reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

RELACJE PO USG

reklama
Olcia nie martw sie rozrzutami. W końcu my wszyscy mamy różnej długości nogi, tułów itd. Więc pewnie dzieciaczki w brzuszkach tak samo. A zresztą jeszcze jste kwestia niedokladnego pomiaru. No a średnia wychodzi taka jak trzeba. ;) :)

Olcia, te rozrzuty sa normalne. dzieciaczki beda rozne. Jedno z dluuugasnymi nogami, inne z szersza glowka etc. Istnieje tez mozliwosc bledu pomiaru (na tym etapie po dwa tygodnie w kazda strone) i dzidzia mogla nie ustawic sie idealnie do mierzenia i pod innym kontem wynik bylby inny. Pamietam, jak Aletka gdzies napisala, ze u niej to rozrzut wyszedl chyba cos ok. 2 miesiecy. termin byl na maj, a dlugosci nozek, to wyszlo na kwiecien ;-) Moja mala tez ma spory rozrzut. Nogi 29 tyg 1 dzien, a glowka 25 i 1 ;-) Nie a sie czym przejmowac, wazne, zeby bylo wszystko ok., a skoro gin nic nie mowi, to pewnie tak jest :-)
A skoro dzieciaczek nalezy do tych mniejszych, to i latwiej bedzie urodzic. :-) Moj skarb wazy podobno o jakies 400 grm wiecej, niz powinien na tym etapie, ale zawodnosc pomiaru wagi jest najwieksza, wiec rownie dobrze, moze wazyc duuuuuzo mniej. Tego to sie dowiemy dopiero, jak urodzimy ;-)

Jeszcze raz..

Olcia33, Remeny - dzięki za dobre słowa. :) Dobrze, że z Waszymi dzidziami wszystko w porządku. Remeny, napewno nie mozesz doczekać się środy. USG to niezłe przeżycie. Fajnie jest podglądać maluszka w brzuszku. Pomyśleć, że nasze mamy nie miąły takiej możliwości. Ja po USG dostałam płyty z nagraniem całego badania. Oglądanie takiego filmu akcji w domku na spokojnie jest super... 8)
Mój lekarz po obejrzeniu wyników z USG zalecił mi kosultację u prof. Bęborowskiego z klinikii ginekologii AM w Poznaniu. Jutro więc jedziemy w małą (160 km) podróż do Poznania. Ten profesor jest specjalistą, a klinika ma dobry sprzęt. Ciekawe co mi poradzi na moje nie tak typowe przypadłości?

.png

No to jestesmy po usg ;D
No i Babeczki drogie, która obstawiała córę? Bo prawdopodobnie będzie córeczka!!!
Lekarz pooglądał Bebisia i stwierdził, że to co widać na monitorze to prawdopodobnie wargi sromowe, nooo chyba że to worek mosznowy ale to mniej prawdopodobne ;)
Maluszek rośnie idealnie, wszystkie wymiary wskazują na 26 - 27 tydzień i dokładnie tak jest, bo skończyłyśmy wczoraj 27 tygodni. Waży 950g, od ostatniego badania dokladnie miesiąc temu przytyło maleństwo 400g :)
Lekarz troche sie zaniepokoił ułożeniem główki, Maleństwo ułożone w dół i prawidłowo, ale główka nieprawidłowo wchodzi pod kość łonową, w sumie nie dopytałam dokładnie na czym to polega ale jeżeli to się nie zmieni to czeka nas cesarka. Za dwa tygodnie wizyta, mam zamiar popytać o szczegóły. Ale z drugiej strony jeszcze trzy miesiące, czasu mnóstwo i Maluszek może spokojnie jeszcze się poobracać, więc nie panikujemy.
A poza tym mam L4 do 2 grudnia, hurrraaa, marzyłam o odpoczynku! Ale się wyśpię :laugh:

reklama
super noi male ksiazkowo rosnie :-)
buziaki
ps. tez obstawialam po cichu chlopca a tu prosze mala ksiezniczka kolejna w brzuniu :-)

Do góry