reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

My też po pierwszym szczepieniu: 2 wkłucia: żółtaczka i skojarzona Pentaxim. Mały rozkrzyczał się strasznie,ale trwało to krótko (dzielny chłop).;-) Ale co najciekawsze przybrał nam w 10 dni - 650 gram!!!:szok: Musieliśmy zamówić garniturek do chrztu o rozmiar większy,bo za 3 tygodnie to on klocuszek może być. Na razie reakcji poszczepiennej wcale-mały śpi.

reklama
przypomniało mi się- nie wiem jak Wasi lekarze, ale moja pediatra szczepiła małego podczas karmienia.Prawie nie płakał, tylko krzyknął i znów przyssał się do cycka.

bra ja jestem już 3 tydzień na takiej diecie eliminacyjnej, odstawiłam wszystko to co jest krowie że tak powiem:-)
efekt jest taki że mały ma buźkę śliczną i ani jednej krostki :-)
łykam sobie podwójne witaminki bo tak mi zalecił lekarz i jest git :-)
Od czasu do czasu mogę zjeść naturalny jogurt lub jakiś kefir, w sumie nie przeszkadza mi to tylko brak mleka mnie dobija bo strasznie lubię je pić :-)

Jaipur Moja kazala dac cyca pozniej mala caly dzien jak brala cyca to z zalem plakala w nocy juz bylo ok a pozniej pomyslalam ze mala przeciez mogla sie zakrztusic nastepnym razem cyca dam tylko do uspokojenia

u nas nie mogłam dać cyca bo szczepilismy również na rota i pół godziny po nie wolno cyca ani smoczka dawac
a Malutka płakała bardzo:(

zanka a pijesz mleko sojowe? przeczytałam gdzies , że to dobry zamiennik mleka krowiego... ale w innym miejscu przeczytałam też, że może uczulać, więc już nie wiem... a z chęcią bym skosztowała, mimo, że jeszcze nie próbowałam

bra ja lubię mleko sojowe, piłam w ciąży teraz nie próbowałam, bo tez sie boje,że bedzie uczulało...

Mi dla uspokojenia po szczepieniu kazała dać cyca.

Meldujemy się po kontroli. Jest wszystko ok. Wiedziałam że będzie, bo mały dziś rano nie miał noska przytkanego. Nie wiem czy to zasługa leków czy wilgotnej pieluszki nad łóżeczkiem powieszonej:)

Naczytałam się opisów i na 1000% szczepimy skojarzoną. Już mi żal dziecka.

Niech te nasze dzieci nie chorują bo serce pęka :-(

Bra gluten też uczula i to bardzo, żeby ci ten chleb do jedzenia chociaż został, bo zawsze może się skończyć na samej wodzie :-p;-)

reklama
bra, sojowego jeszcze nie piłam ale zakupiłam kozie - ohyda !!!!!!!!!!!!!!!
Wolę nie pić żadnego mleka niż te kozie, normalnie smakuje i pachnie jak koza:szok: masakra!

Nad sojowym rozmyślam al wstrzymam się do pon, idziemy do kontroli więc zapytam:-)

Do góry