reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

Bubbles no to mieszankę małemu zaserwowałaś

Lwiapaszczka nie wiem czy to jest sens od razu zagęszczacze wprowadzać. W tym momencie ulewanie to jest kwestia jeszcze dobrze nie rozwiniętych mięśni żołądka i dlatego tak się dzieje. Nawet wczoraj pani doktor mi mówiła że najczęściej około 3ciego miesiąca to ustępuje chociaż u niektórych dzieci to nawet do pół roku może trwać. Igor mi ulewa ale już mniej niż jakiś czas temu więc jak na razie się sprawdza.

reklama
Bubbles mój mały też dostał wysypkę po szczepieniu wczorajszym,ale tylko na obu przedramieniach i ma postać takich drobnych krosteczek-jak pokrzywka. Nie wiem czy mam to jakoś zwalczać czy samo zejdzie?:eek: I miał podwyższoną temperaturę.
A po kapuście i truskawkach mój mały miał problemy z brzuszkiem właśnie (jak na razie to tych rzeczy i pepsi sobie odmawiam).

jolek, masz racje, pojechalam po bandzie, jednego dnia byly truskawki, a nastepnego kapusta :(
dzis Malec ma wciaz te plamki na korpusie i malenkie krosteczki na czole i pod oczami na polikach, co jest grane?

persefona ja mysle, ze wysypki nie zwalczysz, mozesz probowac kapac w wodzie z maka ziemniaczana, ale to dziala na potowki, nie na wysypki uczuleniowe... potowka pojawia sie raczej na pleckach i w zgieciach, tam gdzie sie skora styka i poci, a to co piszesz to mi wyglada na jakas reakcje po szczepieniu...

poisy jak najbardziej normalne, moze to byc tzw. tradzik niemowlecy, o ktorym nieraz tu Dziewczyny pisaly lub wlasnie reakcja na cos co zjadlas?...

No, a ja sie jeszcze tu pochwale, ze Filipowi zeszly wszelkie plamki i pryszczyki i nawet zoltaczka! - ta, po 2 miesiacach z kawalkiem... no i goraczka po szczepieniu trwajaca 3 dni tez odeszla bye bye!

My dzisiaj bylismy na kontroli u pediatry i stwierdził, że maluszek rzeczywiście zbladł nam, jest jeszcze trochę żółty, ale ju bardzo ładnie wygląda. a 06 lipca mamy przyjść na szczepienie, juz boję sie reakcji małego na szczepienia.

Bubbles
to pocieszajace że u Was też żółtaczka tak dlugo się utrzymywała i w końcu zeszła może i u nas po dwóch miesiącach nie bedzie po niej śladu.

reklama
my po dzisiejszym szczepieniu. misia strasznie plakala, myslalam ze serce mi peknie, oczy mialam pelne lez. ale po wszystkim wzielam ja od razu do cyca i szybko sie uspokoila..
wazy 5,550kg , nie wiem ile mierzy
a na bioderku bylismy w pon. i wszystko w porzadeczku :)

Do góry