reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

RELACJE PO USG

Jeszcze nie ma relacji po USG ale za tydzień będę w końcu je miała , postawiłam sie u lekarza że powinnam już mieć:-) Troche miał skwaszoną minę

reklama
No my juz po. Dzidzia pomachała nam raczką, ale za bardzo sie nie wierciła. No ale ulożyła się boczkiem - więc nadal niespodzianka. Nasz starszak rozczarowany - "Wszystko tylko szare i białe, mogę iśc do kolegi?".

Ale bylo super - no i już jestem spokojna. Tym bardziej, że w poczekalni dała mamusi popalic - wygibasy straszne. :laugh: No i od tatmet pory też sie już troszkę powierciła. To chyba już tak na stałe te ruchy.

No to jeszcze zdjecie - widać głównie główkę i pepowinę

dzidziasierpie324small3co.jpg

Tetka z wrazenia zapomniałam powiedziec, że maly jest piekny. U ciebie na zdjeciach sporo widać - pewnie to tez zaleta lepszego USG. Nasz lekarz powiedział, żebyśmy za 2 miesiące przyszli do inego gabinetu to bedzie lepiej widać no i nagranie na plykę też zrobimy

Ano mam, ale to nic. Może za mieisąc, albo dwa. no najpóźniej w lutym ;) to w końcu nie tak długo. Ważne, że dzidzia zdrowa no i że kopie

A co do wagi w 16 tygodniu to w kalendarzu w gazecie wyborczej piszą tak:
Dziecko ma 10-12 cm długości, wagy tyle, co pół kubeczka jogurtu (około 80 g).

No dziewczynki, super wiesci i zdjatka.
Ja tez poogladalam dzisiaj moja kruszynke. Ale moja mlodsza, wiec ma dopiero 66mm :-)
Ale jest zdrowa jak rydz i wyglada na to, ze chyba jednak jest troszke wieksza, niz wynika z suwaczka :-)
A najwazniejsze, ze przeziernosc ok, i ze serduszko ok.
No i rozwalil mnie komentarz gina o wypelnionym pecherzu i zoladku (oczywiscie dzidzi, nie moim ;-) )
Malenstwo czesto pokazywalo, ze nic miedzy nozkami nie widac :-)
Albo za wczesnie, albo.....
Zreszta ja obstaje przy tym, ze wole, zeby gin nic na temat plci nie mowil, ale...... jakos tam nic nie widzielismy :-) Wiec moze, moze....... Zobaczymy w lutym :-)
Policzylam dzisiaj paluszki u drugiej raczki :-) Pozdrawiam wszystkie dzidziusie i ich przenosne inkubatorki :-)

No widzisz karola7, tez niepotrzebnie sie denerwowalas :), mnie to wczoraj gin powiedziala ze cos mi cisnienie podskoczylo, a mnie serce o malo nie wypadlo przed usg, za to jak zmierzyla po usg (jak juz zobaczylam malucha) to juz wszystko bylo w normie  ;D.
Pewnie rzeczywiscie "widocznosc" zalezy od sprzetu, ale i tak najwazniejsze, ze wszystko w porzadku i dzidzia zdrowa. A swoja droga ale ta Twoja dzidzia tajemnicza :)no i jeszcze chwile bedzie niespodzianka  :D, moze kopniaczkami da Ci znac :)

Kira25 ani sie nie obejrzysz jak zacznie malenstwu przybywac cm. Ciesze sie, ze wszystko w porzadku i trzymam kciuki zebys dotrwala w swojej decyzji, mnie by ciekawosc zzarla.

GRATULACJE MAMUSIE

reklama
witajcie dziewczyny
ja mialam usg w 13 tygodniu(dopochwowe) i bylo wszystko ok
kolejna wizyte mialam w srode - czyli juz w 17 tygodniu i moja gin powiedziala,ze zadnych badan nie robimy, a usg bedzie dopiero w 22-24 tygodniu ,wiec poprosilam zeby zbadala tetno,bo nie wiem juz sama czy bobo jest czy nie? :laugh:
powedziala,ze troche wczesnie,ale sprobuje...no i po dlugim wyczekiwaniu...udalo sie ..uslyszalam jak serducho wali ;D ;D
teraz juz wiem,ze jest ;D ciesze sie
bo ruchow jeszcze zadnych nie czuje :(

Do góry