reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

RELACJE PO USG

reklama
misia_q pisze:
karola7 pisze:
Dziewczyny jak sa ulożone wasze dzidzie?  Bo moja leży w poprzek.  Troszke zaczyna mnie to martwic, chociazwiem, że ma jeszcze czas.  Ale wolołabym żeby byla chociaz głową w górę, a nie w bok.

Karola mój synuś dupinkę miał do dołu ułożoną, w wynikach USG mam wpisane położenie miednicowe...

moja mała jak juz pisałam ma ułożenie główkowe ale na przekrecenie sie jest jeszcze czas wiec spokojnie ....

No i dlatego tak sie boje. Powiedzialam o tym lekarzowi i dlatego tak dlugo nie bralam witamin. Mowil, ze wyniki dobre, a jesli sie boje, ze Dzidzius bedzie duzy, to na razie odpuscimy sobie wszelkie witaminy. Oczywiscie juz od 2 miesciecy biore Feminatal, bo jakas senna bylam i ogolnie zmeczona. A teraz to sie czuje rewelacyjnie ( tfu, tfu ):) Nie moge sie juz doczekac tego badania 2 listopada, bede miala usg ( ostatnio nie mialam ) i moze w kocnu mi powie co nosze pod serduszkiem. Tak bardzo bym chciala!!!

Karolla pisze:
misia_q pisze:
karola7 pisze:
Dziewczyny jak sa ulożone wasze dzidzie? Bo moja leży w poprzek. Troszke zaczyna mnie to martwic, chociazwiem, że ma jeszcze czas. Ale wolołabym żeby byla chociaz głową w górę, a nie w bok.

Karola mój synuś dupinkę miał do dołu ułożoną, w wynikach USG mam wpisane położenie miednicowe...

moja mała jak juz pisałam ma ułożenie główkowe ale na przekrecenie sie jest jeszcze czas wiec spokojnie ....

...ja widze, ze w karcie ciazy podczas badania usg 06.09 wpisal mi, ze polozenie glowkowe, lokalizacja lozyska przednia.

masz Asiou widze lozysko przodujace czy jakos tak to sie nazywa ja mam na scianie tylnej....a ulozenie jakie teraz bedzie dowiem sie za tydzien mam nadzieje na usg....2 miesiace temu bylo ulozone w poziomo :-)

A co do wagi, Piotrek jak się urodził to ważył ok. 5 kg, chociaż myślałam, że mnie wkręca i to niemożliwe, ale jak czytam co Aśka pisze to chyba jednak możliwe, ojej!! Piotra mama się wybiera od dawna na jakąś operację, bo jak była z nim w ciąży to coś jej tam poprzestawiał i tak zostało.
Chciałam dzisiaj kupić jakąś pierwszą rzecz dla maleństwa. Pomyślałam o czpeczce albo skarpetkach, ale nie wiem jakie to ma być duże, a jak patrzę na Piotrka stópki w rozmiarze 48 ( a trampki 50) to się zastanawiam czy mam kupić takie najmniejsze :p :p :p ;D ;D ;D

Mialam w niedziele USG, moje malenstwo jest polozone posladkowo i jest to ponoc polozenie typowe.

Niestety co do plci nie znam jej jeszcze. :mad:

Wy wszystkie juz wiecie, a mi gin powiedzial, ze nie chce strzelac, bo jeszcze za wczesnie

Karolla cudna ta Twoja córunia :) Moja to jest drobiażdżek w porównaniu z Twoją - ważyła 21 października 373 g - ale jest też młodsza od Twojej o około 2 tyg. Gin mówi, ze wszytsko w normie, ale mam nadzieje,że ten mój Skarb nadgoni :)

reklama
Antares77 pisze:
Karolla cudna ta Twoja córunia :) Moja to jest drobiażdżek w porównaniu z Twoją - ważyła 21 października 373 g - ale jest też młodsza od Twojej o około 2 tyg. Gin mówi, ze wszytsko w normie, ale mam nadzieje,że ten mój Skarb nadgoni :)

dzięki Anatres zobaczysz jak szybko nadgoni nawet sie nie spotrzerzesz moja mała w 20 tyg ważyła 398gram a teraz ;D
aha znowu mi gin powiedziała że wedlug wymiarów dzidzia może urodzić sie pod koniec stycznia ale po chwili powiedziała
by tych dat nie brac serio bo i tak sie urodzi kiedy zechce a nie kiedy maszyna pokazuje ;)

Do góry