reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pusty pęcherzyk ciążowy

Hej masz rację eva6 każdy przypadek jest inny - ja już ostatecznie podjęłam decyzje z mężem że jak badania będą OK to próbujemy
I nie mogę doczekać się miesiączki :no:
ale konsultowałaś to z lekarzem, że przy dobrych wynikach od razu możesz się starać?
na pewno nie podejmuj takiej decyzji na własną rękę.

reklama
Lekarz wstępnie powiedział że najważniejsze są badania .........
A każdy lekarz trzyma się wersji że po łyżeczkowaniu 6-m-c odczekać po samoistnym 3-m-c A ja serfując po internecie i czytając forum . dziewczyny pisały że nawet po łyżeczkowaniu za 2 m-c były w ciąży i wszystko OK
Ja stwierdzam że jak ma być dobrze to będzie , a to że zacznę starania wcześniej to i tak nie znaczy że zaraz będę w ciąży o pierwszą ciąże długo walczyłam ..........

Jestem po zabiegu wywołania poronienia. w ten poniedziałek co pisałam ostatni post zaczęłam plamić i pojechałam. Dzisiaj jestem już w domu ale w poniedziałek jadę na kolejne badania.
Wogóle to okazało sie że miałam puste jajo. No cóż nie ja pierwsza i nie ostatnia. Trzymam kciuki za posostałe dziewczyny żeby u Was wszystko było dobrze.

Strasznie mi przykro Ajka25.Nie obwiniaj siebie,że to Twoja wina,bo płakałaś i nie byłaś gotowa.Czasami po prostu Bóg ma wobec nas inne plany i daje nam kolejne sytuacje do przeżycia i uporania się z nimi.Trzymaj się cieplutko;)

Kochana zaluj ze nie widzialas jak ja ryczalam jak sie dowiedzialm ze jestem w ciazy - zalamka.... i uwierz ze to nie jest twoja wina!!!!! nie obwiniaj sie!!! Tak Bozia chciala.... Trzymaj sie Kochaniutka, Mocno scickam !!!!!!

Lekarz wstępnie powiedział że najważniejsze są badania
serfując po internecie i czytając forum . dziewczyny pisały że nawet po łyżeczkowaniu za 2 m-c były w ciąży i wszystko OK
Ja stwierdzam że jak ma być dobrze to będzie , a to że zacznę starania wcześniej to i tak nie znaczy że zaraz będę w ciąży o pierwszą ciąże długo walczyłam ..........
nie sugerowałabym się tym, jak jest u innych.
Poza tym to nie chodzi o to tylko, czy Ty się dobrze czujesz. Ciąża może - choć nie musi - rozwijać się nieprawidłowo, jeśli zajdzie się za wcześnie po zabiegu. Po co narażać się na stres, nawet jeśli ostatecznie dziecko urodzi się zdrowe??

Co do tego, że niekoniecznie zajdziesz w ciążę od razu - to uważaj... ja po odczekaniu zalecanych 3 miesięcy, po których mogłam się starać - zaszłam w ciążę w pierwszym miesiącu kiedy przestałam się zabezpieczać. Dodam, że nie starając się, bo akurat wolałabym żeby stało się to później.

reklama
Hej dziewczyny :) jestem nowa :) i mam ten sam problem co wiekszosc z was :(
jakies dwa lata temu mialam ciaze poza maciczna i teraz znow jestem w ciazy bardzo sie ucieszylam gdy zobaczylam dwie kreski :) problem w tym ze bylam tydz temu na usg wedlug moich obliczen bylam w tedy w 6tyg ciazy od om , czyli w 4tyg od zaplodnienia lekarz stwierdzil ze pecherzyk jest i jego wielkosc wskazuje na 4tyg , tylko nie bylo widac zarodka :( za wesolej miny nie mial zwlaszcza ze mam miesniaki miala wtedy krew w macicy i pecherzyk byl ulozony bardzo po prawej strony, jutro ide znowu i nie moge przestac o tym myslec strasznie sie boje :( powiedzcie jak piszecie ze u was zarodek bylo widac w 6tyg 5 tyg czy 7 tyg ciazy mowicie od zaplodnienia czy ostatniej miesiaczki??? dziekuje z gory za szybkie odp

Do góry