Basia_one
Multimama ;)
My tez mamy gaviscon infant, probowalam gastrotuss baby syrop, ale niewiele pomagal, chyba tylko na ewentualna zgage.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nasza mala wyginala glowe do tylu i na bok, pediatra podejrzewal zespol sandifera i brala polprazol w granulkach przez miesiac. Przeszlo jej. Nasza ma juz 9,5 miesiaca a ja jeszcze nie bylam z nia u gastrologa, moze uda mi sie pojsc gdy bede w Polsce. Zaczela wreszcie siedziec i czesciej jej sie odbija, czasem z jedzeniem czasem samo powietrze, powiadaja ze powinno przejsc gdy dziecko sie wypionizuje czyli zacznie siedziec i chodzic no i gdy bedzie jadlo posilki stale. Nasza tez ma czkawki, zwlaszcza gdy sie dlugo smieje, zapowietrza sie i az cala chodzi jak jej sie czka :-( Na szczescie nigdy nie miala zadnych boli brzucha ani innych dolegliwosci spowodowanych refluksem, jak miala 6 miesiecy czasem plakala gdy jej sie mocno ulalo, bo mialam wrazenie ze az ja szarpalo. Teraz chyba przeszla do pozadku dziennego z tym. Mam nadzieje ze jej to w koncu przejdzie, bo czasem nie mam sily juz sprzatac po niej, zwlaszcza gdy jej sie uleje na podlodze a ja nie zauwaze...bo ona wtedy tak lubi sobie usmarowac podloge tym....
co do noska moze miec podrazniona sluzowke nosa przez cofajacy sie pokarm, ja uzywam wody morskiej sterimar, pomaga nam, a gardlo..moze zgaga ja meczy. Idz do lekarza i wszystkiego sie dowiesz, my robilismy usg brzucha niby wszystko w porzadku, powinno samo minac.
Powinno minac, u nas tez usg wyszlo ok. To kwestia czasu, czasami refluks jest taki ze cofa sie jedzenie tylko do przelyku lub buzi, ale nie na zewnatrz, dziecko polyka i nawet nie wiesz ze cos cofnela.