reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Raport ciążowy

reklama
A mnie zemdlilo jak diabli wczoraj po zjedzeniu kawalka ciasta orzechowego.Moj maly lokatorek chyba jednak nie lubi slodyczy.

Pycha Ty to chyba tak jak mój szanowny małżonek- zawsze mi mówi, że zje tylko jedną kostkę. Tylko, że jedna kostka to u niego cała tabliczka :)
Z resztą ja mogę słodycze jeść tonami, a kiedyś to wolałam konkrety, jak to się smaki w ciąży zmieniają. :)

ja już po czekoladzie i twixie :) ale maluszkowi bardziej smakował twix,bo tak mnie kopnął że hej ;)

a właśnie teściowa mi opowiadała jak jej znajomą wzięli niedawno do szpitala,bo wiecie co się stało???? lekarz pomylił się w obliczeniach wieku ciąży aż o cały miesiąc!!!i dziecko jest już długo przenoszone i teraz dają małej 3% szansy na przeżycie.Dla mnie to szok taka ignorancja wśród lekarzy,ale że znowu ta kobitka sama się nic nie zorientowała,to była już jej 4 ciąża to coś powinna zauważyć.Lepiej chyba zasięgać opinii kilku lekarzy.

Jak lekarz może się pomylić o cały miesiąc ??? nie kumam tego :(

a co do czekolady to nigdy nie zjadłam całej tabliczki i chyba nigdy nie zjem - nawet na samą myśl prawdę mówiąc mdli mnie, no ale na jakiś mały kawałek to sobie od czasu do czasu pozwalam :laugh:

Niemożliwe aż o miesiąc? Rozumiem, że mogła mieć jeszcze miesiaczkę w 1 miesiacu to się zdarza. Ale przecież po wielkości macicy, dziecka po USG,albo obecności danej ilości hormonów we krwi lekarz powinien się zorientować. To faktycznie musiał być "prawdziwy specjalista". Chyba się uczył medycyny zaocznie.

dla mnie to też jest bezsensowne,żeby ta babka w ogóle sama się nie zorientowała! że wcześniej brzuch jej urósł albo że miesiąc wcześniej są ruchy! ona chyba nie była nawet na usg,wszystko przebiegało dobrze więc nie miała jakichś specjalnych badań,ale ten lekarz mnie zdziwił,nawet wiem który to jest,dobrze że chodzę do kogoś innego.

jak ją już zabrali do zabrza,tam jest ponoć specjalistyczny oddział noworodkowy,to lekarze powiedzieli że mogłaby tego lekarza zaskarżyć do sądu.

reklama
I jeśli dziecko będzie miało duże problemy lub nie daj Boże umrze to tak powinna zrobić. Gdzieś  czytałam, że w tym roku wskutek błędów lekarskich umrze w Polsce ok. 35000 osób. Wyobrażacie sobie?

Do góry