reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pęcherzyk w macicy a beta hcg ujemna

Magnat, bardzo dziękuję że opisałaś historię do końca. Jestem w podobnej sytuacji. Miałam 3 dni temu wizytę u ginekologa. Właściwie to dostałam zapalenia więc tradycyjnie poszłam po receptę. W trakcie wizyty lekarz powiedział że widzi pęcherzyk ciążowy. Moje zaskoczenie było ogromne. Kazał na następny dzień zrobić test i jeśli wyjdzie negatywny to wykupić receptę. Zrobiłam test z rana, wynik negatywny. Recepty nie wykupiłam. Boje się, poczekam do okresu. Kilka razy mówiłam mu że to nie możliwe, że uważaliśmy. Jestem w szoku. Teraz czekam na okres który ma zacząć się praktycznie w każdej chwili, czuję się nieco inaczej jak zawsze przed okresem, ale boli mnie już brzuch. Niestety jeszcze czekam. Czy któraś z was miała podobnie ? Widoczny pęcherzyk i negatywny wynik. Może lekarz pomyli ciążę z torbielem?

reklama
Magnat, bardzo dziękuję że opisałaś historię do końca. Jestem w podobnej sytuacji. Miałam 3 dni temu wizytę u ginekologa. Właściwie to dostałam zapalenia więc tradycyjnie poszłam po receptę. W trakcie wizyty lekarz powiedział że widzi pęcherzyk ciążowy. Moje zaskoczenie było ogromne. Kazał na następny dzień zrobić test i jeśli wyjdzie negatywny to wykupić receptę. Zrobiłam test z rana, wynik negatywny. Recepty nie wykupiłam. Boje się, poczekam do okresu. Kilka razy mówiłam mu że to nie możliwe, że uważaliśmy. Jestem w szoku. Teraz czekam na okres który ma zacząć się praktycznie w każdej chwili, czuję się nieco inaczej jak zawsze przed okresem, ale boli mnie już brzuch. Niestety jeszcze czekam. Czy któraś z was miała podobnie ? Widoczny pęcherzyk i negatywny wynik. Może lekarz pomyli ciążę z torbielem?
Skonsultuj to z innym lekarzem. Dał Ci zdjęcie z usg? Wstaw jesli możesz, dziewczyny pewnie coś poradzą. Ale szczerze, dziwna sprawa dla mnie. Widać na USG a test negatywny. Powtórz, może jakiś felerny. Ale z drugiej strony na usg widać coś jak Beta jest około 1000, każdy test wyczuje taka ilość hormonu. Dla spokojnej głowy znowu zrób test, a jak wyjdzie negatywny znowu to betę. Jeśli ona będzie tez ujemna to obstawiam pomyłkę ginekologa. Nie wiem jak się zabezpieczalscie ( podejrzewam ze prezerwatywa) bo napisałaś ze „uważaliście”, wiec no ciężko uwierzyć ze ciąża, skoro uważaliście, ale wypadki chodzą po ludziach. Ja bym ja Twoim miejscu jutro zrobiła test z porannego moczu. W poniedziałek betę i jeśli oba będą negatywne to czekać na okres i skonsultować się z innym lekarzem. Może to coś innego niż pęcherzyk ciążowy, ile już było twkich przypadkow ze ciąża ciąża a to mięśniak czy inne cholerstwo!

Miałam podobną sytuację. Lekarz też widział pęcherzyk, ale nie był na 100% pewien, bo nic się kupy nie trzymało (termin miesiączki i negatywny test ciążowy). Kazał zrobić betę - negatywna. Powiedział, że najprawdopodobniej przyjdzie krwawienie i po nim mam przyjść zobaczyć czy coś jest widoczne. Okres przyszedł o czasie, na następnej wizycie po okresie czyściutko i najprawdopodobniej był to jakiś skrzepik. Załączam usg tego udawanego pęcherzyka 😉

Załączniki

• 707cad65-3d78-4756-9360-ff57f969fdbd.jpg
    707cad65-3d78-4756-9360-ff57f969fdbd.jpg
    65 KB · Wyświetleń: 509
Jesteśmy małżeństwem z długim stażem, zawsze był to stosunek przerywany. Myślę że gdyby nie to zapalenie to nawet nie pomyślała bym o ciąży. Teraz brzuch mnie boli, także poczekam max do wtorku. Jeśli nie dostanę okresu to w środę test i wizyta.

Jesteśmy małżeństwem z długim stażem, zawsze był to stosunek przerywany. Myślę że gdyby nie to zapalenie to nawet nie pomyślała bym o ciąży. Teraz brzuch mnie boli, także poczekam max do wtorku. Jeśli nie dostanę okresu to w środę test i wizyta.
No stosunek przerywany to nie antykoncepcja, mimo długiego stażu zawsze może stać się nieoczekiwane :) daj znać jak sytuacja się rozwinęła

Zrób sobie najlepiej betę z krwi, chociaż myśląc racjonalnie sikaniec też by wyszedł pozytywny. Ja żałuję, że wtedy pochwaliłam się mężowi bo on się cieszył a później musiałam to odkręcać i czułam się jakbym to ja go w konia zrobiła

Zrób sobie najlepiej betę z krwi, chociaż myśląc racjonalnie sikaniec też by wyszedł pozytywny. Ja żałuję, że wtedy pochwaliłam się mężowi bo on się cieszył a później musiałam to odkręcać i czułam się jakbym to ja go w konia zrobiła
Alarm odwołany. Dostałam okres z czego bardzo się cieszę 😁. W moim przypadku ciąża jest już bardzo wysokiego ryzyka. Teraz pozostaje mi wykupić leki. Wyleczyć się i ponownie zawitała do gina z zapytaniem co to było. Także w moim przypadku pęcherzyk ciążowy, test z wynikiem negatywnym jednoznacznie potwierdziły brak ciąży. Test wykonany z rana 3 dni przed spodziewanym okresem.

Alarm odwołany. Dostałam okres z czego bardzo się cieszę 😁. W moim przypadku ciąża jest już bardzo wysokiego ryzyka. Teraz pozostaje mi wykupić leki. Wyleczyć się i ponownie zawitała do gina z zapytaniem co to było. Także w moim przypadku pęcherzyk ciążowy, test z wynikiem negatywnym jednoznacznie potwierdziły brak ciąży. Test wykonany z rana 3 dni przed spodziewanym okresem.
Super 👍🏻 Jeśli nie chciałaś być w ciąży to cieszę się, ze tak to się skończyło, zbadaj jeszcze raz u ginekologa co to było i najwyżej wdrożcie leczenie :) powodzenia

Naprawdopodobniej nie dowiesz się co to było, zapewne po tym krwawieniu będzie czysto. Dodatkowo to krwawienie może być inne tak jak przy oczyszczaniu

reklama
Do góry