reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przygotowania do ciąży :)

Dzięki za rady :) Ten kwas foliowy już kupiony i łykany, rower wyciągnęłam z piwnicy i będę jeździć.
Bierne palenie też trzeba "rzucić"? Czy bez paranoi?
Teraz tylko zostaje obserwowanie ciała i wychwytywanie owulacji :]

reklama
Witam się po raz pierwszy. Mam nadzieję niedługo dołączyć do aktywnych staraczek, na razie będę zbierać informacje teoretyczne :) czerpiąc z Waszej wiedzy :)
Na razie z przygotowań przeciążowych (jak i ogólnozdrowotnych) - dwie dawki szczepionki WZW A+B, w oczekiwaniu na trzecią i wizyta u dentysty zaliczona. Ten dopiero mnie nastraszył...

Nebula, napisałam o feminatalu z metafoliną, bo podobno metafolina wspomaga wchłanianie kwasu foliowego, to jakaś nowość, w każdym razie słyszałam bardzo pozytywne opinie na temat tych witamin

Witam wszystkich cieplutko:) Ja co prawda muszę poczekać z dzidziusiem jeszcze jakieś dwa lata no chyba że, Bozia zdecyduje inaczej:) Póki co biorę jeszcze tabletki antykoncepcyjne.....ale niedługo mam zamiar sie z nimi rozstać :) Mam pytanko....Czy już teraz(podczas brania tabletek antykoncepcyjnych) mogę zacząć brać kwas foliowy.Pewnie tak ale w jakiej dawce -najlepiej i przez jaki czas? Z góry wielkie dzięki za odpowiedź:) I życzę Wszystkim powodzenia:)

zaleca sie branie kwasu foliowego 3 miesiace przed planowanym zajsciem w ciaze , ale moim zdnaiem nie zaszkodzi jak juz zaczniesz.

to fakt zaleca sie 3 przed i przez pierwszy trymestr :tak::-D:laugh2: ale jeżeli chcesz brać wcześniej, to chyba możesz, ale wydaje mi sie,że tak co 2 dni tabletkę wystaczy :tak: chociaż tak do końca nie wiem czy to ma sens :tak: wszystko zależy czy sie wogóle nie staracie,czy liczycie na wpadkę czy jak ........ nie wiem :tak: najlepiej pewnie zapytac gina, czy 2 lata przed planowaniem brać juz kwas foliowy, nie wiem czy to można "przedawkować", żeby sie nie okazało " co za dużo to nie zdrowo"

Ja zrozumiałam, że metafolina już sama w sobie jest kwasem foliowym, tylko chyba jakąś solą cośtam, przez co faktycznie lepiej się wchłania. Przynajmniej tyle zrozumiałam z przemowy :) Biorę i jest ok, więc będę brać dalej.
Zobaczymy, czy pojawi mi się okres w tym miesiącu... Na razie nie mam :]

reklama
Na wpadkę nie liczymy....a może:) W każdym razie zostało mi jeszcze dwa lata studiów i do tego stresująca praca....no ale jakoś będzie:) Dzięki za odpowiedz:) śliczne dzieciaki:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))):-)
POZDRAWIAM CIEPLUTKO:-)

Do góry