jakos tam nic nie widzielismy :-) Wiec moze, moze....... Zobaczymy w lutym :-)
Policzylam dzisiaj paluszki u drugiej raczki :-) Pozdrawiam wszystkie dzidziusie i ich przenosne inkubatorki :-)

No widzisz karola7, tez niepotrzebnie sie denerwowalas :), mnie to wczoraj gin powiedziala ze cos mi cisnienie podskoczylo, a mnie serce o malo nie wypadlo przed usg, za to jak zmierzyla po usg (jak juz zobaczylam malucha) to juz wszystko bylo w normie  ;D.
Pewnie rzeczywiscie "widocznosc" zalezy od sprzetu, ale i tak najwazniejsze, ze wszystko w porzadku i dzidzia zdrowa. A swoja droga ale ta Twoja dzidzia tajemnicza :)no i jeszcze chwile bedzie niespodzianka  :D, moze kopniaczkami da Ci znac :)

Kira25 ani sie nie obejrzysz jak zacznie malenstwu przybywac cm. Ciesze sie, ze wszystko w porzadku i trzymam kciuki zebys dotrwala w swojej decyzji, mnie by ciekawosc zzarla.

GRATULACJE MAMUSIE

reklama
witajcie dziewczyny
ja mialam usg w 13 tygodniu(dopochwowe) i bylo wszystko ok
kolejna wizyte mialam w srode - czyli juz w 17 tygodniu i moja gin powiedziala,ze zadnych badan nie robimy, a usg bedzie dopiero w 22-24 tygodniu ,wiec poprosilam zeby zbadala tetno,bo nie wiem juz sama czy bobo jest czy nie? :laugh:
powedziala,ze troche wczesnie,ale sprobuje...no i po dlugim wyczekiwaniu...udalo sie ..uslyszalam jak serducho wali ;D ;D
teraz juz wiem,ze jest ;D ciesze sie
bo ruchow jeszcze zadnych nie czuje :(

Do góry