reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rak piersi - walka

Hej! Jak sie czujesz? Jak twoi chlopcy?
Co u was?
Dzis kiepsko ze mną 😔 .. o ile nocka względnie, to dzień cały od rana samego wszystko co mogłam przeciwbólowe, żeby w ogole sie podnieść..
Chłopcy przez deszcz w domu, wiec tez sie dali troche wez znaki 🙈
Wlasnie sie ogarniaja na spanie. Bo drzemke mieli późno i sie troche grafik rozjechał.
Ja juz marze by spać 🙈

reklama
No tak, Jak sie nazbiera to wszystko na Raz. A wiadomo Jak boli to kazda przeszkoda rosnie... Nic Nie dzialaja te przeciwbolowe?
Mam nadzieje, ze chociaz noca odpoczniesz.

No tak, Jak sie nazbiera to wszystko na Raz. A wiadomo Jak boli to kazda przeszkoda rosnie... Nic Nie dzialaja te przeciwbolowe?
Mam nadzieje, ze chociaz noca odpoczniesz.
Na typowo kosci nie ma nic. No chyba ze morfina lub medyczna w olejkach - zeby "odciąć" mózg. Doslownie :( Bo to w kościach w środku
Wiec noc ok. Przespie. Dzien sie zaczyna to zaczyna sie koszmar. Ani wstac ani usiasc ani lezec. Nic.
Telefon czy łyżke mi ciezko utrzymac. Pije ze słomki 🙈
Ale faszeruje sie przeciwbolowymi z kofeiną i pochodnymi- zeby miec "zryw" jakis od srodka. Zeby do lazienki chociaz dojsc.
Najlepiej jakbym przespała chyba te wszystkie miesiace 🙈
Teraz mi sie wdała jeszcze jakas infekcja. Oskrzela zawalone, kaszel straszny.
Ehhh byle do wtorku. Kolejna chemia, wizyta u ortopedy, i apteka

@SalsaPL Dużo siły! Ja się bałam odwiedzać rodziców podczas ich chemii - właśnie ze względu na infekcje (a miałam dzieci przedszkolne). Naprawdę podziwiam jak wszystko ogarniasz!
Może warto byś zadzwoniła do szpitala, bo w przypadku infekcji chemia jest zazwyczaj przekładana?

Współczuję, nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić.
Dużo siły.
Oby dziś było choć troszkę lepiej.
12 dzien po chemii jest względny. Albo tak sobie zakodowałam, zeby miec jakis termin zeby sobie humor poprawic że bedzie lepiej 💪 Zatem byle do niedzieli, byle do poniedziałku, byle do wtorku.. ❤️

Jesli pojdzie bez przeszkoda to kiedy koniec chemii?
A co Z zabiegiem Twojego synka , tez niedlugo, prawda?

Do wtorku to ja musze być jak młody bóg 🙈 Nie wiem jeszcze jak to zrobie... ale musze.
Nigdzie nie wychodze. Jedynie po 19 na ganek na chwile doczłapie. Na słońcu nie siedzę, w przeciągach tez nie.
Ten jeden dzien co tak popadało, to moze powietrze zbyt ostre wpadło do domu i tadam.. ma mnie.
Moj w deszczu u sasiada robil. Cos moze sie przeziębił, a mnie dopadło.
No ale wyjscia nie ma.
Od wtorku bedzie mógł chodzic na dzien gora dwa do niego. Wiec teraz ciśnie ile sie da i kiedy sie da, zeby na jakies jedzenie rezerwe zrobić. Bo od wtorku bede po kilka razy w tyg w Poznaniu musiała byc .. przez 12 tygodni pod rząd 🙈 a reszte "wolnego" czasu zdychała w domu 🙈 a moj z chłopcami

Jesli pojdzie bez przeszkoda to kiedy koniec chemii?
A co Z zabiegiem Twojego synka , tez niedlugo, prawda?
Na 10 sierpnia podano mi teraz date że mamy sie wstawic na oddział na Wrzoska :/ Ale sa w stalym kontakcie. Jak cos sie zmieni czy to ze mną czy z terminem to są elastyczni.
Chemia terminowo i planowo 12 tyg od wtorku- do 26 września 🙈🙈🙈
Czyli bite 6 miesięcy samej chemii na pierwszy rzut

reklama
Na 10 sierpnia podano mi teraz date że mamy sie wstawic na oddział na Wrzoska :/ Ale sa w stalym kontakcie. Jak cos sie zmieni czy to ze mną czy z terminem to są elastyczni.
Chemia terminowo i planowo 12 tyg od wtorku- do 26 września 🙈🙈🙈
Czyli bite 6 miesięcy samej chemii na pierwszy rzut
Będę powtarzała jak mantrę, pamiętaj o nutridrinkach. Choćbyś jednego po łuku piła cały dzień. Drogie, ale bardzo potrzebne. Więc jeśli tylko ciało i żołądek pozwoli pij dzielna kobieto. I na tyle ile możesz nawet w dzień śpij. Wtedy ciało całą energię przesuwa na walkę i regenerację. Nawet nie wiesz jak się cieszę, że masz "pusto" w głowie. Żadnej złotówki nie sprzeniewierzylas. Pamiętaj o tym. Będę mogła, to znów coś podesle

Do góry