reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe mamy z Lublina

Jak tam samopoczucie dziewczynki:)?I mnie kiepsko:( byłam na koncercie i skusiła mnie kiełbasa z grilla fujjj dwa dni w toalecie i izba przyjęć zaliczona.Nigdy więcej takiego jedzenia bleee

reklama
Ojj zjadłabym grilla...chyba 2 lata nie jadłam [emoji54] w tamtym roku jakoś tak wyszło a w tym nie ma czasu zorganizować :/ w ciągu dnia atrakcją jest dla mnie pójść do kibelka na dłuższą chwilę eh [emoji58] mój mały diabelek niewiele mi daje zrobić w ciągu dnia ...u mnie dni sa takie same praktycznie.. mieszkam poza miastem czyli nic tu nie ma...zadupie... a mój synek jest antywozkowy antyfotelikowy... trochę mnie to przygnebia bo chętnie bym z nim gdzieś wyskoczyła...w niedzielę byłam na zakupach z młodym pierwszy raz od porodu [emoji32] z rodzicami i siostra... po 20 minutach płacz z wózka i nic prócz rączek nie pomagalo więc gdybym była sama na zakupach bym uciekła ze sklepu w podskokach...przynajmniej jedną osobę muszę mieć do towarzystwa żeby w razie co pchala pusty wózek...a najlepiej 2...żeby ta druga pchala wózek z zakupami... mam nadzieję, ze chociaż wyrośnie na grzecznego chłopca w przyszłości w ramach zadośćuczynienia matce [emoji23]
Ciągle sobie powtarzam ze już niedługo będzie łatwiej bo zacznie się bawić...pelzac...raczkowac...i da mi cokolwiek zrobić ale wtedy zainwestuje w kojec bo z oka go już nie spuszcze... póki co jesteśmy na etapie przewrotek z brzuszka na plecy i odkrył parę dni temu swoje rączki...bacznie się im przygląda i bawi się paluszkami [emoji4]to mega słodkie [emoji7]

Z grillem na takich imprezach trzeba uważać:-)no a ja przy 2dzieci to mam tyle roboty początek był najgorszy....to super ann9 synka będziesz miała;-):-D

U mnie też ma być podobno synek Ale jakoś nie wiem czy to w 13 tyg.to już tak na 100%możliwe jest określenie płci. Przede mną za niedługo polowkowe usg to zobaczymy czy się potwierdzi

Cześć dziewczyny! Właśnie odkryłam to forum! :) Ja mam termin na grudzień! To moja 1-sza ciąża!

U mnie też ma być podobno synek Ale jakoś nie wiem czy to w 13 tyg.to już tak na 100%możliwe jest określenie płci. Przede mną za niedługo polowkowe usg to zobaczymy czy się potwierdzi
U mnie od 12 tygodnia było powiedziane, ze synek i tak zostało do końca :) wiadomo, na początku te narządy sa podobne i też pepowina czasem wejdzie między nóżki więc jakieś tam ryzyko pomyłki jest... też do polowkowego czekałam żeby potwierdzić bo się bałam jakieś większe zakupy robić...do połowy ciąży kompletowalan neutralna wyprawkę w razie co.. choć z dwojga złego lepsza dziewczynka w chlopiecych ubrankach niż chlopczyk w różu i falbankach

reklama
Jestem totalnie zielona w temacie ciąży, porodu, szpitali, lekarzy i położnych w Lublinie, bo jestem z okolic Wrocławia. Jakieś podpowiedzi? Może polecacie jakąś dobrą szkołę rodzenia lub dobrą położną? Będę wdzięczna za każdą podpowiedź! :)

Do góry