reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

przyszłe mamy Lublin

Zaklęcia pogodowe chyba nie pomagają Grama, bo dziś leje że hej! Także to by było tyle z mojej słonecznej niedzieli nad zalewem zemborzyckim :p
A Ty Grama się wybierasz gdzieś na urlop?
Ja też z urlopu odpadam w tym roku. Raz, że mamy mnóstwo wydatków związanych z ciążą i dzieckiem, a dwa że ja ledwo wysiaduje godzinę w aucie, mam żylaki i nogi mnie bolą, brzuch ciągnie, siusiu co kilka minut.. dyskomfort dla mnie. Jedyne co to robimy sobie wycieczki w okolicy.
Powiem Wam, że w środę zaczynam 24 tydz a czuję się powoli jak słoniątko.. ciężej zaczyna mi się chodzić, brzuch rośnie w oczach :o ktoś ma podobnie?

reklama
Ja też się tak czułam. Jutro zaczynam 29tc i szczerze to z dnia na dzień odczuwam co raz to większe zmęczenie i czasem nawet ciężko mi oddychać...ciekawe co będzie dalej :-(

to cieszę się, że nie jestem w tym sama. Ty jesteś 5 tyg do przodu to już w ogóle jeszcze bardziej to odczuwasz.. A jak się czujesz? Jak pobyt w szpitalu?
A dziewczyny jak jest u Was z przyrostem wagi? kiedy ona najszybciej wzrastała?

Cześć dziewczyny, można dołączyć? Od niedawna mieszkam w Lublinie i chętnie "poznam" przyszłe mamy. Mam termin na 29.11, więc zaraz wchodzę w 21 tydz :) Pod serduszkiem noszę chłopczyka, o czym dowiedziałam się na ostatnim usg połówkowym :)

Ja również planuję rodzić na jaczewskiego, mam stamtąd lekarza i zapisałam się pod koniec września do tamtejszej szkoły rodzenia.

Hej Dziula :) Fajnie, że napisałaś! ja mam termin 13.11 i też będę mieć chłopczyka. Widzę, że lekarze z Jaczewskiego są popularni :p a do kogo chodzisz? tak z czystej ciekawości. Ja miałam się zapisać do szkoły rodzenia tak raczej z mody panującej nie z przekonania, ale po rozmowie z lekarzem zrezygnowałam. Ale fajnie że Ciebie to czeka :) Jak znosisz ciążę? jak zajmujesz sobie czas na co dzień?

chodzę do dr Pietrasa. Na co dzień odpoczywam w domu, gdyż miałam na początku ciąży trochę problemów ale juz wszystko ok. Właśnie też zauważyłam że jaczewskiego coraz "modniejszy" się robi i trochę się boję że jak tam pójdę to mnie odeślą... no ale jeszcze sporo czasu :)

Teraz pomału zaczynam myśleć o wyprawce. Gdzie w Lublinie znajdę największy wybór wózków? Tak żeby móc podjechać i "pomacać", obejrzeć na żywo bo i tak pewnie będę zamawiać w necie :D

Wiesz tak jak Dziewczyny znajome mi mówiły czy czytałam opinie na forach, to bardzo rzadko zdarzało się żeby odesłali pacjentkę lekarza pracującego na Jaczewskiego, dosłownie jakieś pojedyncze przypadki. Ale jeśli nawet by się którejś z nas stało to cóż robić? gdzieś urodzić trzeba, szpitali w Lbn nie brakuje :)
Co do wózków ja kupuję używany, w komisie, co do nowych nie pomogę./

Mom to be - 9 kg w 29 tyg ciąży to norma, żadna tragedia :)

Ja w środę zaczynam 24 tyg i póki co mam 3,5 kg na plusie, mam nadzieję że przytyję maks 12-15

Zaklęcia pogodowe chyba nie pomagają Grama, bo dziś leje że hej! Także to by było tyle z mojej słonecznej niedzieli nad zalewem zemborzyckim[emoji14]A Ty Grama się wybierasz gdzieś na urlop?
Ja też z urlopu odpadam w tym roku. Raz, że mamy mnóstwo wydatków związanych z ciążą i dzieckiem, a dwa że ja ledwo wysiaduje godzinę w aucie, mam żylaki i nogi mnie bolą, brzuch ciągnie, siusiu co kilka minut.. dyskomfort dla mnie. Jedyne co to robimy sobie wycieczki w okolicy.
Powiem Wam, że w środę zaczynam 24 tydz a czuję się powoli jak słoniątko.. ciężej zaczyna mi się chodzić, brzuch rośnie w oczach :o ktoś ma podobnie?
Ja urlopuje tak co drugi tydzien:) byla przez tydzien nad Jeziorem Bialym, w tym tygodniu jutro albo we wtorek jade na tydzien do kolezanki na dzialke pod Lublinem a potem kolo 5 sierpnia na 10 dni na Mazury.
Czuje sie aktualnie wysmienicie i nie mam klopotow z szyjka i lekarz pozwolil na krotkie wyjazdy wiec korzystam. Ale fakt wczesniej zrezygnowalismy z mezem z wyjazdu na Wegry na dlugi weekend majowy bo to bylo w pierwszym trymestrze i sie balam. Ja mam zalecone
U mnie 9 na plusie póki co...
U mnie +3kg w 20t ale ja mialam bardzo duza wage wyjsciowa wiec ogolnie musze sie pilnowac i nie przekraczac +10kg
Cześć dziewczyny, można dołączyć? Od niedawna mieszkam w Lublinie i chętnie "poznam" przyszłe mamy. Mam termin na 29.11, więc zaraz wchodzę w 21 tydz :) Pod serduszkiem noszę chłopczyka, o czym dowiedziałam się na ostatnim usg połówkowym :)

Ja również planuję rodzić na jaczewskiego, mam stamtąd lekarza i zapisałam się pod koniec września do tamtejszej szkoły rodzenia.
Czesc! A juz myslalam ze dolaczysz do grupy grudniowek:( ale ja mimo ze mam termin na 6 grudnia to czuje ze do konca listopada Zosia sie urodzi. matczyna intuicja:)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

reklama
chodzę do dr Pietrasa. Na co dzień odpoczywam w domu, gdyż miałam na początku ciąży trochę problemów ale juz wszystko ok. Właśnie też zauważyłam że jaczewskiego coraz "modniejszy" się robi i trochę się boję że jak tam pójdę to mnie odeślą... no ale jeszcze sporo czasu :)

Teraz pomału zaczynam myśleć o wyprawce. Gdzie w Lublinie znajdę największy wybór wózków? Tak żeby móc podjechać i "pomacać", obejrzeć na żywo bo i tak pewnie będę zamawiać w necie :D
Wozki i inne rzeczy w najwiekszym wyborze sa w Rampersie na rogu Inzynierskiej i Smoluchowskiego albo w Baby Fant na Lotniczej. Ogolnie tam prawie wszystko jest w najwiekszym wyborze tak do obejrzenia...bo kupic wiadomo lepiej w internecie ale poza ubrankami. W zyciu nie widzialam takiej wiochy jesli chodzi o ubranka...no istny PRL:)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Do góry