reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

reklama
Patrząc na zdjęcie dalej stawiam na pająka. Przyjrzyj się czy widać miejsce wkłucia - po pająku widać, po komarze nie. I po pająku rumień zaczyna znikać od środka, zostaje czerwona obręcz. Po komarze znika jednolicie cały.

A nawet jeśli to nie pająk to mogło być cokolwiek innego. Idzie zima więc robactwo pcha się do domów na przezimowanie, albo ucieka przed deszczem dlatego teraz pojawiają się ugryzienia.

u nas po dzisiejszej wizycie dołek i dzień do d..y. Lenka przez 2 tygodnie przybrala tylko 200 gram, ważąc tym samym jedynie 6220. pediatra stwierdziła najpierw, że kupka Lenki co 2-3 dni to stolce głodowe, dała do zrozumienia , ze to moja wina bo jak też sama stwierdziła chudne w oczach. że koniecznie rozpocząć podawanie mm i na nim ma się opierac codzienna dieta, pomiędzy nimi pierś. oprócz tego wprowadzać warzywko bardzo stopniowo, jak najpierw ziemniak to podawać go przez tydzień by się przyzwyczaiła, po tygodniu dodać do niego np marchewke czy cuś. potem stwierdziła, że jak na swój wiek, ma za dużą głowę, zaczęła pytać czy Lenka miała robione usg po porodzie,a że miała to dobrze, ale pewnie będzie trzeba powtórzyć. powiedziałam, ze kształt czaszki ma po tacie, bo M ma taka dośc sporą, ale ziarnka niepewności, które zasiała nie rozwiała. kużwa mać jesteśmy średnio u lekarza co dwa-trzy tygodnie i jakos wcześniej nie miała takich uwag! do tego dostała skierowanie na morfologie czy czasem anemii nie ma. powiem wam, że ręce mi opadły. podczas jednej wizyty dowiedziałam się, że glodze córkę i że ma za dużą głowę. no zaj..biście.

Bra, nie przejmuj się, daj Lence jeszcze trochę czasu, może za tydzień czy dwa nadrobi z nawiązką. Co do główki, to chyba rzeczywiście lekarz coś wcześniej powinien zobaczyć. A jeśli chodzi o dietę, to jeśli okaże się, że mm jest rzeczywiście niezbędne, to najpierw zawsze zaproponuj pierś malutkiej, a dopiero uzupełnij mieszanką, bo ja na własnej skórze przekonałam się jak to bardzo na wytwarzanie pokarmu działa. Ale myślę, że powinnaś być dobrej myśli, może przez ten czas Lenka w długość poszła, a przez następne dwa tygodnie w wagę uderzy:)

Aina Futrzaczku super dzielne chłopaki
Kamia ja bym nie szła, zreszta sam przekładam szczepienie bo w domu wciąż ktoś chory i nie che małego narażać na dodatkowe witusi i infekcje
Bra nawet nie wiem co napisać moze idz na konsultację do innego pediatry,ja byma tak zrobiła, mnie ostatnio nowa lekarka też nastraszyła chorbą genetyczną co sie naczytałam i naryczałam to moje aż mnie w końcu mój A do pionu postawił, bo ja się starsznie nakęcam wszystko widze od razu w czarnych kolorach

bra a jaki ma obwód główki Twoja mała??
jesli nei pamiętasz to możesz zmierzyć?? :-)
napewno nie jest tak źle.. baba wyolbrzymia bo pewnie miała zły dzień..
wiadomo ze zaczniesz się martwić teraz ale anemia u dziecka tak małego to nic strasznego ... będziesz mogła jej podawać wywar buraczkowy , i mięsko.. i będzie dobrze... jest na takim etapie że może jeść obiadki więc nie ma tak źle...
no a że Ty chudniesz..
pewnie przez to że karmisz.. to normalne... :tak:
uszka do góry .. i czekamy na wyniczki :*

reklama
Do góry