reklama
kakakarolina
Fanka BB :)
Oj współczuję lekrza. jesli na zmianę za późno to powodzenia i szczęśliwego rozwiązania. A wyniki cukrowe w normie. Po 50g jeżeli jest powyżej 140 to powtarza się test z 75g glukozy. Ale w Twoim przypadku to zbyteczne.
hm...ile razy Ty już zmieniałaś lekarza? To Twój kolejny post po chyba dwóch czy trzech poprzednich,w których pisałaś o niekompetencji lekarzy...musisz komuś zaufać...chcesz tak całą ciąże? mówią Ci,że nic się nie dzieje...Ty nie dowierzasz...idź do czwartego lekarza jak masz wątpliwości...ale poprzestań na nim...
nie wiem w ktorym tygodniu jestes ale pewnie gdzies w polowie.. ja jak bylam na usg w 7 tygdoniu i 2 dniu ciazy to serce bilo 155 na minute i z tego co wiem to jest to normalne ze tetno dziecka jest wyzsze niz tetno doroslego czlowieka ale jakie sa normy nie wiem.. jak lekarze uznali ze jest ok to pewnie tak jest wiec niepotrzebnie sie nie stresuj
Hej.
kiedy leżałam w IMiD przez 3 miesiące to tam pełne zapisy z ktg robione były dwa razy dziennie. Dosyć często zdarzały się właśnie tetna dzieciaczków, o których piszesz. Tętna te powiązane były właśnie z ruchami dzieci na które również powołyała się Twoja doktorka. U mnie również tętno występowało w granicach 180 i nigdy nie było powodem do zaniepokojenia lekarzy. Zawsze w takich przypadkach robiono troszeczkę dłuższe zapisy i tyle. Zarówno u mnie jak i moich leżących koleżanek tętno o którym piszesz nie wpływało na ciąże.
Co do feneterolu to się nie wypowiadam gdyż się z nim nie spotkałam.
Pozdrawiam!
kiedy leżałam w IMiD przez 3 miesiące to tam pełne zapisy z ktg robione były dwa razy dziennie. Dosyć często zdarzały się właśnie tetna dzieciaczków, o których piszesz. Tętna te powiązane były właśnie z ruchami dzieci na które również powołyała się Twoja doktorka. U mnie również tętno występowało w granicach 180 i nigdy nie było powodem do zaniepokojenia lekarzy. Zawsze w takich przypadkach robiono troszeczkę dłuższe zapisy i tyle. Zarówno u mnie jak i moich leżących koleżanek tętno o którym piszesz nie wpływało na ciąże.
Co do feneterolu to się nie wypowiadam gdyż się z nim nie spotkałam.
Pozdrawiam!
reklama
madzia84
Kochamy Ciebie Bartusiu!!
Ja jak miałam robione ktg to jak mały sie ruszał to tez miał podwyzszone tętno i ja te ruchy zaznaczałam i wyskakiwały czarne strzałki.