reklama
Witam się po raz pierwszy. Mam nadzieję niedługo dołączyć do aktywnych staraczek, na razie będę zbierać informacje teoretyczne czerpiąc z Waszej wiedzy
Na razie z przygotowań przeciążowych (jak i ogólnozdrowotnych) - dwie dawki szczepionki WZW A+B, w oczekiwaniu na trzecią i wizyta u dentysty zaliczona. Ten dopiero mnie nastraszył...
Na razie z przygotowań przeciążowych (jak i ogólnozdrowotnych) - dwie dawki szczepionki WZW A+B, w oczekiwaniu na trzecią i wizyta u dentysty zaliczona. Ten dopiero mnie nastraszył...
Witam wszystkich cieplutko Ja co prawda muszę poczekać z dzidziusiem jeszcze jakieś dwa lata no chyba że, Bozia zdecyduje inaczej Póki co biorę jeszcze tabletki antykoncepcyjne.....ale niedługo mam zamiar sie z nimi rozstać Mam pytanko....Czy już teraz(podczas brania tabletek antykoncepcyjnych) mogę zacząć brać kwas foliowy.Pewnie tak ale w jakiej dawce -najlepiej i przez jaki czas? Z góry wielkie dzięki za odpowiedź I życzę Wszystkim powodzenia
jarzebinka
mama Kacperka i Kamilka
to fakt zaleca sie 3 przed i przez pierwszy trymestr ale jeżeli chcesz brać wcześniej, to chyba możesz, ale wydaje mi sie,że tak co 2 dni tabletkę wystaczy chociaż tak do końca nie wiem czy to ma sens wszystko zależy czy sie wogóle nie staracie,czy liczycie na wpadkę czy jak ........ nie wiem najlepiej pewnie zapytac gina, czy 2 lata przed planowaniem brać juz kwas foliowy, nie wiem czy to można "przedawkować", żeby sie nie okazało " co za dużo to nie zdrowo"
jarzebinka
mama Kacperka i Kamilka
a może to cos pomoże :
Acifolik, Kwas foliowy, ciąża
Acifolik, Kwas foliowy, ciąża
Nebula
Zaciekawiona BB
Ja zrozumiałam, że metafolina już sama w sobie jest kwasem foliowym, tylko chyba jakąś solą cośtam, przez co faktycznie lepiej się wchłania. Przynajmniej tyle zrozumiałam z przemowy Biorę i jest ok, więc będę brać dalej.
Zobaczymy, czy pojawi mi się okres w tym miesiącu... Na razie nie mam :]
Zobaczymy, czy pojawi mi się okres w tym miesiącu... Na razie nie mam :]
reklama
Na wpadkę nie liczymy....a może W każdym razie zostało mi jeszcze dwa lata studiów i do tego stresująca praca....no ale jakoś będzie Dzięki za odpowiedz śliczne dzieciaki)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))):-)
POZDRAWIAM CIEPLUTKO:-)
POZDRAWIAM CIEPLUTKO:-)
Podziel się: