reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyrost Beta hcg

Nie znalazłam ani jednego wpisu, w którym zbadanie bety miałoby jakikolwiek wpływ na ciążę 🤷‍♀️
Także do Ciebie także jak grochem o ścianę.
ale w pierwszym Twoim wpisie w tym temacie twierdzisz, że - cytuję: „(…) jestem zdania, że robienie bety i wczesne USG przynosi najczęściej więcej nerwów niż pożytku”. To są Twoje słowa wiec dziewczyny Ci wytłumaczyły, że tak nie jest

reklama
Nie znalazłam ani jednego wpisu, w którym zbadanie bety miałoby jakikolwiek wpływ na ciążę 🤷‍♀️
Także do Ciebie także jak grochem o ścianę.
Polecam okulary 😁 ja widzę masę postów dziewczyn z lekami/po poronieniach itp gdzie badanie bety aby wdrożyć leki pozwala im donoscic ciążę. Lub przygotować sie mentalnie na poronienie, lub ocalic jajowód... ale jeśli Ty wyznajesz zasadę żeby czekać z CP do pierwszego usg to serio nie mamy o czym dyskutować. Szkoda ze na poparcie swojego zdania nie przedstawiłaś żadnych merytorycznych argumentów 🤷🏽‍♀️

Przedstawiłam powyżej - wg statystyk w 64% przypadków cp beta rośnie prawidłowo. Ach jak można się zdziwić, gdy się okaże, że się czekało dłużej na USG, bo beta rośnie jak trzeba,

Przypadki, gdy trzeba szybko wdrożyć leki nie są tutaj omawiane, bo nie dotyczą przypadku autorki posta.

Przedstawiłam powyżej - wg statystyk w 64% przypadków cp beta rośnie prawidłowo. Ach jak można się zdziwić, gdy się okaże, że się czekało dłużej na USG, bo beta rośnie jak trzeba,

Przypadki, gdy trzeba szybko wdrożyć leki nie są tutaj omawiane, bo nie dotyczą przypadku autorki posta.
Rozumiem że pozostałe 36% ma pecha i umiera bo statystyki dzialaja na ich niekorzysc? Ok... bardzo dobry argument... 🤦🏽‍♀️
A co do autorki to odsyłam do początku, autorka bierze leki których nie powinna odstawić w ciąży, z zalecenia lekarza zbadała betę zeby wiedziec czy może odstawić... znowu te okulary by się przydały co? No chyba że teraz podważysz zdanie lekarza i potrzebę przyjmowania duphastonu przez autorkę?

Mogę te okulary Ci podesłać - nie ma sprawy.
To już kwestia zaufania do lekarza, co zrobić z progesteronem. Ja bym uważała. Załóż te okulary, to może przeczytasz ze zrozumieniem 🤷‍♀️

Cześć :) Jestem w 3 tygodniu + 5 dni ciąży.
Owulację miałam w 11dc ( potwierdzona monitoringiem).
W 24 DC zrobiłam test betę hcg. Wynik wyszedł 85,80.
W 26 DC potworzylam badanie i już 305.
Czy to nie jest za duży wynik ?? Bo wynik 305 był w 3 tygodniu+4 dzień.
Może znaczenie ma też to że owulację miałam dość wcześnie.
Mi 26tc Beata wyszła 440, a dwa dni później prawie 1200, aktualnie 30 TC 😉

Nie wiem do jakich lekarzy chodzi pluto_nova, ale mój ginekolog nie ma problemu z wystawieniem skierowania na badania rozszerzone jedynie po informacji o ciążach biochemicznych potwierdzonych testem ciążowym. Może kwestia wyboru lekarza? 🤷‍♀️ Nie miał też problemu z wystawieniem skierowania na badania po jednym poronieniu.

reklama
Nie wiem do jakich lekarzy chodzi pluto_nova, ale mój ginekolog nie ma problemu z wystawieniem skierowania na badania rozszerzone jedynie po informacji o ciążach biochemicznych potwierdzonych testem ciążowym. Może kwestia wyboru lekarza? 🤷‍♀️ Nie miał też problemu z wystawieniem skierowania na badania po jednym poronieniu.
o jakich badaniach mówisz? Genetycznych? Wymień

Do góry