reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

RELACJE PO USG

Uff,miałam dziś koszmarny dzień....wkleje zdjęcia Natalki i kłade sie do łóżeczka.U mnie też położenie miednicowe!
Zdjęcia nie są najlepszej jakości niestety....
Na pierwszym jest płeć( u gina było widać lepiej,ja nie mam skanera i musiałam zrobić zdjęcie zdjęciu,dlatego nie wiem ,czy
bedzie dobrze widać)
162wi.jpg

Na tym są rączki(ale trzeba użyć wyobrazni,żeby je dostrzeć) :)
176mk.jpg

reklama
Misia, bo ja prawie inwalidka jestem. Miałam znaczną skoliozę, więc zrobiłam jej korektę wstawiająć wzdłuz kręgosłupa metalowe pręty. Teraz jest dużo dużo lepiej, choć nie idealnie ale i tak jestem wdzięczna lekarzom. Dzięki tym prętom zawsze siedzę tylko jak dama, nie mam możliwości się zgarbić, schylam się tylko w prawidłowy sposób, bo skłony są nie wskazane i trudne do wykonania. Kilku lekarzy pytałam juz o opinię i żaden nie chciałby ryzykować porodu naturalnego.

dynia pisze:
Misia, bo ja prawie inwalidka jestem. Miałam znaczną skoliozę, więc zrobiłam jej korektę wstawiająć wzdłuz kręgosłupa metalowe pręty. Teraz jest dużo dużo lepiej, choć nie idealnie ale i tak jestem wdzięczna lekarzom. Dzięki tym prętom zawsze siedzę tylko jak dama, nie mam możliwości się zgarbić, schylam się tylko w prawidłowy sposób, bo skłony są nie wskazane i trudne do wykonania. Kilku lekarzy pytałam juz o opinię i żaden nie chciałby ryzykować porodu naturalnego.

no to rzeczywiście... :) znam parę takich osób, rzeczywiście wyprostowane :)

Aneta hihi ja tysz nie wiem co i gdzie :)

Rybka pisze:
A teraz z innej beczki
Zrobiłam badania tarczycy i mam podwyższone

TSH 13,48 qIU/ml (norma 0,35 do 5,50)
T4   12,5 qg/dl    (norma 4,50 do 10,90)

CO TO OZNACZA, może cieżarne mają inne normy ::)

Rybcia - moja endo mówiła, że FT4 jak jest przy górnej granicy normy u ciężarówek czy nawet podwyższone to jest oks. Ja mam przy dolnej granicy i musze brać tyroksynę.

Antares a co sądzisz o wyniku TSH - bo ja to wogóle zielona w te klocki jestem. Moja siostra ma niedoczynność wiec chyba podobnie jak ty.

Wiesz co Rybka - ja nie mam niedoczynności - generalnie endo mówiła, że gdybym nie była w ciąży to by se mna gitary nie zawracała (miło z jej strony ;)), bo dla mnie samej takie parametry byłyby wystarczajace. Ponieważ jest Antosia specjalnie dla niej biorę tyroksyne, żeby podwyższyć FT4 - zeby on nie urodziła sie z niedoczynnością tarczycy.
Ja sie na tych wynikach nie znam - endo mówiła, ze najważniejsze w tym wszytkim jest FT4.A gin pochwalił, ze dostałam taką homeopatyczna dawkę (tyroksyna 0,25 + jodid 200) i tez podkreslił, ze to bardziej dla Bejbisi mojej ukochanej :)

"A takiego, Podglądacze!" powiedzial Bebiczek, zaparl sie o lozysko i pokazal pupę.
I tyle z naszego dzisiejszego usg. Wiemy ze nerki, zoladek i kregoslup w porzadku, nie ma wodoglowia, ale juz serduszka nie dalo sie dokladnie obejrzec i niestety nadal nie wiemy czy bedzie synek czy coreczka! Bebiczek byl wkurzony, widac bylo jak kopie nóżkąi kreci glowka. Pewnie mu sie nie podobalo :) Powtorka za 4 tygodnie, bo nawet ladnego zdjecia nie mamy. Co za uparciuch, ciekawe po kim to ma charakterek? ;)

reklama
Do góry