reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

RELACJE PO USG

Oj jakie fajne, duze juz te Wasze dzieciaczki :-)
Ciekawe, ile moja mala teraz wazy:-)
Ale ona jest dluga i chuda (po mamie hih, hi) i ostatnio wazyla 333 g, ale to bylo 3 tygodnie temu.
Co do polozenia dzidzi, to wiem, ze moze mamy jeszcze mnoooooostwo czasu na to, zeby dzidzia fiknela koziolka. Moj brat ulozyl sie glowka na dol bardzo wczesnie, a ze byl duzy to mocno napieral na szyjke macicy, ktora przez to sie skracala... Wiec moze lepiej pozniej?? Sama nie wiem...

reklama
Karolla duża babeczka jest z twojej córeczki ,mój synuś to przy niej mikrusek ;D
Bo on waży 588 g, i jest ułożony poprzecznie, zmiennie bo cały czas sobie harcuje w brzucholku ::)
Wogóle coraz większe te nasze dzidzie
Całuski

Kira25 pisze:
Moj brat ulozyl sie glowka na dol bardzo wczesnie, a ze byl duzy to mocno napieral na szyjke macicy, ktora przez to sie skracala... Wiec moze lepiej pozniej?? Sama nie wiem...

no właśnie Kira moja też mała nie jest wiec bede pewnie pod kontrolą, ale szyjka była badana i jest ok tak usłyszałam wiec
poki co sie nie martwie już chyba Olci nie uda sie odwrotnie ustawić wiec przez 3 miesiace bedzie do góry nogami że jej tak wygodnie ? ;D

Karolla pisze:
Antares77 pisze:
Karolla cudna ta Twoja córunia :) Moja to jest drobiażdżek w porównaniu z Twoją - ważyła 21 października 373 g - ale jest też młodsza od Twojej o około 2 tyg. Gin mówi, ze wszytsko w normie, ale mam nadzieje,że ten mój Skarb nadgoni :)

dzięki Anatres zobaczysz jak szybko nadgoni nawet sie nie spotrzerzesz moja mała w 20 tyg ważyła 398gram a teraz ;D
aha znowu mi gin powiedziała że wedlug wymiarów dzidzia może urodzić sie pod koniec stycznia ale po chwili powiedziała
by tych dat nie brac serio bo i tak sie urodzi kiedy zechce a nie kiedy maszyna pokazuje ;)

Mój gin mi na przykład powiedział, zę Tosia jest młodsza o około tydzień wg tego oststniego USG ale też powiedział, zeby nie trzymac sie kurczowo tych dat.

Co do mojej córeczki to chciałam powiedizeć jeszcze, ze jest drobniutka ale za to długa - wieć pewnie bedzie lasita - po mamusi rzecz jasna buahahahahahaaha :)

reklama
Do góry