reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Raport ciążowy

wiesz co Elusia ja też często chodziłam siusiać i powiedziałam to ginekolog,to kazała mi zrobić badania jak tam z moczem,czy nie ma jakiejś infekcji ale przepisała mi leki,nie pamiętam za bardzo ale chyba urosept i wyniki potem wyszły w miarę. a no-spę sama biorę,ale to chyba wszystkie zagrożone ciąże też biorą na rozluznienie tych naszych mięśni ;)

reklama
Elusia witaj po powrocie z wakacji.Jesli moge ci cos doradzic to to co doradzil mi gin na zastoje w nerkach-DUZO PIJ.

Dzięki dziewczyny za dobre rady, urosept też od czasu do czasu biorę, a pić to postaram się dużo... najgorszy jest ten ból, no ale cóż się nie znosi dla kochanego maleństwa :)

Witajcie dziewczyny !!!
Wypoczęłam z dala od komputera i telewizji ale się za wami stęskniłam przez ten tydzień :laugh:
Na razie nie jestem jeszcze na bieżąco ale staram się nadrobić zaległośći.
Dzisiaj byłam z rana na badaniach i piłam wstrętną glukozę ochyda brrrrrrr !!!! i wynudzilam sie jak nigdy przez godzine siedząc w przychadni :(

co do tego że boli, to od początku ciąży(nawet wcześniej) mam coś z lewym jajnikiem(wkurza mnie że gina jakoś wcześniej nie zbadała mnie na tyle żeby to znaleźć,dopiero usg w 6 tyg),i wraz z rośnięciem ciąży boli coraz bardziej,pewnie przez to że małe rosnie i uciska,normalnie po lewej stronie brzucha coś mnie rwie,nawet nie mogę się swobodnie obracać na łóżku,jak mówię o tym ginie to nawet tego nie komentuje :p ,ale mam nadzieję że wszystko będzie ok.

elusia na problemy z nerkami a w szczególności zastoje mnie osobiście ordynator kazał pić wodę Jana. Kupisz to w każdej aptece czy w ziołowym. Za 5l ok 13-14zł. Pomaga i to bardzo. Od czasu jak w czerwcu wylądowałam z tym w szpitalu do teraz nie mam już żadnych bóli.

To jest woda wydobywana w Krynicy Górskiej o właściwościach leczniczych, głównie moczopędnych, idealna w leczeniu kamicy nerkowej, stosowana też w innych schorzeniach nerek i dróg moczowych.

reklama
W sobote byłam na wizycie. Z maluszkiem wszystko oki, tylko szyjka mi sie skróciła, bardzo mało, ale musze zapobiegawczo bardziej sie oszczędzać i mniej chodzić.
Jedyne co mnie martwi to to ile przytyłam przez ostatni miesiąc, nawet nie będe tu pisać, bo mnie to przeraża.
Koniec z czekoladą!!!!​
:)
Ale cieszę się, bo maluszek coraz częściej i mocniej bryka w moim brzuszku.
No i dostałam skierowanie na glukozę. Ale pójdę dopiero pod koniec sierpnia.

Do góry