Iwona1985 mojemu synkowi również zaczęły wychodzić krostki na twarzy...na policzkach i na brodzie...okazało się,że to od ulewania i wymiotów...Wiadomo,że jak dziecko uleje to wycierasz pieluszką ,bo nie odłożysz go do łóżeczka po ulaniu zbyt szybko ,ponieważ uleje ponownie. Od kilku dni po każdym karmieniu kiedy odłożę małego do łóżeczka przecieram bardzo dokładnie buzię wodą przegotowaną ...i zaczęło schodzić, a nowe nie pojawiają się w takiej ilości jak wcześniej. Co do nabiału....alergolog powiedziała mi ,że po 10 dniach odstawienia nabiału powinna być zdecydowana poprawa. Nie musi to przejść po tygodniu,ale poprawa musi być....U nas nie było i powróciliśmy do zwykłego mleka...
Ile po jedzeniu trzymasz dziecko? My trzymaliśmy ok.30-40 minut...teraz 20 minut,bo jest już lepiej...a czasami mały sam domaga się położenia do łóżeczka,bo nie pasuje noszenie na rączkach. Ja na Twoim miejscu wróciłabym na pierś skoro zagęszczacze tak jak u mnie nic nie dają....Z tym,że na piersi może ulewać i wymiotować więcej,bo Twoje mleko jest rzadsze niż mleka modyfikowane. U nas najgorzej było po Nan....po mleku zagęszczonym nie potrafił odbić i męczył się okrutnie...najlepiej jest po Bebiko....
Ile po jedzeniu trzymasz dziecko? My trzymaliśmy ok.30-40 minut...teraz 20 minut,bo jest już lepiej...a czasami mały sam domaga się położenia do łóżeczka,bo nie pasuje noszenie na rączkach. Ja na Twoim miejscu wróciłabym na pierś skoro zagęszczacze tak jak u mnie nic nie dają....Z tym,że na piersi może ulewać i wymiotować więcej,bo Twoje mleko jest rzadsze niż mleka modyfikowane. U nas najgorzej było po Nan....po mleku zagęszczonym nie potrafił odbić i męczył się okrutnie...najlepiej jest po Bebiko....