reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

RELACJE PO USG

reklama
Dziewczyny byłam na USG 3d i wcale nie żałuję.
Badanie trwało ok.40min.i dzidzia została pomierzona i zdiagnozowana bardzo szczegółowo dzieki temu mam pewność że jest wszystko w porządku.
Mój maluszek wazy 588 g i ma 17,36 cm.
Nie będę podawała reszty parametrów bo mam ich dwie kartki, ale dzidzi została zmierzona dł.noska bo za krótki może świadczyć o chorobie downa.Opisze ogólne podsumowanie Anatomia płodu i zarys czaszki prawidłowe.Fałd karkowy grubości 1,7(norma do 5 mm)Dł.kości nosowej 7 mm.Łozysko na ścianie przedniej i w dni G I. AFI norma, ASP plus.
Stwierdzam czterojamowy , symetryczny obraz serca z prawidłowym obejściem pni tętniczych.
Układ naczyn w śródpiersiu prawidłowy.
Indeks sercowy ponizej 0,3.Indeks mózgowo-łożyskowy powyzej 1 (w granicach normy).
Stwierdzam trzy naczynia pępowinowe.
Średnie PI z obydwu tętnic macicznych ponizej 1,3( powyzej normy),i właśnie ten parametr jest zły bo świadczy o zwężeniu tętnic co może prowadzić do nidostatecznego odzywienia dzidzi i do odklejenia łożyska i przedwczesnego porodu
wiecie dziewczyny jak się przestraszyłam jaki mi to ten gin powiedział, ale stwierdził że mam stosować diete tzn.jesć dużo mięsa,nabiału ryb i całkowicie odstawić sól i zgłosić sie do niego na USG za 3 tyg. jak się nie poprawi to przepisze mi odpowiednie leki.
Na normalnym badaniu USG nie jest możliwe wykrycie takich szczegółów , dlatego polecam to USG.
Bardzo jestem szczęśliwa że z synusiem wszystko ok. gin stwierdził że w momencie urodzenia może ważyć od 3000-3500g.
Kawał chłopa nie?? ;D
Dostałam płytkę z przebiegu całego USG,super sprawa codziennie ją ogłądam i nie mogę się doczekać kiedy wreszcie przytulę moje szczęście.
Wkleiłabym zdjęcia ale nie mam skanera a nie wiem jak mam skopiować z płytki na forum ale będę próbowała :(
Całuski

maggusia polecam będziesz na pewno spokojniejsza :D
no i nie wspomnę o tym jak fajnie trójwymiarowo możesz obejrzeć dzidziolka
całuski

Ida 7 wlasnie kiedys o tym myslalam ale nie wiedzialam czy wogole cos takiego maja...no wiec jezeli w Polsce maja to chyba w Anglii tez:) ja bede miec USG 4 listopada wiec moze i poprosze o takie jak sie uda wiec opowiem ci moje wrazenia i na dodatek po raz pierwszy zobacze moje malenstwo.

Misia ja robiłam to USG na Joannitów 10/12 w Przychodni kolejowej
rejestracja tel. 36-41-299 u dr Marka Jaworowskiego fajny gin naprawdę i widać że potrafi czytać USG.
Misia polecam ja jestem zadowolona i spokojniejsza,tym bardziej że gin bada od razu przepływ krwi przez łożysko , tętnice maciczne i przez maluszka.
Całuski ;D

reklama
Do góry