reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pusty pęcherzyk

i czego to ma dowodzić? 😉
Że nawet jak przyrost bety jest prawidłowy, to nie daje 100% pewności.
Oczywiście jak ktoś nie może wytrzymać, albo ma wskazanie do badania od lekarza to można sprawdzić 🙂 Natomiast często na forum czytam odpowiedzi typu "jak beta rośnie, to jest dobrze" 🤷 tak jak dziewczyny tutaj pisały, jest dużo odstępstw od norm i zawsze można się zaskoczyć i w jedną i w drugą stronę 🙂 Ja osobiście myślę, że warto na spokojnie zaczekać na kolejną wizytę 🙂 wtedy będzie czarno na białym i trzymam mocno kciuki, żeby już było coś więcej 🙂

reklama
Że nawet jak przyrost bety jest prawidłowy, to nie daje 100% pewności.
Oczywiście jak ktoś nie może wytrzymać, albo ma wskazanie do badania od lekarza to można sprawdzić 🙂 Natomiast często na forum czytam odpowiedzi typu "jak beta rośnie, to jest dobrze" 🤷 tak jak dziewczyny tutaj pisały, jest dużo odstępstw od norm i zawsze można się zaskoczyć i w jedną i w drugą stronę 🙂 Ja osobiście myślę, że warto na spokojnie zaczekać na kolejną wizytę 🙂 wtedy będzie czarno na białym i trzymam mocno kciuki, żeby już było coś więcej 🙂
Oczywiście, że nic nie daje 100% pewności. Ba nawet donoszenie ciąży i naturalne rozpoczęcie akcji porodowej nie daje pewności posiadania dziecka 💁‍♀️
Ale jednak sporo mówi i może dać chwilę wytchnienia

Dziewczyny byłam dziś na USG. Pojawił się pęcherzyk żółtkowy którego tydzień wcześniej nie było i można już było zobaczyć migający punkt. Lekarz powiedział że to serduszko. Więc jeżeli któraś z Was będzie w podobnej sytuacji, to nie stresujcie się, bo jest zawsze szansa że wszystko będzie dobrze 😅

Hej dziewczyny , siostra dziś była u lekarza wg niej jest to 6 +5 i jest póki co sam pęcherzyk tak jak widzicie na zdjęciu. Lekarz powiedział żeby przyszła za tydzień i powinien już być zarodek . Okres miała 1.10 - 16,17,18 wtedy były zbliżenia. 3.11 wyszedł już test ciazowy cień cienia . Co myślicie ? Czy jest szansa ze pojawi się zarodek ?

Załączniki

• 6274F264-B34D-4C77-8C1C-30A390CFCA02.jpeg
    6274F264-B34D-4C77-8C1C-30A390CFCA02.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 126
Hej dziewczyny , siostra dziś była u lekarza wg niej jest to 6 +5 i jest póki co sam pęcherzyk tak jak widzicie na zdjęciu. Lekarz powiedział żeby przyszła za tydzień i powinien już być zarodek . Okres miała 1.10 - 16,17,18 wtedy były zbliżenia. 3.11 wyszedł już test ciazowy cień cienia . Co myślicie ? Czy jest szansa ze pojawi się zarodek ?

Pęcherzyk ma 18 mm i to już sporu pęcherzyk jak na brak pęcherzyka żółtkowego. W dodatku jakiś dziwny ma kształt. Ja bym poszła do kogoś innego na usg

reklama
Ja bym do tego jeszcze dodała,że ciąża raczej młodsza nie jest. Ace tym tygodniu to już serce powinno być.

Do góry