reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

RELACJE PO USG

reklama
Oki zdaje relacje po wizycie u gina
Mała ułożona jest już główką w dół ;) dlatego kopniaki czuje po prawej stronie gdyż ma tam nożki
Waga Olci to 879gram :o niezły kolosek 146 uderzeń na miute - bicie serduszka ;)
pepowina trójnaczyniowa , kręgosłup prawidłowy, ilosć wód płodowych w normie

wymiary dokładne
BPD 6.37CM
HC 22.79 CM
AC 21.24 CM
FL 4.95
FTA 35.90 CM.KW
WAGA 879 GRAM

A teraz fotki wyciete z filmiku

buźka małej Olci
buziamaej4hu.jpg

dwie nóżki
dwienzki0mu.jpg

jedna nózka
nka6db.jpg

pupcia małej specjalnie dla Myfy ;) ;D
pupka8pw.jpg

badanie pępowiny
ppowinabadanie1ot.jpg

no to tyle wrazeń na kolejna wizyte morfologia i mocz i ponoć potem już bedą
czestsze wizyty nie co 4tyg tylko co 2tyg!!!

Karolla az normalnie zrobilo mi sie miekko na serduchu, slicznosci ta Olcia :-) buzka taka slodziutka i jakie zgrabne nozki :-) po mamie widze ;-) kurcze wiesz co ja to zawsze mam preblemy z tymi pupkami nie moge dojsc gdzie ona jest ...prosze o wskazowki....kurcze malunia juz glowka w dol to moje pewnie tez kurcze ale jakies moje ostatnio spokojniejsze az sie martwie...jutro po wyniki jade a za tydzien do gina na usg......aaaa malusia juz ladnie wazy ale to bardzo dobrze...kurcze moje pewnie troszke wiecej...hmmmm
buziaczki dla Was obu :-)

Myfcia tam gdzie jest żółta strzałka to są wargi sromowe i cała muszelka małej ;) hmm mam nadzieję ze coś widac jeśli nie to spróbuje coś innego wyciąć z filmiku co do nóżek to sama doktor mowiła ze ma naprawde długie na 26tydz i 4dni
czyli 2 tyg do przodu!!! Jak była badana to pare razy kopnęła nóżką w sondę i widac to na usg rewelacja !!!

ujrzalam :-) slicznosci a nozki slodziutke ..... i jak dobrze widac....ech szkoda ze moj gin nie ma takiego sprzetu.....
buziaczki

Karolla gratulacje!!!!
Super, że dzidzia tak dobrze się rozwija :) Dorodna kobitka z Twojej córci, mój synuś ważył 5 dni temu 740 g :):) Sliczna dzidzia z Olci :)
Pozdrowionka

Moja córcia waży 830 gram
BPD-65
FL-47
AFI-norma.
Trudno buło zrobić jakieś zdjęcia ,bo była niesamowicie ruchliwa,zakrywała bużke rączkami,ale mam kilka .Jak wróce z pracy
to wkleje.

Karolla, pulchniutkiego pysia ma Twoja Oleńka po prostu cudo :-*
Tylko, że na zdjęciu "rzeczy samej" :laugh: to ja, jak nie spojrzę, tak widzę obraz kciuka wielkiej lewej dłoni i nijak nie mogę dojrzeć tego co powinnam

reklama
Karolla wielka już twoja Olcia. A jaką buzię ma slodziutką. Ale ja tez niezbyt moge dojrzec te wargi. Są po prawej stronie od strzałki?

Aneta - twoja tez już kruszynką nie jest. Dawaj zdjatka to poogladamy.

Dziewczyny jak sa ulożone wasze dzidzie? Bo moja leży w poprzek. Troszke zaczyna mnie to martwic, chociazwiem, że ma jeszcze czas. Ale wolołabym żeby byla chociaz głową w górę, a nie w bok.

Do góry