reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pysia29 i jej pytania

badania wód w normie ale brzuch maly ze dupka jes na wierzchu.dzis pytalam lekarza przy okazji b z nim przez telmrozmawialam to chyba nawet pytania nie zrozumial.bo powiedzial ze nie zrobia nic bo tylko parte wypychaja.a tetno dziecka przy skurczu do 18o dochodzo bo mierzyllam

No ja też nic z tego nie zrozumiałam :/

reklama
Teoretycznie skurcze nie zrobią dziecku krzywdy. Aczkolwiek słyszałam o pewnych zbiegach okoliczności, że dziecko, zaznaczam, że przy skurczach już partych, nie przepowiadających, rodziło sie np ze złamanym obojczykiem czy rączką. Ale to prawdopodobnie wina lekarzy. Same skurcze, zwłaszcza przepowiadające, dziecku nie robią krzywdy, aczkolwiek je wkurzają :D No jakby tobie nagla ktoś pokój zaczął ściskać do rozmiarów mini, to też nie byłaby to dla ciebie sytuacja komfortowa. Mój Maluszek strasznie sie buntuje przy tym. Najbardziej obrywają za to moje nerki :D

:szok: Myślę, że nie jest to niebezpieczne, ale z pewnościa przerażające. Zadzwon do lekarza.

moja lekarka powiedziala ze nie robia krzywdy bo jakby twardnienia robiły to raczej wiekszisc porodów kończyłabysie smiercią noworodka ,a z kolei na jakimś tam fforum jakis tamginekolog odpowiedzial mi ze moze byc niedotlenienie i takie twarddnienia musza byc leczone

Na twardnienie mogą zapisać Ci No-Spę i magnez, a do tego leżenie.
Tego się nie leczy.
Poza tym na forum jest temat o twardnieniu brzucha.
Poszukaj go sobie i napewno znajdziesz jakieś podpowiedzi co robić

ja biore nospe 4 razy dziennie skopolan magnez i 7 razy fenoterol i leze ,nie chcialam siee zgodzic na to bo w szpitalu dawali nospe forte 2, 2 skopalny fenoterol i cos jeszccze na rozluznienie macicy (jedorazowo przez 5razy dziennie a fenoterol 6 razy dziennie)jak zabaczyłam to zapytałam czy maja mnie zamiar zabic bo maja mmnie dosc?? i nie brałam dwoch nosp forte 2 skopolanów i fenka na raz , pielegniarka sie kapneła ze 1 nospe tylko biiore zamiast dwóch i 1 skopolan i sie posksarzayła i lekarze mnie zrabali i wytłumaczyli ze to nie jest niebezpieczne.

jezu..jak tak to przeczytalam to juz jestem pewna ze nawet na okres ciazy chce sie wyprowadzic...dziewczyno masakra normalnie..nie mozesz sobie tak pozwolic..a ojciec dziecka..??co z nim..?mieszka z wami..?

reklama
ehhh...no to faktycznie nie masz za ciekawie..ja tezm sie spodziewam wyzwisk..ale n aszczescie Moj chlopak mnie wspiera..teraz w tym tyg wroci z Hiszpani i zamierzami pow jego rodzicom o ciazy...ludze sie ze oni jkaos to normalniej przyjma...bo reakcji moich rodzicow zwlaszcza mamy nie potrafie przewidziec..:(ale faktycznie z tego co opowiadasz to mozna sie wykonczyc...pomalu przestaje wierzyc w te opowiesci ze jak sie rodzi dziecko to wszytkim przechodzi i wszytko jest super kolorowo..:(:(:(

Do góry