reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

RELACJE PO USG

reklama
e tam nie Twoja wina....ja kiedys marzylam zeby weterynarzem zostac gryzoni mam hopla na ich punkcie.....czasem zaluje....bo teraz wiedziala bym jak pomoc mojej chomiczce....dwa razy ja juz ratowalam i bylo ok...a teraz to juz chyba starosc rbi swoje....

Ja ratowac nie umiem, umiem tylko rozmnazac... Moja praca mgr polegala na wpuszczaniu parki do klatki i obserwowaniu jakie beda efekty :) A potem na wazeniu tych efektow i ocenianiu ich kondycji. Generalnie mialo sie okazac, ze moje gryzonki mimo ze sa od lat hodowane w klatce i teoretycznie nie maja pojecia jaka jest pora roku, i tak slabiej sie rozmnazaja jesienia i zima. Ale byla zabawa, jak mi taka 18 - dniowa nornica uciekla pod regal :) gonilam ja na kolanach usilujac zlapac do wiaderka ;D Ech, byly czasy ;D
A co w koncu studiowalas Myfcia?

politologie ech ni jak sie ma to do medycyty czy weterynariii ale byl to zamierzony i przemyslany wybor...

Ja też nie mogę spać, bo mi się ciężko oddycha i brzuch zaczyna poważnie przeszkadzać :) Jak się przewróce z jednego boku na drugi to czuję, że dziecko też szuka sobie nowej pozycji :) I tak obie nie możemy zasnąć :) Zawsze lubiłam spac na plecach, a teraz nie moge, bo podobno to nie wskazane... Już jest ciężko, a jeszcze tyle przed nami ::) Dobrze, że można z Wami pogadać i życie od razu staje się lżejsze ! Pozdrowionka!

Z tego co s ię orientuję to nie wskazane jest spać po 20 tygodniu na prawym boku a na plecach nic nie słyszałam żeby były jakieś przeciwwskazania. Ja śpię głównie na plecach i na lewym boku :laugh:

a mi najwygodniej na plecach albo na prawym bboku bona lewym duszno mi....spijcie wyzej na porzadnej poduszce pomaga w oddychaniu

No to już nie wiem jak to jest z tymi "pozycjami" :( Z tym spaniem na plecach to chodziło o to, że dziecko uciska na tętnice i może dojść do niedolenienia. Tylko nie pamiętam skąd wzięłam tą informacje... Muszę się upewnić. Do gina idę dopiero na początku grudnia, ale w czwartek mam szkołę rodzenia więc zapytam położnej.

reklama
czesc :)macie racje z tym spaniem jest coraz gorzej ale musze wam powiedziec ,ze staram sie tylko spac na prawym albo lewym boku tak własciwie to chyba najlepiej byłoby spac tylko na lewym....gdzies o tym czytałam

Do góry