reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przygotowania do ciąży :)

Planuję właśnie iść prywatnie:) Co do badań myslę, że ograniczę się do cytologii, morfologii, mocz, toxo. Na różyczkę byłam szczepiona, a USG miałam robione całkiem niedawno. Zresztą zobaczymy co powie gin którą odwiedzę niedługo. Szkoda ,że często trafia się na nieodpowiednich lekarzy. Myslałam, że wszystko fajnie, gładko pójdzie, a tu "kłody pod nogi" i staranie się o Dzidzie trzeba przesunąć w czasie:-(

reklama
I nie mam na myśli kwestii technicznych, bo skąd się biorą dzieci, to wiem :-)
Chodzi mi to, w jaki sposób można wspierać organizm planując ciążę? Do tej pory myślałam o tym tylko po "dwóch kreseczkach", ale tak długo czekam na kolejną szansę że może powinnam coś zrobić przed? :zawstydzona/y:

Witam.Z mężem bardzo chcemy dzidziusia i za namową lekarza pod koniec stycznia zaszczepiłam się przeciw różyczce,odrze i śwince(szczepionka skojarzona) oraz przyjęłam pierwsza dawkę szczepionki WZW B.Jak długo mam czekać z zajściem w ciążę?Która dawka WZW B uodparnia?

Witam, ja chciałam zapytać czy wszystkie tu obecne Staraczki miały wykonane przed zajściem w ciąże badanie na obacnośc toksoplazmozy i cytomegalii?? bo znajduję róże informacje: jedni mówią że przed zajściem, inni że już na początku...

ja nie miałam takich badań,ale wiem że warto je wykonać,zresztą lekarz nigdy nie proponowal aby je zrobić:sorry2:ciekawe dlaczego?
może przy najbliższej wizycie go zapytam:-)

pozdrawiam

toksoplazmoza jest w ciąży robiona 2 razy, na samym początku i przed porodem. a na to drugie też nie miałam badania:baffled:

reklama
Cały czas próbuję znaleźć dobre informacje, jak należy przygotować ciało do ciąży. Przeprowadzić może jakieś naturalne oczyszczanie? Albo łykać suplementy? To ma jakieś znaczenie przed zajściem w ciążę, czy dopiero po zapłodnieniu trzeba o to dbać?
Jak myślicie?

Do góry